Přejít na obsah

Vaše malé obsese a fobie

Doporučené příspěvky

tak já toho mám taky plno:

1. auto - nesnáším, když v něm mám bordel. Po každé jízdě musím vyprášit všechny koberečky. Prach a prahy utírám pořád. Neustále spolujezdce komanduju, ať zvedají nohy, když nalézají do auta. Jsem naštvanej z každýho šrkábanečku či ťukanečku, kter mi způsobí někdo neopatrným otevřením dveří na parkovišti. V létě mám tendenci auto pořád mýt.

2. hodinky - všechny mé hodinky musí jít na vteřinu přesně (ještě že jich není tolik). Při nastavovaní času je samozřejmostí zarovnání minutvé ručky na index, když je vteřinovka na 00.

3. domácnost - nesnáším bordel na kuchyňské lince..ihned vše cpu do myčky. Vše musí být urovnané a čisté. Sehnu se skoro pro každé smítko na podlaze a házím jej do koše.

4. plavání - nemůžu plavat do veliké hloubky (přeplavávát přehradu či rybník na druhý břeh). Nemůžu se zbavit pocitu, že mě chytnou ve vodě křeče a já se utopím.

...a věřím, že jsem ještě na plno věcí zapomněl.... :suicide_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že do tohoto spolku dobře zapadnu :D :

- povlečení musí mít zapínání u nohou

- vždycky si nastavuji 2 budíky, ano končí nulou nebo pětkou :)

- velmi často si myju ruce

- nesnáším tyče na držení v MHD

- strašně nerad telefonuji

- nesnáším, když lidi kolem mě chodí pozdě (ač to sám občas dělám taky)

- nenávidím žmolky na oblečení

- vždycky musím mít čisté boty/vyleštěné polobotky

- nesnáším všechen hmyz

- bojím se výšek a hloubek, do kterých není vidět

- nevydržím se dívat na film, kde je jasná zápletka všem, kromě hlavních hrdinů

A asi by se toho ještě pár našlo, ale zrovna si nemůžu na nic vzpomenout. Považuji se ale za naprosto normálního jedince :) Kupříkladu vedle mě právě sedící kolegyně, je podle mě mnohem větší případ...

Upraveno uživatelem Chorche
Odkaz ke komentáři

Tak jsem si to celý pročetl a krom hodinkové obsese nemám nic! Trošku náběh na dotýkání klik ve veřejných prostorách, hlavně pak veřejný záchody a popelnice, ale za to můžou houmlesáci a různá svoloč, co se tam potlouká a sahá na to. Mastná tyč v tramvaji nebo Metru taky nic moc. Hodinky jsou dostatečná diagnóza.

Odkaz ke komentáři

zatim ne, jen pritelkyne a mimco na ceste :-D ale neni to tak hrozny, jak to vypada...na auto jsem proste pes, a doma bordel nesnesu. Tot vse :-)

Mimčo a čistý auto, to si asi vytrpíš, nebo si raději pořiď jiné na převážení dětí.....:crying_anim02:
Odkaz ke komentáři

Mimčo a čistý auto, to si asi vytrpíš, nebo si raději pořiď jiné na převážení dětí.....:crying_anim02:

jn, uz se moc tesim...nadrobeno, nablinkano a okopany sedacky. Auuuu, uz mam husi kuzi :-D

Bandi, nedrobivy susenky? To jsou vyrobeny ze zele,ne?

Upraveno uživatelem Gustaf
Odkaz ke komentáři

Neustále spolujezdce komanduju, ať zvedají nohy, když nalézají do auta.

Mi došlo, že jsem extrémně háklej na svý věci, především pak auta. Nikdo mi nesmí okopat prahy, nesmí mlátit dveřma, do sedaček nesmí "padat" a hlavně nesmí jíst.

Včera jsem seřval šéfa, kterej mlátil dveřma a když vyndaval kufr z auta, omlátil mi plasty okolo. Trochu jsem zuřil.

Jinak knoflíky na povlečení jasně u nohou, na to jsem zapomněl :D.

Odkaz ke komentáři

Nemam rad ak napoj v pohari stoji viac ako 20 minut - potom je v nom napadany prach a hnusi sa mi to pit. Ak to nevypijem 'hned' tak to musim zakryt. Zariadenie na WC v obchodnych domoch, pokial to ide, obsluhujem topankami. Pri odchode klucku chytam do papierovej utierky, kt. nasledne vyhodim. Nemam rad pouzivanie kovovych priborov v obedovych fast food prevadzkach /jedalne a pod./, v restauraciach pribor preskumam a prelestim. Viac veci ma momentalne nenapada, ale iste ich je viac.

Odkaz ke komentáři

Některý věci mám tak zažitý, a příjdou mi normální, že jsem to ani nepsal. Bankovky v peněžence seřazené vzestupně obličejem ke mně, knoflíky na povlečení v nohách, minutová ručka přesně na indexu, pokud je vteřinová na 12. A ještě neustále chodím a zhasínám v místnostech, kde se zrovna manželka nevyskytuje.

A strašně, strašně, strašně nesnášim, když si někdo v práci z nějakýho důvodu sedne na moji židli, a vyšší moc ho chraň mi ji přeštelovat.

Upraveno uživatelem Horhe
Odkaz ke komentáři

ricous: Já to jenom fotil. ;)

Co jsem ale viděl, některý sušenky drobí víc, některý míň (třeba taková skotská sušenka se prostě ulomí, ale nedrolí). Já to doma najdu a buď dám scan nebo odkaz.

Dobrý jsou taky piškoty, daj se do pusy naráz.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři

Taky máš strach, že bys je ze spánku sněd? A v noci se budíš s tlakem v krku a počítáš je, jestli jsou všechny?

Trochu tady mícháme obsese a fóbie, to je škoda.

tak strach, že bych je sněd to není, spíš představa, že bych se probudil s knoflíkem v puse :-)

taky mě štve, že o ten knoflík občas ve spánku zavadím

Odkaz ke komentáři

tak strach, že bych je sněd to není, spíš představa, že bych se probudil s knoflíkem v puse :-)

Já se občas probudím s "něčím" v krku a začnu počítat knoflíky na povlečení, pak zkontroluju snubák, hledám mobil, budík, mezitím panika naroste, začnu kašlat, snažím se to prstem z krku vydloubnout a pak se probudím pořádně a zasměju se jakej jsem magor.

edit: z toho plyne, že v dosahu z postele musím mít stejný věci na stejných místech, nedej bože, že by mi někdo schoval lampičku, já jí v noci nenašel a myslel bych, že jsem jí spolkl

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři

jn, uz se moc tesim...nadrobeno, nablinkano a okopany sedacky. Auuuu, uz mam husi kuzi :-D

Bandi, nedrobivy susenky? To jsou vyrobeny ze zele,ne?

Jsem taky velmi háklivý na pořádek v autě, ten s dítětem ovšem v žádném případě udržet nelze. Pouze můžete následně napravovat škody. Pro Váš klid jen uvedu - alespoň v mém případě k tomu došlo - syn svým příchodem na svět jaksi samovolně vstoupil do nejužšího kruhu mého "egoismu" a všechno, co v autě napáchal beru s podivuhodným klidem, ačkoliv jinému člověku bych za stejné ukroutil hlavu. Věřím, že tak příroda chrání naše potomky před námi samotnými. :-)

Nedávno se kluk drápal do kufru auta, aby si tam hrál a při tom sponou na sandálku sedřel lak na nárazniku. I když mne každý śkrábanec neskutečně vytáćí, tohle mi nevadilo.

Snad to bude fungovat i u Vás.

Upraveno uživatelem yed69
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...