Jump to content

Dotazy - pelmel

ricous

Recommended Posts

před 30 minutami, Gustaf napsal:

Poraďte prosím takle narychlo nějaké vysílačky pro děti, ať to ještě stihnu koupit Pod stromeček. Cena cca do 800kc. Aby měla nějakou výdrž a mělo to nějaký dosah. Diky

Nám letos Ježíšek donese tady ty. Každý musí mít svoji, přes to vlak nejede a já bych občas taky rád věděl kde děti jsou a jak se jim vede, takže mi připadli 3 ks dobrá volba. Ale jaký jsou a jestli fungují dobře nemám ponětí.

https://www.mall.cz/vysilacky/motorola-tlkr-t42-triple-pack?gclid=Cj0KCQiAqvaNBhDLARIsAH1Pq534hyPuyXD97NDkKCmv7TkAWNgl3q0UkB6Jjn8aNEjlsUINZp5EZgMaAv9VEALw_wcB

550.jpeg

ten dosah je spíš daný způsobem použití, výkon to má maličký a je daný předpisem, takže v tom jsou všecky stejné. V zástavbě pár set metrů, v přírodě i několik kilometrů, z kopce na kopec i desítky kilometrů. To spíš bývá problém s kvalitou příjmu, ty horší pobírají kdeco, hovory prolézají ze sousedních kanálů, ruší to kdeco. Ale Motorola je tradiční značka, ikdyž stejně je to Čína. Obvykle bývají i dost blbuvzdorné.

Hlavně je pouč, že to není telefon a co do toho povídají, slyší všichni, kteří jsou v dosahu. Mám zapnutý skener, poslouchám blízké letiště a občas zaslechnu dětičky, jak se venčí s vysílačkama a matka to řídí doma z kuchyně. To se člověk dozví věci. 😀

Rozhodl jsem se prodat zlatý řetízek, který mám 13 let a nenosím ho. Šli byste s tím do zlatnictví, které vykupuje? Asi bych si i vybral něco jiného, ale decentnějšího (má přes 20g). Na aukru mám nulovou historii a jiné stránky moc neznám. Jak byste to co nejlépe vyřešili v Praze?

Hilfe, hilfe, zmizly mi z TV vsechny programy ČT v HD. Normalni zustaly, HD fuc. Obecny problem jsem nevyguglil. Zkousel jsem znovu nacist programy a furt nic 🤷‍♀️

edit: jedu pres UPC/Vodafone

Edited by nickolas

před 3 hodinami, nickolas napsal:

Hilfe, hilfe, zmizly mi z TV vsechny programy ČT v HD. Normalni zustaly, HD fuc. Obecny problem jsem nevyguglil. Zkousel jsem znovu nacist programy a furt nic 🤷‍♀️

edit: jedu pres UPC/Vodafone

Tak jsem si kupodivu vzpomněl a u mne jde ČT normálně v HD, tudíž to nebude nějaký jejich větší trabl. Napiš na podporu, třeba je nějaký lokální problém

Mám dotaz - je tu někdo ochoten (a schopen) :)) poradit mi ve věci nákupu nahrávacího zařízení a případně mikrofonu ? Zatím studuji, ale rád bych si zkrátil cestu a zjistil na co se zaměřit, případně čemu se vyhnout - počítám malou přenosnou krabičku a k tomu buďto klopa nebo možná stačí místo klopy to, co umí přenosný rekordér+ nějaký mikrofon na doma - nejsem novinář ani mistr zvuku - jen nechci žádnou srajdu - prostě jednou koupit a používat … jde mi skutečně jen o zvuk - nahrávání venku, případně v domácích prostorách - díky za nakopnutí správným směrem, případně SZ ať nesyflím vlákno (počítám tak do 10==víc jak 15 nedám a musí to mít smysl (jinak do 10)