Maxmillian Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 U novostaveb, pokud jsi prvni kupujici, se dan z nakupu neplati. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M10 Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Mame tu nejakeho autora? Chcel by som pocut aspon jeden pozitivny nazor niekoho koho sa to realne dotyka. Nieco ako "Jo, OSA je fajn, vdaka nej tvorim viac a lepsie!"Jako autor se můžu přihlásit, ale nemůžu říct, že OSA je fajn a díky ní tvořím vice a lépe. Když jsem v devadesátem roce nebo tak nějak z OSA dostal prvních pár korun, byl to nový zážitek pro mladého člověka....od té doby jsem nedostal nic, možná taky proto,že jsem se o to nezajímal a OSA mi nemá co kam posílat , protože nemá žádné relevantní údaje už téměř 30 let o tom, kde se zdržuji. Ale jako perličku bych zde uvedl, že někdy před osmi sedmi roky, kdy jsme s bandem absolvovali nějaké hudební soutěže na živo i v rádiu, tak jsme museli svatosvatě odpřísáhnout a podepsat, že nejsme členy OSA ( i když hrajeme autorskou hudbu), jinak bychom nemohli být účastníky soutěže. Z jedné strany jsme to chápali (ekonomika pro provozovatele celostátní a celoroční soutěže s účastí stovek kapel a tím pádem tisíců umělců a autorů by byl finanční masakr), na druhou stranu to jaksi postrádalo smysl být autor a interpret zároveň...a být hrán v rádiu. Evidentně se to vyplatí všem, kromě autorů a umělců . Ale věřím, že mainstreamoví autoři jsou na tom dobře...o tom žádná. Zaplaťpánbůh takovou ambici už na stará kolena nemám, takže je mi to celkem fuk. Ale ustavující sjezd OSA s Jandou v čele byl zážitek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 (upraveno) U novostaveb, pokud jsi prvni kupujici, se dan z nakupu neplati.Ano plati se DPH ovšem.... a proto si myslím, že je to nesmysl. Já bych chápal, když by se zvedla daň z nemovitostí, to dává alespoň logicky smysl - byť by se mi to nelíbilo. Ale ta 4% daň je úplná kravina, je to opakované zdanění. A krom toho tím stát vybere sice ročně 14mld, jenže jsou s tím spojené velké náklady na dopočítání té daně etc. (Výši určuje fin. úřad). Je to holý nesmysl. Osvobozen je byt darem (platíš ale normálně potom daň z příjmů- pokud nejsi první, druhá linie příbuzný), novostavby v případě prvního prodeje a družstevní byty. Nejčastěji se to právě obchází zakoupením bytu v družstevním vlastnictví a následným převodem... Ještě k tomu určení výše daně. Ono fin úřad kontroluje cenu dld ceny obvyklé. Člověk to uvede v přiznání a složí zálohu ve výši 4% z kupní ceny a fin úřad porovnává ceny obvyklé atd.. takže teoreticky to může dost nastřelit. Říkám čistá pruda a stojí to stát dost peněz + když člověk bere hypotéku, tak si na toto často půjčuje a tedy platí úrok na státní daň. Tak tolik o snahách dostupného bydlení např v Praze... Upraveno 8. ledna 2020 uživatelem vojta1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 S tim souhlasim. To, ze je vse zdanene nekolikrat je pravda. Ta sama nemovitost prodana nekolikrat po sobe se dani pak pokazde atd. Btw, kdyz uz se probira tohle. Stale plati predkupni pravo na spolecne prostory v bytovych domech jako jsou treba parkovaci stani nebo je to uz vyresene jinak? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Maxmillian: Já děkuji pánovi za poučení! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Jako autor se můžu přihlásit, ale nemůžu říct, že OSA je fajn a díky ní tvořím vice a lépe. Když jsem v devadesátem roce nebo tak nějak z OSA dostal prvních pár korun, byl to nový zážitek pro mladého člověka....od té doby jsem nedostal nic, možná taky proto,že jsem se o to nezajímal a OSA mi nemá co kam posílat , protože nemá žádné relevantní údaje už téměř 30 let o tom, kde se zdržuji. Ale jako perličku bych zde uvedl, že někdy před osmi sedmi roky, kdy jsme s bandem absolvovali nějaké hudební soutěže na živo i v rádiu, tak jsme museli svatosvatě odpřísáhnout a podepsat, že nejsme členy OSA ( i když hrajeme autorskou hudbu), jinak bychom nemohli být účastníky soutěže. Z jedné strany jsme to chápali (ekonomika pro provozovatele celostátní a celoroční soutěže s účastí stovek kapel a tím pádem tisíců umělců a autorů by byl finanční masakr), na druhou stranu to jaksi postrádalo smysl být autor a interpret zároveň...a být hrán v rádiu. Evidentně se to vyplatí všem, kromě autorů a umělců . Ale věřím, že mainstreamoví autoři jsou na tom dobře...o tom žádná. Zaplaťpánbůh takovou ambici už na stará kolena nemám, takže je mi to celkem fuk. Ale ustavující sjezd OSA s Jandou v čele byl zážitek No, já si myslím, že se to vyplatí všem autorům, mainstreamovým i nemainstreamovým, pokud se o svá práva dokážou přihlasit, co se týče přístupu OSA, tam není rozdíl. Ty ses na to vykašlal, tak z toho nic nemáš, za to ovšem OSA nemůže . A co se týče té souteže, možná by stačilo, kdyby se pořadatel snažil s OSA domluvit (svaz je partnerem spousty takových akcí) a ne nutit lidi, aby se vzdávali svých zákonných práv. Ovšem nejjednodušší je samozřejmě za tohle hodit vinu na OSA. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Decebale, ocenit se musí že jsi věrný své sektě, nech me to plavat, za měsíc tě zkusíme zase :-) Kam letíš potápět prosím tě, pokud to není tajné? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Decebale, ocenit se musí že jsi věrný své sektě, nech me to plavat, za měsíc tě zkusíme zase :-) Kam letíš potápět prosím tě, pokud to není tajné?Tajné to není, Thajsko, Koh Lipe. Nejedu se tam jenom potápět, jedem na dovolenou (no, u volnonohaře je to spíš neplacené volno), ale doufám, že aspoň 20 ponorů dám. A už jsem si booknul třídenní liveaboard safari, pojedem někam k Lantě, tak se těším dost, u Lipe už všechny divespoty znám jak svoje boty, jezdíme tam od roku 2007. Kamarádi čekaj:-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Hm, to zní pěkně, tak ať se Vám to vydaří :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Hm, to zní pěkně, tak ať se Vám to vydaří :-)Dik, tam se to vydari, nejhorsi je tam dojet a pak zase dojet domu. Ale ten mesic za to stoji. Loni to bylo pet tydnu, to bylo jeste o neco lepsi:-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 9. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2020 Dik, tam se to vydari, nejhorsi je tam dojet a pak zase dojet domu. Ale ten mesic za to stoji. Loni to bylo pet tydnu, to bylo jeste o neco lepsi:-). Pecka, pak hoď nějáké fotky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 9. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2020 Konečně něco, co tu patří a co tě fakt potěšilo. Decebala stejně nikdo nepřesvědčí :-) a porovnání s povinným ručením a podobně je úplně mino mísu.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rob2805 Odesláno 9. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2020 Pokud se dobře pamatuju, tak ne stále, ale už zase. Pár let to, myslím, nebylo potřeba a teď zas ano. S tim souhlasim. To, ze je vse zdanene nekolikrat je pravda. Ta sama nemovitost prodana nekolikrat po sobe se dani pak pokazde atd. Btw, kdyz uz se probira tohle. Stale plati predkupni pravo na spolecne prostory v bytovych domech jako jsou treba parkovaci stani nebo je to uz vyresene jinak? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 10. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2020 Dneska slavime s pani 12 let! Hrozne to leti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 (upraveno) Prvne v zivote jsem si "zahral" na bici. Twl to je bozi vec Vzdycky jsem obdivoval klaviristy a bubeniky, tak jsem si dneska parkrat "bouchnul" a je mi bajecne. Upraveno 11. ledna 2020 uživatelem honza71 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 Prvne v zivote jsem si "zahral" na bici. Twl to je bozi vec Vzdycky jsem obdivoval klaviristy a bubeniky, tak jsem si dneska parkrat "bouchnul" a je mi bajecne.Slo ti to? Pre mna je to uplne nekoordinovatelne. Proste 2 ruky nedokazu robit kazda inu vec. Vraj to je riesitelne, jedna sa o nejaku predispoziciu, ale mam z toho smutok. Pritom gitaru mam celkom rad, nedavno som prvykrat chytil do ruk basu a tak sa mi to zapacilo ze uz je jedna na ceste... uvidime. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 Mě dnes potěšil pěkný výlet a mini exkurze v krásné dílně .... klobouček ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2020 No, tak takováhle miniexkurze by mě taky potěšila. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2020 Jojo, super dílna, taky jsem koukal, co tam všechno tvoří. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2020 Slo ti to? ...Ja nevim, ale pocit z toho byl bajecnej Dve ruce a jedna noha jsou cajk. Pruser nastava, kdyz mas zapojit i ctvrtou koncetinu Tam se ztratim velmi rychle. Ale urcite si zase nekdy najdu prilezitost, si "bouchnout". O hrani v mem pripade nemuze byt rec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky