Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dnes objednano "nove" Mondeo (pisu v zavorce, protoze 2 roky po uvedeni, uz zaslouzi pomalu facelift)

Ford nastoupil cestu koncernoveho VW - koupis plech, volant - a vse ostatni si dokup. Je k dispozici pouze ve 2 stupnich vybavy.

Vzornym prikladem jsou liziny na strechu u kombi (bral jsem je vzdy jako standard, ne jako priplatkovou vybavu). Vypustili xenony - v zakladu halogeny, priplatkove LED.Couvaci senzory jsou taky k dokoupeni.

Ale je to proste compeny car, takze nemuzu moc vybirat.

Odesláno
  V 20. 1. 2015 v 14:07, dieegoo napsal:

Ve světe motorů o emisních známkách píší - stejný dotaz jako zde - prý odstranit, hrozí za to pokuta. Podle mě rozumné, takhle ohrožovat bezpečnost provozu, to se nedělá. 

kde to čteš? Já tady vidím jen že jakékoliv úpravy tabulek registrační značky jsou uživateli zapovězené. Dotaz ve Světě motorů je o tom že mu sundali nálepku a značku samozřřejmě dorejpali. Což se tazateli nelíbí a ptá se co s tím. Nic. Protože nikdo nic neví. Atakhle to tady chodí často. Někdo s velkou slávou vymyslí předpis ale už nevymyslí jak se to bude provádět.

Odesláno

To je sila. Fakt. Zitra zavolam na dopravku a zeptam se na to :) dam pak info. Rozhodne ji nebudu sundavat sam. Neni to moje povinnost ale STK.

Odesláno

Tak jsem se dohodl, že auto objednáme a canton/parkovačky/columbus můžu řešit ještě cca další měsíc, než ve výrobě přepnou stav ... 

Trochu mě ve finále děsí, že slibujou 3-4 měsíce, ale nechtějí se za to zaručit a konkrétní týden prý znají až měsíc před dodáním a já slýchám zvěsti 6-8 měsíců, tak snad mě úmyslně nekrmí ... 

Ještě mě napadá, jestli máte někde dobré zkušenosti s prodejem auta za cash. Odsud mám nabídku na svoje "starý" za "nový", ale měl jsem tak nějak vyšší představu a trochu mě zklamalo, že je třeba vůbec nezajímá, že mám k autu komplet servisní knížku a historii (5. rok a najeto 43k km) ... 

Odesláno (upraveno)

Abbot: zalezi na tobe, jestli ti kvuli te vyssi cene, kterou si predstavujes, stoji za to resit telefonaty od desitek zoufalcu, ktery budou chodit kolem auta, dloubat do gum, ukazovat na mikroskrabance na laku, chtit slevu, nebo chtit pockat s placenim, chtit to na splatky na 30 let, slibovat ze za tejden to urcite vezmou a pak uz nikdy neprijedou, nebo kdyz si to nahodou nekdo vezme, tak za 5 mesicu zavola, ze nesviti zarovka a ze je to skryta vada, a ze to da do Halo novin a k soudu...

Nechat to nekde stat za hotovy penize do ruky je vzdycky lepsi, ale vzdycky za min penez a nulovy starosti.

Edit: a serviska nikoho nezajima. Kdyz to nechavas protiuctem, staci ze to auto dojede po vlastni ose. Moje zkusenost.

Upraveno uživatelem Pirx
Odesláno
  V 20. 1. 2015 v 22:59, abbot napsal:

Tak jsem se dohodl, že auto objednáme a canton/parkovačky/columbus můžu řešit ještě cca další měsíc, než ve výrobě přepnou stav ... 

Trochu mě ve finále děsí, že slibujou 3-4 měsíce, ale nechtějí se za to zaručit a konkrétní týden prý znají až měsíc před dodáním a já slýchám zvěsti 6-8 měsíců, tak snad mě úmyslně nekrmí ... 

Ještě mě napadá, jestli máte někde dobré zkušenosti s prodejem auta za cash. Odsud mám nabídku na svoje "starý" za "nový", ale měl jsem tak nějak vyšší představu a trochu mě zklamalo, že je třeba vůbec nezajímá, že mám k autu komplet servisní knížku a historii (5. rok a najeto 43k km) ... 

No paradoxně musím pochválit AAA auto. Prodávali jsme O2 r.v. 2005, druhý majitel (avšak celou dobu v rodině), 1.6 benzín cca 125k km, Ambiente. Podle inzerce na webu jsme odhadli cenu na cca 120k. V Ačkách v kanclu odhadli cenu na 120-140 dřív, než auto viděli, což bylo samozřejmě lákadlo, po projížďce a prohlídce bez keců 124k na ruku (podle bububu referecí na webu jsem čekal, že nabídnou tak 80), auto si nechali a bylo vymalováno. Možná, že by někdo při přímém obchodu dal o pár kaček víc, ale to prdění se s tím za to nestojí.  

Za zkoušku nic víc, než trochu času, nedáš. 

Odesláno

Řekl bych, že cenu výkupu si můžeš zkusit i v jiných bazarech (takové auto někdo ocení a serviska a historie samozřejmě smysl má a lidi zajímá), kde ti udělají nabídku a porovnat, když se nechceš nervovovat (i když myslím že zbytečně) s finálním kupcem.

Odesláno

Zatím jsem všechna auta prodával (i kupoval) přímo a nebyla to nikdy nijak traumatizující zkušenost. Samozřejmě si vždycky vyslechneš několik absurdních až vtipných telefonátů. Nakonec ale vždy přijel a koupil rozumný člověk. Nicméně je to rozhodně časově náročnější varianta. 

Odesláno

Já jsem auto vždycky nechal na prodej ve svém servisu, kde přesně "znalci" od kupujícího vysvětlili, co se na něm dělalo a mohli ho i rovnou zvednout.

Naposled jsem ho nechal u autorizovaného BMW prodejce a za 2 týdny bylo pryč, prachy na účtě, bez starostí. Za 5% provizi.

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno
  V 21. 1. 2015 v 8:20, Jeremy napsal:

Já jsem auto vždycky nechal na prodej ve svém servisu, kde přesně "znalci" od kupujícího vysvětlili, co se na něm dělalo a mohli ho i rovnou zvednout.

Naposled jsem ho nechal u autorizovaného BMW prodejce a za 2 týdny bylo pryč, prachy na účtě, bez starostí. Za 5% provizi.

to znie rozumne - ja chcem teraz po zime uz dat prec BMW X5 40 D 

ale auto je dovoz, teda nie u nich kupovane, nebude to pre nich problem?

Odesláno
  V 21. 1. 2015 v 8:32, maxigabrielg napsal:

to znie rozumne - ja chcem teraz po zime uz dat prec BMW X5 40 D 

ale auto je dovoz, teda nie u nich kupovane, nebude to pre nich problem?

Nebude, já prodával taky dovoz. Mrkli na to, zeptali se na cenu a když byla OK, tak řekli, že ho vezmou. Jen se připrav na cca 3500,- za důkladnou vstupní prohlídku (protokol dostaneš, ale hlavně je součástí kupní smlouvy a uvidí ho kupující) a pak na 5% provizi. Nicméně v tipcars bude Tvoje auto nahoře a koupit auto za stejnou cenu od fyzika nebo od autorizovanýho dealera je pro spoustu lidí velkej rozdíl. Jen přijdeš o pár korun..

Odesláno
  V 20. 1. 2015 v 17:44, PepaSFI napsal:

kde to čteš? Já tady vidím jen že jakékoliv úpravy tabulek registrační značky jsou uživateli zapovězené. Dotaz ve Světě motorů je o tom že mu sundali nálepku a značku samozřřejmě dorejpali. Což se tazateli nelíbí a ptá se co s tím. Nic. Protože nikdo nic neví. Atakhle to tady chodí často. Někdo s velkou slávou vymyslí předpis ale už nevymyslí jak se to bude provádět.

Vycházím z tohodle: 

post-10917-0-83581100-1421853489_thumb.png

Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)

To se tady fakt dohadujete vo tom, jestli někde může nebo nemůže bejt nalepená zelená kravina o průměru 2cm??? :D :D :D 

Upraveno uživatelem Zmizík
Odesláno

Takže nálepka na protokolu o emisích žádná nalepená není a z RZ jí technik normálně sundal, ostatně jako vždycky, když mi měřili emise, jen už tam žádnou novou nevylepí (nevím, co je to v tom článku na obrázku za hovadinu s papírkem). A na STK vás jednoduše bez protokolu o měření emisí nevezmou. Nic složitého ani dramatického.

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno
  V 21. 1. 2015 v 13:49, Jeremy napsal:

Nebude, já prodával taky dovoz. Mrkli na to, zeptali se na cenu a když byla OK, tak řekli, že ho vezmou. Jen se připrav na cca 3500,- za důkladnou vstupní prohlídku (protokol dostaneš, ale hlavně je součástí kupní smlouvy a uvidí ho kupující) a pak na 5% provizi. Nicméně v tipcars bude Tvoje auto nahoře a koupit auto za stejnou cenu od fyzika nebo od autorizovanýho dealera je pro spoustu lidí velkej rozdíl. Jen přijdeš o pár korun..

rad obetujem par korun za dobru sluzbu! pomerne casto menim auta ( po zime a pod.), nie je zle si urobit dobry kontakt a je klud.

dakujem za radu

Odesláno
  V 21. 1. 2015 v 15:18, dieegoo napsal:

Vycházím z tohodle: 

tradiční absurdistán. Můžeš dostat pokutu za něco co nemůžeš ovlivnit. Jako uživatel nesmíš jakkoliv zasahovat do identifikačních znaků vozidla což jsou i ty nálepky. Když ti ji technik nesundá, můžeš dostat pokutu. Když ji sundá a dorejpe to, což se stane, minimálně to udělá flek na reflexní vrstvě, zas dostaneš pokutu. Měl by to snad přelepit ale očividně se to neděje, odhaduju proto, že nikdo neví jestli, jak a čím. Když ji sundáš sám, dorejpeš to, zas dostaneš pokutu. Už to vidím jak nějaký uniformovaný frustrát dřepí v blátě a zkoumá jestli nemáš na značce flíček aby tě mohl vyprudit když už teda budeš mít lékárničku čerstvě přebalenou.

Odesláno (upraveno)
  V 21. 1. 2015 v 18:51, instant napsal:

Ja to menim, ked mam plny popelnik.

Tak nějak..

post-24177-0-42721600-1421866759_thumb.jpg

Upraveno uživatelem CEGY

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...