Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

V 17. 10. 2023 v 12:55, African napsal:

Celý týden v novém Mondeu a mega happy 😎 Výborný auto, potiché, super podvozek a dobré Sony audio z cédéčkem, které fajnově hraje, heč 😆 Dvoulitr navíc jezdí za tašku hrušek, kolem pěti se spolu držíme. Akorát přidělat závěs je trochu pakárna, musí to dělat pouze AD, protože se mění nějaký elektronický modul...no nic, jsem zase o třicet lehčí abych to zkrátil 😅 Ale auto super, baví mě v tom jezdit....

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Mondeo pro mne bylo kdysi velké překvapení. Když jsem v roce 2011 uvažoval o dalším autě, chtěl jsem něco lehce ojetého. Do té doby byla má poslední auta kombíky Opel Omega, prostě velké kombíky využiju. Jenže v té době už nebyly a po dlouhém výběru nakonec vyhrálo Mondeo. Vydrželo se mnou 8 let, nikdy mne nezklamalo, bavilo mne v něm jezdit, opravdu jsem si to užíval, dostávalo kvalitní servis a nakonec jsem ho i dobře prodal, v té době za nadstandardní cenu, ale zájemce ocenil mou upřímnost, stav auta a péči, kterou jsem mu věnoval. Ještě několik let mi posílal fotky z dovolené a jaký je prý Fordík miláček rodiny.

Od té doby jezdím v Superbu, opět kombi. Je to Sportline, nafta, 140 kW, DSG, auto téměř v plné výbavě vč. nastavitelného adaptivního podvozku, pádel pod volantem a adaptivního tempomatu, který hojně využívám. Za 5 a půl roku jsem najel přes 200 tisíc km a mohu říct, že ani tohle auto mne nikdy nezklamalo a stále mne baví. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Ivan Lelák napsal:

Mondeo pro mne bylo kdysi velké překvapení. Když jsem v roce 2011 uvažoval o dalším autě, chtěl jsem něco lehce ojetého. Do té doby byla má poslední auta kombíky Opel Omega, prostě velké kombíky využiju. Jenže v té době už nebyly a po dlouhém výběru nakonec vyhrálo Mondeo. Vydrželo se mnou 8 let, nikdy mne nezklamalo, bavilo mne v něm jezdit, opravdu jsem si to užíval, dostávalo kvalitní servis a nakonec jsem ho i dobře prodal, v té době za nadstandardní cenu, ale zájemce ocenil mou upřímnost, stav auta a péči, kterou jsem mu věnoval. Ještě několik let mi posílal fotky z dovolené a jaký je prý Fordík miláček rodiny.

Od té doby jezdím v Superbu, opět kombi. Je to Sportline, nafta, 140 kW, DSG, auto téměř v plné výbavě vč. nastavitelného adaptivního podvozku, pádel pod volantem a adaptivního tempomatu, který hojně využívám. Za 5 a půl roku jsem najel přes 200 tisíc km a mohu říct, že ani tohle auto mne nikdy nezklamalo a stále mne baví. 

Jo to mohu potvrdit, jsem taky combajnista a Mondeo a Superb miluju. 

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Kotlick napsal:

Jo to mohu potvrdit, jsem taky combajnista a Mondeo a Superb miluju. 

Mondeo MKIV už bylo vychytané, kvalitní auto, čemuž spousta lidí nevěřila a tak dávala přednost dražším Octaviím nebo Passatům. Což pro mne bylo výhodou, protože jsem 2,5 roku staré Mondeo ve skvělém stavu sehnal za tehdy skvělé peníze. Úžasná byla i Opelova Omega. Měl jsem postupně 4, první dvě (generace "A") nebyly kombíky, zvlášť ta druhá, Omega 3000, byla skvělá. A pak jsem měl dva "Béčkové" kombíky s naftovým šestiválcem BMW (2,5 l), první v manuálu a druhý v automatu, u kterého se mezi problémy (koroze, občas nějaká prkotina na podvozku) přiřadil právě automat, který se u těchhle verzí se železnou pravidelností při cca 200000 km posíral. Omegy jsem miloval, na to, že to byl Opel, tak úžasné komfortní káry.

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, Ivan Lelák napsal:

Mondeo MKIV už bylo vychytané, kvalitní auto, čemuž spousta lidí nevěřila a tak dávala přednost dražším Octaviím nebo Passatům. Což pro mne bylo výhodou, protože jsem 2,5 roku staré Mondeo ve skvělém stavu sehnal za tehdy skvělé peníze. Úžasná byla i Opelova Omega. Měl jsem postupně 4, první dvě (generace "A") nebyly kombíky, zvlášť ta druhá, Omega 3000, byla skvělá. A pak jsem měl dva "Béčkové" kombíky s naftovým šestiválcem BMW (2,5 l), první v manuálu a druhý v automatu, u kterého se mezi problémy (koroze, občas nějaká prkotina na podvozku) přiřadil právě automat, který se u těchhle verzí se železnou pravidelností při cca 200000 km posíral. Omegy jsem miloval, na to, že to byl Opel, tak úžasné komfortní káry.

Ahoj Ivane, tak to jsi muj clovek, jestli mas plnou palbu. Akorat si konfiguruju sluzebniho Supa (rozhodl jsem se prejit z RS Kokodaka a novej me nejak nechytnul za srdce a navic bude urcite zase drazsi a ze zacatku neodladenej) a na plnou mi to uplne nevychazi, tak bys mi mohl poradit. 

Chci to 206kw TSI, nicmene resim, zda je pouzitelna ta masazni funkce nebo je to kravina? A pak co to autonomni rizeni v kolonach, da se na to fakt spolehnout, jmenuje se to asistovana jizda 2.0 nebo nak tak. A pak jestli ma smysl davat tu panoramatickou parkovaci kameru, kdyz v jinem paketu uz budu mit automaticky parkovani. A jeste dotaz k ACC, kdyz bych ho vzal bez asistovane jizdy, umi to aspon popojizdet samo v prazske kolone?

Predem diky

Odkaz ke komentáři

4 hours ago, Quarantine said:

Jestli tomu dobre rozumim, tak si Te stopl clovek, kteryho si odvezl do Prahy a on Te pak svezl ve Ferrari?

What are the odds?

jj 🤣

No vlastne to bolo cez ridesharing (dnes sa uz stopuje cez appky 😉), nechcelo sa mi samemu sa v aute nudit, tak som tam nahodil jazdu a chlapik sa mi prihlasil. Isiel si do Prahy do servisu po auto (Portofino) a na poslednu chvilu mu vypadol odvoz.

Odkaz ke komentáři

7 hours ago, bluman said:

jj 🤣

No vlastne to bolo cez ridesharing (dnes sa uz stopuje cez appky 😉), nechcelo sa mi samemu sa v aute nudit, tak som tam nahodil jazdu a chlapik sa mi prihlasil. Isiel si do Prahy do servisu po auto (Portofino) a na poslednu chvilu mu vypadol odvoz.

Ok, slušný! Příjemná shoda náhod!

Odkaz ke komentáři

V 3. 11. 2023 v 21:22, uff napsal:

Ahoj Ivane, tak to jsi muj clovek, jestli mas plnou palbu. Akorat si konfiguruju sluzebniho Supa (rozhodl jsem se prejit z RS Kokodaka a novej me nejak nechytnul za srdce a navic bude urcite zase drazsi a ze zacatku neodladenej) a na plnou mi to uplne nevychazi, tak bys mi mohl poradit. 

Chci to 206kw TSI, nicmene resim, zda je pouzitelna ta masazni funkce nebo je to kravina? A pak co to autonomni rizeni v kolonach, da se na to fakt spolehnout, jmenuje se to asistovana jizda 2.0 nebo nak tak. A pak jestli ma smysl davat tu panoramatickou parkovaci kameru, kdyz v jinem paketu uz budu mit automaticky parkovani. A jeste dotaz k ACC, kdyz bych ho vzal bez asistovane jizdy, umi to aspon popojizdet samo v prazske kolone?

Predem diky

Trochu jsem to s tou plnou palbou přehnal, nemám třeba v tuto chvíli kontrolu jízdy v pruzích ani masážní funkce (to se ale možná v r. 2017 ještě nenabízelo a chybí mi jistě i pár dalších drobností. Nemám vlastně ani tu jízdu v kolonách, ale celkem zdatně ji supluje ACC, v kolonách auto zastavuje a rozjíždí se samo, pokud úplně nestojí déle než 1-2 sekundy. Pak je nutno jen nepatrně ťuknout do pedálu plynu, stačí se ho skoro jen dotknout. Takže je to super na pomalé popojíždění i letmé zastavení, ale musím si hlídat, když se to přede mnou po chvíli rozjede. Přiznám, že bych to uvítal a další auto to mít bude, stejně jako další věci. ACC je úžasný, používám ho stále, na dálnici i ve městě, třeba jen kvůli brždění - ve městě tam nacvakám rychlost o něco vyšší než je povolená a nechám auto jet. Na dálnici jedu třeba 100 i víc km na ACC, kroutím volantem, vyhazuju blinkr, nohy nepotřebuju. Panoramatickou zadní kameru mám, občas se hodí při vycouvávání z parkoviště do vozovky, jak jen kamera vyjukne z řady, je krásně vidět na obě strany. Pádla pod volantem používám jen občas, obvykle při dynamickém předjíždění. Jízdní režimy (ECO, komfort, sport...) používám také často. Skvělý je adaptivní podvozek atd. Podotýkám, že miluju klasické řízení bez asistentů, doma mám Mazdu MX-5, jezdím na motorce, ale tyhle věci jsou úžasné při všech ostatních cestách, hlavně dlouhých, když mám za sebou třeba 800 km, mezitím práci, jsem unavený, reakční doba se prodlužuje a pak přivítám, když je něco, co za mne trochu sleduje provoz.. Asi jsem Ti moc neporadil..

Odkaz ke komentáři

před 5 hodinami, Prochy68 napsal:

@Ivan Lelák Pokus se ti nechce hybat nohama, pro opetovne rozjeti staci take tuknout do packy pro ACC 🙂 

No vidíš, to jsem nezkoušel, díky. Asistent jízdy v koloně řeší vlastně jen tuhle věc - automatický rozjezd. Aspoň si neumím představit, co by měl umět navíc. A v mnoha kolonách, které tak nějak víceméně popojíždí, to ani není potřeba. Díky tomu, že se dá nastavit vzdálenost (v tomto případě mohu nastavit větší) za autem vpředu, při které auto začne ubírat, resp. brzdit, se dá často docílit toho, že popojíždím v koloně a jen málokdy zastavím na tak dlouho, že bych musel ťukat do plynu nebo páčky abych se opět rozjel. A přitom nikoho nezdržuji, jen pomaleji dojíždím auto před sebou.

A ještě z jiného soudku - mezi jízdními režimy je i ECO. Tuhle zkratku nesnáším a tak jsem to dlouho nezkusil, ale je to prima a jezdím teď na ten režim často. Když zcela uberu za jízdy plyn, auto nebrzdí motorem, ale "plachtí" jako klasické automaty. Když se ale dotknu brzdy (dojíždím jiné auto, nechci abych už z kopce zrychloval atd.), zařadí se odpovídající rychlostní stupeň a plachtění mizí, čímž mj. tolik netrpí brzdy. Když plyn přidám (stačí nepatrně) a zase z něj sundám nohu, auto opět "plachtí". Při tomhle režimu kupodivu klesá spotřeba o 0,5-1 litr a jízda je plynulejší. Možná mi je ten režim sympatický, protože tak "plachtí i můj klasický americký van, v každém případě se tenhle software povedl. 

Odkaz ke komentáři

V 19. 10. 2023 v 11:58, African napsal:

Jsem dnes vyfasoval tady toho čínského Šemíka, tak ho trochu testuji 🤓 

Jak jsem měl nedávno v servisu půjčeného tady toho čínského Šemíka, tak teď koukám do faktury že mě za ten půl den počítali elektriku...ona se nějaká platí když je to hybrid nebo mi něco uniká? 😆 

Edit: Už to vidím, Plug In...to mi uniklo 🤣

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...