moco Odesláno 28. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2020 Právě teď, Prochy68 napsal: Octavka tohle nedela Jakej máš rok? Že bych to příště zase zmínil, dle mě je to nastavením SW
Prochy68 Odesláno 28. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2020 před 2 minutami, moco napsal: Jakej máš rok? Že bych to příště zase zmínil, dle mě je to nastavením SW Mluvim ted o 4 s kterou jezdim pracovne, rok 2020, 1.5 manual s acc
Laika Odesláno 28. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2020 (upraveno) před 21 minutami, Prochy68 napsal: Asi jak ktera znacka, ale toyota mi s klasickym tempomatem rozhodne nebrzdila, proste se z kopce rozjela pres limit. Přesně tak, v čem jsem jezdila - BMW, VW, Škodovka, Mazda, Kia, Ford - to tak mají. Možná má Audi lepší technologii. Upraveno 28. prosince 2020 uživatelem Laika
dawe009 Odesláno 28. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2020 Klasický tempomat nebrzdí. Jen motorem.
moco Odesláno 28. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2020 před 33 minutami, Prochy68 napsal: Mluvim ted o 4 s kterou jezdim pracovne, rok 2020, 1.5 manual s acc Tak už to vychytali
Marcus Odesláno 28. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2020 Mazda CX-5 taky s tempomatem nebrzdí, to je v kopcovitých městech problém, je potřeba sledovat rychlost, aby nepřišla fotka. A v pracovním Kamiqu mám klasický tempomat a manuál, byl jsem překvapený jak to funguje. Tempomat se vypne jen při sešlápnutí brzdy. Na spojku nereaguje, takže i při řazení zůstává v platnosti nastavená rychlost. Otáčky jsou při řazení v pohodě, žádné větší zvýšení nepozoruju. Na plyn tempomat taky nereaguje. Jedu např. 90 s tempomatem, potřebuju někoho předjet, šlápnu na plyn, můžu samozřejmě i podřadit, po předjetí sundám nohu z plynu a tempomat je pořád aktivní, plynule rychlost upraví zpátky na 90.
eskimak Odesláno 28. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2020 Před hodinou, Laika napsal: Nebrzdí, ale jen ubírá plyn, resp. nepřidává - či? Brzdi. Na 100%.
eskimak Odesláno 28. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2020 před 24 minutami, dawe009 napsal: Klasický tempomat nebrzdí. Jen motorem. Na Audi brzdi.
Dokusan Odesláno 28. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2020 Osobně si myslím, že s manuálem je jednoznačně lepší klasický tempomat. No a při tom, jak má koncern nastavené ACC jej ve služebním Superbovi zapinam jen při dlouhých cestách na dovolenou nebo o víkendu, kdy není silný provoz.
eskimak Odesláno 28. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2020 před 34 minutami, Laika napsal: Přesně tak, v čem jsem jezdila - BMW, VW, Škodovka, Mazda, Kia, Ford - to tak mají. Možná má Audi lepší technologii. Jop. VW, Skoda, Kia, Ford, Renault, ... atd co som mal moznost, nebrzdia. Audi ano.
Liqid Odesláno 28. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2020 A je to tempomatem, nebo nějaká další výbava? U Audi brzdí třeba Pre Sense systém.
eskimak Odesláno 28. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2020 před 1 minutou, Liqid napsal: A je to tempomatem, nebo nějaká další výbava? U Audi brzdí třeba Pre Sense systém. Uprimne, neviem. Manual, bezny tepmomat. Starsie auta. Ziadne radary ani kamery. Ze to brzdi je fakt citelne, brzdi to hodne necitlivo.
dawe009 Odesláno 28. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2020 před 33 minutami, eskimak napsal: Na Audi brzdi. Obyčejný tempomat bez ACC? To jsem ještě neviděl. Model a rok?
M3maniac Odesláno 28. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2020 Tak k ACC určitě víc sedí automat, o tom žádná. Jinak záleží jaký máš tempomat, třeba bmw dělá tempomat s funkci brždění už hodně dlouho, min od roku 2005, proste ikdyz neni adaptivni tak z kopce pribrzduje aby udrzel nastavenou rychlost. ACC uz melo bmw na e38 z konce 90let
dawe009 Odesláno 28. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2020 Tak už jsem to dohledal, je to tak, Audi mělo (má?). Pro mě novinka..zajímavý. Asi takovej předchůdce ACC..
Laika Odesláno 28. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2020 před 22 minutami, M3maniac napsal: Tak k ACC určitě víc sedí automat, o tom žádná. Jinak záleží jaký máš tempomat, třeba bmw dělá tempomat s funkci brždění už hodně dlouho, min od roku 2005, proste ikdyz neni adaptivni tak z kopce pribrzduje aby udrzel nastavenou rychlost. ACC uz melo bmw na e38 z konce 90let Já jsem měla BMW 2008 a nebrzdilo. Ale měla jsem 1, tak možná do těch prdlavek to nedávali.
M.K. Odesláno 28. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2020 Před hodinou, dawe009 napsal: Tak už jsem to dohledal, je to tak, Audi mělo (má?). Pro mě novinka..zajímavý. Asi takovej předchůdce ACC.. Zřejmě pořád má. Šéf si teď koupil novou A6 a prej brzdí. Já mám šestku taky, ale asi 6 let starou a upřímně - nevim, zatim taková situace nenastala...
eskimak Odesláno 28. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2020 Před hodinou, dawe009 napsal: Tak už jsem to dohledal, je to tak, Audi mělo (má?). Pro mě novinka..zajímavý. Asi takovej předchůdce ACC.. Jop :). Vdaka za prispevok. Ale tempomat je obyc. Vyskusane to mam v A6 C6 (4F2), A6 C6 Allroad, A4 B8(asi...?), vsetko V6 diesle. A niesom si isty u A6 Allroad (C6) V8 beznin, ale viem to overit.
Laika Odesláno 28. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2020 před 12 minutami, eskimak napsal: Jop :). Vdaka za prispevok. Ale tempomat je obyc. Vyskusane to mam v A6 C6 (4F2), A6 C6 Allroad, A4 B8(asi...?), vsetko V6 diesle. A niesom si isty u A6 Allroad (C6) V8 beznin, ale viem to overit. No ona ještě existuje funkce "krizové brždění" a ta byla podle mne u všech starších dražších aut - aspoň passaty to měly, jak manuály, tak DSG s konvenčním tempomatem, už tak před 8-10 rokama, měl to i ten můj malý bavorák a Touareg. V kombinaci s ACC to vlastně není poznat, kdo zrovna zakročil, plynule se doplňují.
Laika Odesláno 28. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2020 před 19 minutami, M.K. napsal: Zřejmě pořád má. Šéf si teď koupil novou A6 a prej brzdí. Já mám šestku taky, ale asi 6 let starou a upřímně - nevim, zatim taková situace nenastala... No ale to bude mít ACC, pochybuju, že se dnes prodávají drahý auta bez ACC.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se