Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

před 7 hodinami, prischera napsal:

Je. Jinak na tohle urcovani kytek, brouku a podobne vrele doporucuji apku inaturalist. Určuje z fotky a nasledne to vetsinou nekdo ze skilled user jeste reviduje. Je zdarma, bez reklam a v cestine. Plati se z grantu a od tebe dostavaji dalsi fotku do databaze a zaroven info o vyskytu druhu. Win win

Rostliny podle fotek určuje Plantnet a ptáky podle zpěvu určuje Birdnet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, prischera napsal:

Plantnet znam a pouzivam, ale prijde mi, ze komunita a tedy i revize v inaturalistu funguji lepe. A navic je to pro laickeho uzivatele prijemne all-in-one. Birdnet jsem neznal, diky. 

Kubo, jak dlouho trvá než dostanu info z iNatulistu?

Používám Fotky Google a tam je info hned

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

tak jsem v tydnu prisel po 3 dnech k autu a zjistil praskle celni sklo. 😞

Netusim, jak se to mohlo stat, parking neni vedle komunikace, nesekali tam travu, nema tam co spadnout, no ale je tam drobna ďubka a od toho prasklina na obe strany, celkem tak 40 cm, vine se to klikate jako had okolo te plochy, jak jsou nahore uprostred skla čidla a kamery vsech tech asistentu. Potreboval jsem odjet na chalupu, tak jsem to neresil (s policii), ani jinak. 

Vymena bude na havrijko od Uniqa, kde mam pripojisteni skel (s nějakou spoluúčasti, ale co se da delat..)

Ohledne postupu - jsou nejaky specifika hlaseni tehle poj. udalosti? Na podzim jsem resil praskle svetlo a naraznik, takze postup Uniqa / autorizak znam (dohoda s autorizakem ze to udela, online vyplneni poj. udalosti, navsteva servisu s podepsanim kryciho listu a cekani az to pojistovna schvali). Myslim jako pricinu... jestli jsem to nemel resit s policajtama nebo ze je lepe nahlasit, ze odletl kaminek od neznameho auta prede mnou za jizdy atd.

Odkaz ke komentáři

Já mám připojištění všech skel bez spoluúčasti. Když je prasklý přední, dám to do servisu, kterej má smlouvu s mojí pojišťovnou a nic nikomu nevykládám, vyřídí si to sami. Myslím, že se akorát ptaj,  kdy a kde se mi to stalo. Pak když mi auto vrátěj, mám k tomu papír, ze kterýho vím, kolik to pojišťovnu stálo nebo bude stát. Zavolej do servisu a zeptej se jich, jak a jestli si to vyřídějí.

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, DavidLC napsal:

Za mě poslední je o.k. Odletěl kamínek, auto si nepamatuju. A autosklo (servis) to řeší s pojišťovnou samo. Takhle jsem to měl.

Ono to asi i tak bylo. Zrejme jsem koupil cestou u chalupy, slo to na čidla, takze tam nevidim, a pak se to rozlezlo okolo jako prasklina.

Odkaz ke komentáři

před 42 minutami, odjinud napsal:

Ono to asi i tak bylo. Zrejme jsem koupil cestou u chalupy, slo to na čidla, takze tam nevidim, a pak se to rozlezlo okolo jako prasklina.

Jj, mě teda pojišťovák říkal, že lepší nevědět 😉 když víš, pak je to sloźitější. Jak píše geometr, domluvíš se jaké sklo a kdy, po mě chtějí kopii řidičáku a snad techničák. Pak buď doplatíš spoluúčast (případně DPH, když jsi plátce). A přijde ti zpráva od pojišťovny. Jen to chce hlídat výši plnění (limit) a jestli lze i autorizák (některé pojišťovny to v základu nemusí dát).

Odkaz ke komentáři

Tak postup uz vim, diky, akorat co jsem dneska obvolal autorizaky, tak termin je 14 dni min., takze moc nevim, jak si s tim lajsnout do te doby jezdit kvuli policajtum.

Prasklina je ve stiratelne plose aktualne 14cm (byla 12, vikend v Lužickych horach to lehce posunul). Limit je 2cm. Neni to pavouk, ale cara, takze je videt minimalne. Otazka, jestli (kdy) to prdne az ke kraji. Sakra, zrovna kdyz potrebuju najet tak 1000km. 😞 

Odkaz ke komentáři

Proč to musí být autorizák, jsou firmy na autoskla, objednají ti origo i neorigo sklo. Ale termíny budou asi podobné...

No kvůli policajtům, teď se mi to stalo a jedu do servisu, by mělo stačit 🙂

Odkaz ke komentáři

Před pár lety jsem s Uniqou řešil ťukanec na předním skle. Poslali mi seznam smluvních servisů, jeden jsem vybral a protože to bylo v zorném poli řidiče a vozidlo bylo proto nezpůsobilé jízdy na veřejné komunikaci, výměna proběhla u mě. Přijel technik s vybavením a za hodinu bylo hotovo..Je to asi 5 let a vše funguje jak má. Zaplatil jsem jen spoluúčast. 

Odkaz ke komentáři

Pošta ručí za cenný balík do milionu, akorát to chce spešl plastovou obálku. Jen nevím, jak a zdali se to dá křížit s křehkým, primárně je to asi určeno na peníze, zlato, šperky, diamanty 🙂

Já s ním tedy nikdy žádný problém neměl a použil jsem ho mnohokrát, tak bych řekl, že není důvod k obavám.

Upraveno uživatelem Klotzman
Doplnění
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...