Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jeep fandové, co říkáte na právě zveřejněný facelift Grand Cherokee? Za mě paráda, konečně nová převodovka ke 3.6L Pentastar a moc hezký update interiéru, jenom ta přední maska mohla být lepší, trochu víc chromu by to spravilo...mohli tu přední mřížku zachovat víc ve stylu před FL.

Pěkný. Jen je škoda, že z off roada postupně dělají klasiké SUV .

Odesláno

Ten novy Jeep, jako ze na Ameriky nejsem, se mi libi.

Nicmene ke gumam. Ja ted jezdim na 17" elektronech 225/45 Continental VikingContact a drzi to jak diva svina. I tady v Norsku. Myslim, ze pri kvalite dnesnich gum, ktera je zcela nesrovnatelna s dobou minulou, pri vedomosti, ze je treba jezdit opatrne a pri vedomosti, ze zavejema se dnes prohrabavame vyjimecne nekde pri vyjezdu z parkoviste a jde hlavne o suchy zmrzly asfalt, mokry asfalt, ujezdeny snih, brecku a hlavne velky podil relativne vysokych rychlosti, ve srovnani treba se 80' lety, je dnes doba uzkych gum s vysokou bocnici pryc. Myslim, ze cim vetsi stycna plocha, tim lepe. Nebezpeci poskozeni na vytlucich samozrejme nezpochybnuji a je neoddiskutovatelne. Ale nejak jsem nezpozoroval, ze v lete by ceske silnice byly v nejak vyrazne lepsim stavu. Ted za vanoce jsem pres celou Evropu, od Norska pres Dansko, Svedsko, Nemecko, Cesko, Slovensko, Polsko a Rakousko nalital za 3 tydny pres 7000 kilaku. Ani jednou jsem necitil potrebu uzsich a vyssich gum. Naopak jsem si znova a znova z znova liboval, ze to drzi i ve dvoukile, neplave to, nechova se to jak na olackach. Ze zasnezeneho a na povrchu zmrzleho a uprseneho Schladmingu jsme se taky vyhrabali s plnym autem a s rakvi. Elektron jsem skrabnul az pri nepozornem parkovani v Plzni. Nehlede k tomu, ze pul roku se divat na auto, ktere vypada jak na dojezdovych rezervach, to neni zadne poteseni. Tak to vidim ja, hodne lidi to vidi jinak, hnusne plechy, uzke vysoke gumy. Prosim, nikomu to neberu, nicmene doba se posunula a me zkusenosti hovori jinak. Jasne, kdybych bydlel na Labske Boude a kazdy den jezdil dolu pro rohliky, tak me pozadavky by byly zcela odlisne.

Odesláno

Pěkný. Jen je škoda, že z off roada postupně dělají klasiké SUV .

No jo no, s tím nic neuděláme...posun k silničním prémiovým SUV tam je jasný. Ale kolik lidí žije v tak odhlehlých a nedostupných oblastech, aby využili opravdu terenní a přitom velké SUV. A na offroading pro radost je tu Wrangler. Přesto si myslím, že Grand Cherokee patří stále k jedněm z nejschopnějších SUV v terénu..malé převisy, dobrý nájezdový úhly, 4x4 s redukcí a možností uzamknout mezináprovový diferenciál + uzávěrky na kolech s omezeným prokluzem, možnost vzduchovýho podvozku, kdy se dá zvedat světlá výška na větší prostupnost terénem. Současný GC si taky zachoval z předchozích generací velmi dobrý (malý) poloměr otáčení, který zlepšuje manévrovatelnost a to se hodí všude.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

No jo no, s tím nic neuděláme...posun k silničním prémiovým SUV tam je jasný. Ale kolik lidí žije v tak odhlehlých a nedostupných oblastech, aby využili opravdu terenní a přitom velké SUV. A na offroading pro radost je tu Wrangler. Přesto si myslím, že Grand Cherokee patří stále k jedněm z nejschopnějších SUV v terénu..malé převisy, dobrý nájezdový úhly, 4x4 s redukcí a možností uzamknout mezináprovový diferenciál + uzávěrky na kolech s omezeným prokluzem, možnost vzduchovýho podvozku, kdy se dá zvedat světlá výška na větší prostupnost terénem. Současný GC si taky zachoval z předchozích generací velmi dobrý (malý) poloměr otáčení, který zlepšuje manévrovatelnost a to se hodí všude.

V Detroitu představili facelift 2014, v tý červený je to moc pěkný

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Jinak studie 7 sitz VW SUV vypadá pěkně, záleží jak to dopadne

Edit: Zdroj - autorevue.cz

Upraveno uživatelem Moty123
Odesláno

Mototechnaři, v mým Seatku mi bliká, že se mám dostavit po dalších 15tkm na servisní prohlídku. Na tu poslední se dělal olej a filtry. Mám tam long-life, takže se chci optat, zda někdo poradí, co by se mělo dělat teď?? Napadá mě snad jen výměna brzdové kapaliny. Mám najeto 122 tkm. Díky

Odesláno

Jo tak tohle bych bral. Něco podobného jsem měl v 5.2l. Ale ta přední tuhá náprava tam prostě chybí. Odzkoušel jsem na 4.7 a nebylo to ono.

Odesláno (upraveno)

Blby je že ty první byli lakovany a mám strach že by to po nějakém tom měsici vylezlo takže asi budu muset vzit z těch dvou zbyvajicích :(

já jezdím v zimě taky s hliníkáčema 205/55/16 a pohoda...koupil jsem je za pár šupů, takže mi ani nevadí, že tak trochu ničím. Ale abych nebyl OT, tak vem ty 3. smile_anim.gif

Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno (upraveno)

Jo tak tohle bych bral. Něco podobného jsem měl v 5.2l. Ale ta přední tuhá náprava tam prostě chybí. Odzkoušel jsem na 4.7 a nebylo to ono.

Já mám poslední rok s 4.7 a ještě s tuhou přední nápravou, od roku 2005 pak nová generace už měla nezávislý zavěšení kol. Zase ale tuhá náprava má nevýhodu, že díky konstrukci je s přibývajícími kilometry a opotřebením prvků přední nápravy, čepů atd. náchylná na tzv. death wobble nebo death shake. Pro ty kdo neví co to je, jde víceméně o to, že přední náprava se v určitých rychlostech (většinou okolo 70-80 km/h) při rázu od silnice rozkmitá a začne šíleně násilně přenášet vibrace do celýho auta, během 1-2 sek..d máte pocit, že se vám auto rozletí na tisíc kousků. Jediná pomoc je zastavit.

Na jeepforum.com jsem našel vtip, kterej říká, že zkušení jeepaři vozí v přihrádce toaleťák, protože když dostanete opravdu silnej death shake, poserete se strachy.... když jsem to pak jednou zažil na vlastní kůži, neměl jsem od toho daleko.

Pro představu video z youtube, je to ukázaný na F-150, ale ty vibrace v kabině co jsem zažil byly podobně silný jako jsou na tom videu a fakt jsem se hodně bál. Všechno se to odehrává až za půlkou videa, někde kolem 1.20 minuty.

http://www.youtube.com/watch?v=8EuQ6f8rgT4

Upraveno uživatelem kloubik
Odesláno

Já mám poslední rok s 4.7 a ještě s tuhou přední nápravou, od roku 2005 pak nová generace už měla nezávislý zavěšení kol. Zase ale tuhá náprava má nevýhodu, že díky konstrukci je s přibývajícími kilometry a opotřebením prvků přední nápravy, čepů atd. náchylná na tzv. death wobble nebo death shake. Pro ty kdo neví co to je, jde víceméně o to, že přední náprava se v určitých rychlostech (většinou okolo 70-80 km/h) při rázu od silnice rozkmitá a začne šíleně násilně přenášet vibrace do celýho auta, během 1-2 sek..d máte pocit, že se vám auto rozletí na tisíc kousků. Jediná pomoc je zastavit.

Na jeepforum.com jsem našel vtip, kterej říká, že zkušení jeepaři vozí v přihrádce toaleťák, protože když dostanete opravdu silnej death shake, poserete se strachy.... když jsem to pak jednou zažil na vlastní kůži, neměl jsem od toho daleko.

Pro představu video z youtube, je to ukázaný na F-150, ale ty vibrace v kabině co jsem zažil byly podobně silný jako jsou na tom videu a fakt jsem se hodně bál. Všechno se to odehrává až za půlkou videa, někde kolem 1.20 minuty.

Tak já jsem jezdil 7 roků s tuhou a tohle jsem nezaznamenal. Jediný vibrace byly od velkých kol, což jsem vyřešil silnějším tlumičem řízení. A že jsem mu dával kouř :) . Jinak k té tvé tuhé nápravě - to nezávislé zavěšení montovali už od roku 1999 a tak máš asi něco experimentálního :D .

Odesláno (upraveno)

S tím nezávislým zavěšením Tě musím opravit, opravdu se dělá až od 2005, právě proto je WJ generace (99-04) označovaná za poslední opravdový terenní Grand Cherokee, solid front axle front and rear.

drivetrain_01.jpg

Edit: ještě jeden obrázek, je to 2004, stejnej rok co mám já, akorát trochu přizvedlej a tohle by nikdy nebylo s nezávislám zavěšením možný, tak abys měl všechny kola na zemi.

JeepsPoisonSpiderFlex.jpg

Upraveno uživatelem kloubik
Odesláno

Tak zase doma! Na zátah Prostějov - Hamburg a zpět. Konečně si D4 trochu užije sněhu!!

V tomhle počasí na jeden zátah 1.800km? Tak to máš můj obdiv, na tyhle radovánky už jsem starej. Radši bych letěl.

Odesláno

Že vám do toho tady tak vpadnu, pánové - vidím tady hromadu zkušených motoristů: Co si mám nastříkat do zámků ve dveřích, aby se mi v mínus pěti a vlhčím vzduchu nezasekly tak, že v nich neotočím klíčem? Nemám dálkové... Auto takhle stojí týden na ulici a pak je potřeba odemknout, nasednout a odjet... WD40 se neosvědčila.

:(

nějaké to rozmrazovací kapátko co už jiní zmínili, nosit v pohotovosti a klidně občas použít i preventivně. Jako prevence velice dobře funguje silikonový olej ve spreji. Ten olej netuhne v chladu, nezasychá a odpuzuje vodu. Někdo s tím maže i gumy kolem dveří, to dobře funguje u starších aut kde je ta guma zvětralá, drží vodu a přimrzá. Při použití pozor na skla, hlavně to přední. Dělá to na něm strašný věci a moc těžko se to čistí.

Odesláno

Jo silikonovej olej na gumy u dveří je super, vždycky je ošetřím při přezutí na zimní pneu a stačí to. I když parkuju celoročně venku tak zatím bez problému, sleeping_03anim.gif

Odesláno

V tomhle počasí na jeden zátah 1.800km? Tak to máš můj obdiv, na tyhle radovánky už jsem starej. Radši bych letěl.

Obdivovat můžeš tak auto.smile_anim.gif.. Já seděl jako správnej kapitalista doma. Letět se nedalo, protože po cestě kluci brali ještě další hračku....Jezdím dobrovolně už jedině na nějaký expedice, nebo do Švajcu na hodinky. Hamburg jsem sice jel na otočku už několikrát, v poslední době se tomu ale úspěšně vyhýbám.....

Odesláno

Chlapi: dotaz! Máte někdo odzkoušené zimní Fuldy v rozměru 225/45/R17? Já vím že to nejsou Michelinky Alpine4 ale mám nabídku na AL disku origo BMW,nazuté,jen nasadit a jezdit.Díky!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...