Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

Existuje nějaká technologie, která mně zajistí stálou teplotu v mým novým mládeneckým bytě? Stačí mně vošetřit obývák - plynovej kotel, termostat v obýváku a topení bez hlavic. Nastavím kurva nějakou teplotu na tom debilním termostatu a radiátor buď ty vole studenej, nebo horkej, furt to kolísá, chvíli zima, chvíli vedro a sem z toho napalici. Nemůže ten radiátor hřát třeba jenom trošku ale furt???

Nejsem topenář, ale řízení ekvitermem namísto klasickýho termostatu by nepomohlo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vobjevil sem na termostatu nějakou funkci hypertenze, tak s tím teďka budu experimentovat. 

To bude hystereze. Jdeš správným směrem. Čím menší ji nastavíš, tím menší bude rozdíl mezi nastavenou a skutečnou teplotou. Ale zase bude častěji spínat kotel.

Ekvitermní regulace je lepší, ale chce to směšovací ventil na výstupu kotle, kterým řídicí systém nastavuje teplotu vody v radiátoru.

Upraveno uživatelem VS
Odkaz ke komentáři

Ahoj, s tou bundou M 65 jste mě dostali.

okamžitě po přečtení jsem si ji vyhledal ve skříni a oblékl. Je to takový s těmi vychytávkami i lepší Buschman. Bez takove

bundy tenkrát v devadesátých by zadny lepší fotograf nebo kameraman nevytahl paty z baráku. Mám ji od roku 1988.Dcery

jenom poznamenaly : Vypadáš v tom trošku fotrikovsky. Vůbec nemají uctu ke kultovní bundě.. ACH JO

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...