Přejít na obsah

Houby, hřiby, muchomůrky

Doporučené příspěvky

před 20 hodinami, odjinud napsal:

Obligatni každoroční dotaz - Kovàř? (Uz mi roste na zahrade).

IMG_20240615_212617579_HDR~2.jpg

Mně to přijde jako Hřib Koloděj, pokud rostl pod listím může být hlavička opravdu světlá, také to může být Kříšť, ale asi bych to neriskoval ta podobnost se Satanem tam je ;)

Kovář má hlavu čokoládové barvy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uz jsme to v So snedli, resp. velkeho jedince, co rostl vedle. Na rezu silne modral, jestli to pomůže k identifikaci. Ten na fotce byl skrz na skrz sezranej červy. Vyrostlo mi to na zahrade v trave, asi z nejakejch odrezku z lonska, kus vedle mam borovici. Jeste tam byl jeden maly, ale toho jsem bohuzel rozšlápl.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Ahoj, jedu za chvíli za kámošem na Šumavu. Jehně na rožni, naražený sud. Má cenu brát s sebou i koš na houby? Že bych zítra dopo v rámci střízlivění pocoural po lese, ale zas nechci bejt za blbce. Sice konec prázdnil už tam bejval vydatnej, ale s letošním suchem nevím... Smaženici jsem letos ještě neměl.

Odkaz ke komentáři

Na Šumavě jsme teď byli. Záleží jak kde, okolo Zadova nic, Kvilda, Borovka, Modrava byli vidět  lišky občas nějakej hřib. Je fakt ze jsme po houbách cíleně nešli. Ale když nic tak aspoň pěkná procházka po lese 👍🏻

IMG_6725.jpeg

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...
  • po 2 týdnech...
před 2 minutami, Gustaf napsal:

Tak mi letos poprvé, ale ješte tam rostly nové...tak ješte jednou půjdu na lov 🤣

Já fakt jak cítím ten troj obal, tak utíkám... Možná na kmíně jen tak na prudko a zapít Plzničkou bych ještě zvládl. :D

• Haha 1
Odkaz ke komentáři

před 27 minutami, tikzot napsal:

Letos bedel milion, základ je dršťkovou pořádnou zalitou hezky silným vývarem a guláš z bedel těch menších s čerstvým křenem a chlebem, zalejt pivem a hned je na světě líp👍🏻 

To zní moc dobře.. :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...