safi Odesláno 20. června Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června (upraveno) před 6 hodinami, Muffik napsal: Fio je už druhý den nedostupná, prý kvůli DDOS útoku. Divné je, že to trvá už druhý den a stále se s tím nejsou schopni vypořádat, nedostanu se ani do IB, ani do eBrokera . Je vidět, že je to malá banka s nic moc IT zázemím. Před časem jsem měl v eBrokerovi "bloklé" akcie obchodované ve Frankfurtu, protože jim kleklo spojení na tamní burzu, a skoro 3 týdny to nebyli schopni vyřešit. Ano. Náklady na bezpečnost a regulaci jsou plus minus stejné ať už jde o malou banku nebo velkou. Kamarad delal sefa IT v male bance (pred 10 lety) a zadani bylo “hlavne at to stoji co nejmene a projdeme formalne auditem” Upraveno 20. června uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mato57 Odesláno 21. června Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června před 22 hodinami, Muffik napsal: Fio je už druhý den nedostupná, prý kvůli DDOS útoku. Včera pozdě odpoledne a večer internetbanking fungoval, ale dnes před polednem už to zase nefachá. Se mi to začíná nelíbit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vorel Odesláno 21. června Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června Jo, dnes mi to taky nejde. Ještě že mám peníze rozeseté ve víc bankách, jinak by mi to dnes způsobilo potíže. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 21. června Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června Tak oni jsou vůbec divní, ve středu jsem tam musel osobně na aktualizaci osobních údajů, žádnou změnu jsem neměl, oni si mě pozvali. V dnešní době osobně..... Přišel jsem na otviracku, nejdřív mu to zamrzlo v aplikaci, pak mu zamrzl počítač a nakonec se už do té aplikace nemohl přihlásit. Čekal jsem tam 20min a to jen proto, že jsem musel vedle do komercky která otevírala až za půl hoďky tak jsem měl cas. Nakonec, když jsem byl na odchodu tam na mě volal ke dveřím, že se mu to rozběhlo. No doufám, že mám na 10 let zase klid. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ismit Odesláno 8. července Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července Ahoj, za pár dní jedu do Švédska na takovou dost remote akci a potřeboval bych aktivovat Swish. Ovšem vypadá to, že služba pořád není aktivovaná pro ČR. nevíte někdo víc? Mám Monetu a RB. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
neuromancer Odesláno 8. července Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července (upraveno) Bez bankovního účtu ve Švedsku to podle mě nejde. https://www.jndlens.com/swish-for-foreigners-7-great-things-for-cashless/ Ale ve Švedsku brali karty naprosto všude už před 15 lety, kdy se mně nechtělo měnit hotovost a vůbec nebyla potřeba, i zapadlý parkovací automat na Ölandu bral v té době karty. Upraveno 8. července uživatelem neuromancer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ismit Odesláno 9. července Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července (upraveno) jo, jasný. já jedu na takovou dost ug akci a tam to bude Swish or Cash. Volal jsem do Monety a tam to ani neznají. a přitom článek z 2019 vypadal slibně: https://www.businessinfo.cz/clanky/brzy-bude-mozne-platit-pres-svedsky-platebni-system-swish-i-v-zahranicni/ Upraveno 9. července uživatelem ismit doplnění textu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 10. července Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července Využíváte někdo faktoring třeba u své banky nebo u nějaké jiné společnosti. Korporát, kam dodáváme, zase vymýšlí prodloužení splatnosti faktur. Do naší banky jdu v pondělí, tak sháním něco na porovnání. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 10. července Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července Malý dotaz: když jako cizinec z EU s účtem v ČS vyplňujete - nadiktujete na přepážce otázky vyžadované AML nebo zákony a přeshraniční daňové spolupráci, je banka povinna vás vystavit protokol o vašich odpovědích? Podle paní na přepážce banka takovou povinnost nemá. Ale zároveň musíte vaše odpovědi stvrdit podpisem na tabletu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel87 Odesláno 31. července Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července (upraveno) Přemýšlím o koupi auta a chtěl bych se zeptat, jak je dnes nejlepší to financovat. Leasingové služby prodejců mi teda nepřijdou příliš výhodně (VW financial services apod.). Jeden prodejce mi řekl, že výhodněji vychází vzít si v bance klasicky půjčku a vyřešit si havarijko/povinné ručení po vlastní ose. Prý jsou dnes banky na 2-3% úroků, zatímco oni na tom leasingu mají 6-8%. Na jaký produkt a kde v bance se ptát? Myslím si, že je to 3,14vina, protože takové podmínky mi dnes nikdo nenabídne. Upraveno 31. července uživatelem Pavel87 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zacik Odesláno 31. července Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července pozicka za 2-3%? Ako ze banka ti da nezabezpeceny uver za mensiu urokovu sadzbu ako je bezna sadzba na hypo (zabezpeceny uver)? Tak to by som rad videl Napriklad KIA ma "financovanie na stvrtiny" na Slovensku (https://www.kia.com/sk/predaj/financovanie-a-lizing/), ale viem ze aj tam sa nieco preplaca, skusil by som ist touto cestou. Tu vsak budes vyrazne obmedzeny ponukou, kedze nie vsetci predajcovia nieco take ponukaju. Inac leasing so 6% RPMN je v dnesnej dobe ked je 6M EURIBOR na urovni skoro 4% nie je az taka zla ponuka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 31. července Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července před 2 hodinami, Pavel87 napsal: Přemýšlím o koupi auta a chtěl bych se zeptat, jak je dnes nejlepší to financovat. Leasingové služby prodejců mi teda nepřijdou příliš výhodně (VW financial services apod.). Jeden prodejce mi řekl, že výhodněji vychází vzít si v bance klasicky půjčku a vyřešit si havarijko/povinné ručení po vlastní ose. Prý jsou dnes banky na 2-3% úroků, zatímco oni na tom leasingu mají 6-8%. Na jaký produkt a kde v bance se ptát? Myslím si, že je to 3,14vina, protože takové podmínky mi dnes nikdo nenabídne. Jestli to bereš na firmu, kouknul bych se na operáky, teď to nevychází vůbec špatně www.olfincar.cz/operativni-leasing/nabidka/arteon-sb-elegance-16/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vorel Odesláno 31. července Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července (upraveno) před 2 hodinami, Pavel87 napsal: Přemýšlím o koupi auta a chtěl bych se zeptat, jak je dnes nejlepší to financovat. Leasingové služby prodejců mi teda nepřijdou příliš výhodně (VW financial services apod.). Jeden prodejce mi řekl, že výhodněji vychází vzít si v bance klasicky půjčku a vyřešit si havarijko/povinné ručení po vlastní ose. Prý jsou dnes banky na 2-3% úroků, zatímco oni na tom leasingu mají 6-8%. Na jaký produkt a kde v bance se ptát? Myslím si, že je to 3,14vina, protože takové podmínky mi dnes nikdo nenabídne. Potřeboval jsem úvěr v červnu. Zkusil jsem několik bank a nejníž jsem se dostal na 6%. Úrok 2-3% byl podle mě tak před covidem Upraveno 31. července uživatelem Vorel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel87 Odesláno 31. července Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července Před hodinou, gunman napsal: Jestli to bereš na firmu, kouknul bych se na operáky, teď to nevychází vůbec špatně www.olfincar.cz/operativni-leasing/nabidka/arteon-sb-elegance-16/ Právě, že bych to bral na sebe jako na soukromou osobu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sorondo Odesláno 31. července Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července Podívej se na Monetu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 31. července Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července Obecně - neúčelová půjčka bývá hůře úročená, než účelová, ale není to dogma. O jaké částce se bavíme? U velmi velkých částek může zajímavě vyjít americká hypotéka. Leasing má svoje výhody a nevýhody. Zásadní nevýhoda je, pokud u auta dojde k totální škodě, tam proděláš kalhoty, protože leasingovka bude chtít splátky až do konce doby. Co se POV a HAV týče, někdy vyjde levněji přes leasingovku, někdy ne. Výhoda pro hodně bourající, když je pojistníkem leasingovka, jdou malusy na ní :). Co se sazeb týče, tak u nových aut někdy umí dealer zázraky, hlavně při vysoké akontaci. Ale obecně spíš leasing vychází hůře. Navíc pokud nejsi plátce DPH, tak je nevýhoda, že leasing podléhá DPH, ale půjčka ne. S autem na půjčku (pokud není účelová) lze volně nakládat, třeba ho i prodat. Za určitých podmínek je možné získat nějaké peníze "bezúročně". Třeba já dělám to, že na začátku měsíce vytáhnu zůstatky z kreditek a dám je na spořák, na konci měsíce je zase vrátím. Dokážu si představit takto před sebou "tlačit" polovinu limitu kreditky (vždy v novém účetním období vytáhneš půlku limitu a tím splatíš tu druhou půlku a opět máš měsíc půlku limitu bezplatně půjčenou), ale je to trošku hraní si s ohněm, stačí trochu nepozornosti a může se to dost prodražit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 31. července Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července Pokud má člověk dobrý obraty na účtu, může občas dobře vycházet předschválená půjčka (hledat v internet bankingu). Jinak když jsem to pár let zpátky řešil, pokud člověk neplánuje splatit půjčku rychle (kvůli fixnímu poplatku za poskytnutí), vycházelo dobře Zonky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel87 Odesláno 1. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna před 20 hodinami, Patrik napsal: Obecně - neúčelová půjčka bývá hůře úročená, než účelová, ale není to dogma. O jaké částce se bavíme? U velmi velkých částek může zajímavě vyjít americká hypotéka. Leasing má svoje výhody a nevýhody. Zásadní nevýhoda je, pokud u auta dojde k totální škodě, tam proděláš kalhoty, protože leasingovka bude chtít splátky až do konce doby. Co se POV a HAV týče, někdy vyjde levněji přes leasingovku, někdy ne. Výhoda pro hodně bourající, když je pojistníkem leasingovka, jdou malusy na ní :). Co se sazeb týče, tak u nových aut někdy umí dealer zázraky, hlavně při vysoké akontaci. Ale obecně spíš leasing vychází hůře. Navíc pokud nejsi plátce DPH, tak je nevýhoda, že leasing podléhá DPH, ale půjčka ne. S autem na půjčku (pokud není účelová) lze volně nakládat, třeba ho i prodat. Za určitých podmínek je možné získat nějaké peníze "bezúročně". Třeba já dělám to, že na začátku měsíce vytáhnu zůstatky z kreditek a dám je na spořák, na konci měsíce je zase vrátím. Dokážu si představit takto před sebou "tlačit" polovinu limitu kreditky (vždy v novém účetním období vytáhneš půlku limitu a tím splatíš tu druhou půlku a opět máš měsíc půlku limitu bezplatně půjčenou), ale je to trošku hraní si s ohněm, stačí trochu nepozornosti a může se to dost prodražit. Díky za super příspěvek, jako vždy ostatně. Bavíme se o částce 350 - 400 tisíc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 1. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna Jiné závazky nečekáš, nechystáš? Na tohle se am. hypotéka nevyplatí, náklady kolem (odhad nemovitosti, zápis a výmaz z katastru,...) by byly neúměrné, leda bys to měl v úmyslu splácet fakt dlooouho. Podle mého názoru bych uvažival buď o účelové nebo neúčelové půjčce. Třeba Air Bank má reklamu na úrok "od 4,9 %" a fakt mi modelová kalkulace takovou úrokovou sabu nabídla. Otázkou je, reálná sazba (píšou, že sazba je stanovena individuálně) a jsou v ní už zahrnuté bonusy za pravidelné splácení (o které asi přijdeš při předčasném splacení, nebo naopak při opoždění). Hodně záleží na tvých příjmech a závazcích. Je tu i ta varianta s kreditkami, já tahám z kreditek každý měsíc necelých 400 000 Kč a dávám to na spořák (abych to další měsíc vrátil a opět vytáhl), jak jsem psal v předešlém postu, šlo by takhle teoreticky neomezeně dlouho valit před sebou bezúročně polovinu limitu kreditky s nákladem 98 Kč (cena dopisu na dobírku na České poště při bezdokladovém podání) měsíčně (případně celý limit s tím, že nějaké 2 dny se půjčí z kontokorentu). Ale není to pro každého. Nebo nějaká kombinace, část přes kreditku, část půjčka, i jen protáhnout kreditkou výplatu by snížilo náklady na dluh. Ale chce to disciplínu a vědět, co děláš :). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 1. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna (upraveno) @Pavel Jestli nemáš předsudky k tomu, že nejsi v techničáku jako majitel, fakt bych kouknul na ten operák. Budeš jezdit novym autem a když si to spočítáš s pojistkama, daj se najít fakt prima nabídky. Že to máš na soukromou osobu je fuk, já mám operák taky tak. Teď mám přemejšlení, jestli by se mi sem vešly děti:) https://www.driveto.cz/operativni-leasing/hyundai/i30N/i30-N/2.0tgdi-206kw/N-Performance/7e863abc2/?mileage=15000&inquiryType=subscription-fix-term&contractLength=36 Upraveno 1. srpna uživatelem Micey Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se