Přejít na obsah

Grand Seiko - nové modely

Chumpus

Doporučené příspěvky

Na index kálí bílej tesák, místní úderka bude zklamaná z tentagraphu. Trochu jsem kombinaci novýho hi-beatu a 8R chronomodulu čekal, ale čekal jsem víc.

Mimichodem to neni tak dávno, kdy GS tvdilo, že 100% mechanický chrona vedle SD prostě nemají v portfoliu místo. Ale jasně, postoje nemění jen blbec :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak. Na druhou stranu je mi milejší in-house modul (a navíc docela sofistikovanej) než legrace typu DD ve většíně Offshore chron. 

On ani SD chronostrojek není ve všech ohledech úplně čistej, minimálně v tom smyslu, že je komplexní až zbytečně, holt to není nic jako 4130. 

GMT by tentagraphům taky slušelo (ale to tolik neva), taky mám u chron vyloženě nerad mimostředku napravo, ale to je můj problém. 

Hlavně se nemůžu zbavit dojmu, že to buď měli udělat pořádně, nebo vůbec.  No a taky bych si nikdy netipnul, že se dřív dočkáme ne-SD chron než 4Hz GS diverů :) 

Odkaz ke komentáři

Hodně se mi líbí SBGY026 - kombinace zlata a růžového ciferníku je nečekaně skvělá 😀

Naopak chronograf mě zklamal, ta velikost...

gs2023014316by9.thumb.jpg.73b48ea278ed6c102ee0611c2db94c98.jpg

Fotka je z tohoto článku: https://www.hodinkee.com/articles/the-rose-gold-grand-seiko-hana-ikada

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, Spok napsal:

Že je to modulární a ne integrovaný chronograph, velikost a výška pouzdra take nejsou zrovna ideální, čekal jsem také víc…

Modularitu vnímam ako výhodu, po rokoch bude mať viac hodinárov skúsenosti so servisom 9sa5, ako so (zložitejším) dedikovaným chronografovým kalibrom s podstatne menším počtom vyrobených kusov. Rozmery sú v duchu súčasnej módy.

Asi je pravda, že sa od top značky dalo očakávať viac, no osobne si myslím, že Seiko funguje o dosť racionálnejšie, ako by chronomagorská pospolitosť chcela. Nejaký vážnejší hodinársky refresh by som časom čakal skôr u SD ako výkladnej skrine.

Odkaz ke komentáři

V 31. 3. 2023 v 10:42, wawrik napsal:

Modularitu vnímam ako výhod

Těžko říct. Setkal jsem se s názorem - samozřejmě jsem jen poučenej hobík -  že chrona s vertical clutch (česky termín neznám, viz poučenej hobík) jsou z hlediska dlouhodobýho vlastnictví spíš problém - dojebaný kolečko ti někdo vystrouhá, ale komplikovanou součástku typu vertical clutch už ne. 

No a ačkoli je to modul, využívá vertical clutch a další proprietární díly (three-pronged hammer, severská božstva jen tišě závidějí), takže budeš v háji podobně jako u 9R86 apod. 

Ani ne-GS Seiko v současnosti nedělá moc chron, takže hodináři ty moduly taky z praxe nebudou mít tolik zmáknutý (si myslí hobík).

Na SJX se s tentou netentujou, tady. Prostě měli udělat moderní tenčí integrovaný chrona, nebo se na to vykašlat. A nehodit tam lunetu ze solárních chron. 

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...