prischera Odesláno 10. června Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června Vždycky mám radost, když nějakého potkám, jsou to krásní brouci. Teď je jejich doba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 11. června Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června před 7 hodinami, prischera napsal: Je. Jinak na tohle urcovani kytek, brouku a podobne vrele doporucuji apku inaturalist. Určuje z fotky a nasledne to vetsinou nekdo ze skilled user jeste reviduje. Je zdarma, bez reklam a v cestine. Plati se z grantu a od tebe dostavaji dalsi fotku do databaze a zaroven info o vyskytu druhu. Win win Rostliny podle fotek určuje Plantnet a ptáky podle zpěvu určuje Birdnet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 11. června Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června Plantnet znam a pouzivam, ale prijde mi, ze komunita a tedy i revize v inaturalistu funguji lepe. A navic je to pro laickeho uzivatele prijemne all-in-one. Birdnet jsem neznal, diky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 11. června Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června A na hvězdy je Stellarium. Ale to snad zná každý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vzduch Odesláno 11. června Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června Pánové, nevím, kde sehnat papírovou mapu Hvaru v měřítku 1:50000. Ať dělám, co dělám, nikde nic. Nemáte někdo tip? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 11. června Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června před 2 hodinami, prischera napsal: Plantnet znam a pouzivam, ale prijde mi, ze komunita a tedy i revize v inaturalistu funguji lepe. A navic je to pro laickeho uzivatele prijemne all-in-one. Birdnet jsem neznal, diky. Kubo, jak dlouho trvá než dostanu info z iNatulistu? Používám Fotky Google a tam je info hned Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 11. června Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června Automaticke rozpoznani je hned. Revidovane hodnoceni trva ruzne, vetsinou do druheho dne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 13. června Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června (upraveno) Ahoj vespolek, potřebuji vyřešit rychlou akci. Koupit dnes 25000 Euro, do Prahy bych přijel na motorce na otočku. Díky. 77tři09dva44dva Upraveno 13. června uživatelem Americkej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 13. června Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června Vyřízeno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 16. června Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června Ahoj, tak jsem v tydnu prisel po 3 dnech k autu a zjistil praskle celni sklo. Netusim, jak se to mohlo stat, parking neni vedle komunikace, nesekali tam travu, nema tam co spadnout, no ale je tam drobna ďubka a od toho prasklina na obe strany, celkem tak 40 cm, vine se to klikate jako had okolo te plochy, jak jsou nahore uprostred skla čidla a kamery vsech tech asistentu. Potreboval jsem odjet na chalupu, tak jsem to neresil (s policii), ani jinak. Vymena bude na havrijko od Uniqa, kde mam pripojisteni skel (s nějakou spoluúčasti, ale co se da delat..) Ohledne postupu - jsou nejaky specifika hlaseni tehle poj. udalosti? Na podzim jsem resil praskle svetlo a naraznik, takze postup Uniqa / autorizak znam (dohoda s autorizakem ze to udela, online vyplneni poj. udalosti, navsteva servisu s podepsanim kryciho listu a cekani az to pojistovna schvali). Myslim jako pricinu... jestli jsem to nemel resit s policajtama nebo ze je lepe nahlasit, ze odletl kaminek od neznameho auta prede mnou za jizdy atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 16. června Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června Za mě poslední je o.k. Odletěl kamínek, auto si nepamatuju. A autosklo (servis) to řeší s pojišťovnou samo. Takhle jsem to měl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 16. června Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června (upraveno) Já mám připojištění všech skel bez spoluúčasti. Když je prasklý přední, dám to do servisu, kterej má smlouvu s mojí pojišťovnou a nic nikomu nevykládám, vyřídí si to sami. Myslím, že se akorát ptaj, kdy a kde se mi to stalo. Pak když mi auto vrátěj, mám k tomu papír, ze kterýho vím, kolik to pojišťovnu stálo nebo bude stát. Zavolej do servisu a zeptej se jich, jak a jestli si to vyřídějí. Upraveno 16. června uživatelem geometr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 16. června Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června Před hodinou, DavidLC napsal: Za mě poslední je o.k. Odletěl kamínek, auto si nepamatuju. A autosklo (servis) to řeší s pojišťovnou samo. Takhle jsem to měl. Ono to asi i tak bylo. Zrejme jsem koupil cestou u chalupy, slo to na čidla, takze tam nevidim, a pak se to rozlezlo okolo jako prasklina. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 16. června Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června Bejvá to tak. Kamínek chytneš, slyšíš pecku, ale nic nevidíš. Řekneš si "dobrý". A praskliny se rozjedou až za pár dní pnutím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 16. června Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června před 42 minutami, odjinud napsal: Ono to asi i tak bylo. Zrejme jsem koupil cestou u chalupy, slo to na čidla, takze tam nevidim, a pak se to rozlezlo okolo jako prasklina. Jj, mě teda pojišťovák říkal, že lepší nevědět když víš, pak je to sloźitější. Jak píše geometr, domluvíš se jaké sklo a kdy, po mě chtějí kopii řidičáku a snad techničák. Pak buď doplatíš spoluúčast (případně DPH, když jsi plátce). A přijde ti zpráva od pojišťovny. Jen to chce hlídat výši plnění (limit) a jestli lze i autorizák (některé pojišťovny to v základu nemusí dát). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 17. června Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června Tak postup uz vim, diky, akorat co jsem dneska obvolal autorizaky, tak termin je 14 dni min., takze moc nevim, jak si s tim lajsnout do te doby jezdit kvuli policajtum. Prasklina je ve stiratelne plose aktualne 14cm (byla 12, vikend v Lužickych horach to lehce posunul). Limit je 2cm. Neni to pavouk, ale cara, takze je videt minimalne. Otazka, jestli (kdy) to prdne az ke kraji. Sakra, zrovna kdyz potrebuju najet tak 1000km. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 18. června Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června Proč to musí být autorizák, jsou firmy na autoskla, objednají ti origo i neorigo sklo. Ale termíny budou asi podobné... No kvůli policajtům, teď se mi to stalo a jedu do servisu, by mělo stačit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klokan Odesláno 18. června Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června Před pár lety jsem s Uniqou řešil ťukanec na předním skle. Poslali mi seznam smluvních servisů, jeden jsem vybral a protože to bylo v zorném poli řidiče a vozidlo bylo proto nezpůsobilé jízdy na veřejné komunikaci, výměna proběhla u mě. Přijel technik s vybavením a za hodinu bylo hotovo..Je to asi 5 let a vše funguje jak má. Zaplatil jsem jen spoluúčast. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 18. června Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června Kluci, jak poslat po ČR drahé hodinky? ČP cenný balík uhradí, pokud to někde zažijou? Jsem z toho volajaký nervózní ale čas mi nedovolí jinak" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 18. června Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června (upraveno) Pošta ručí za cenný balík do milionu, akorát to chce spešl plastovou obálku. Jen nevím, jak a zdali se to dá křížit s křehkým, primárně je to asi určeno na peníze, zlato, šperky, diamanty Já s ním tedy nikdy žádný problém neměl a použil jsem ho mnohokrát, tak bych řekl, že není důvod k obavám. Upraveno 18. června uživatelem Klotzman Doplnění Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se