Přejít na obsah

Co pijete?


31682

Doporučené příspěvky

Hej hej, v pivovare. Su tam do 18:00 kazdy den, v sobotu tusim do 12:00. Fakt sa oplati teraz v tom teple dat si poriadne pivo, po tomto tyzdni si uz z europiva asi neupijem. Stupavar je uplne ina liga.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Základní pravidlo do obchodu: otoč tu láhev

složení: líh, voda, ovocný destilát = tohle nechceš

slození: ovocný destilát, voda = v pořádku

 

To druhé je co si vozím z palírny, už je koukám pozdě, ale příště napiš,

něco občas ve sklepení máme z vlastní zahrádky ;)

Tak jen ex post taková legrační připomínka z praxe. Koupil jsem teda Žufánek, což by alespoň dle etikety měl být čistej destilát. Byli jsme v partě, moc se na to netvářili. Nejlepší odezvu měl Golem, nějaká ta vyzrálá měruňka, kde je dle etikety líh (ale na netu se to skoro nedá dohledat, aspoň mně se to nedaří). Pro mě to má navíc chuť, jakoby tam někdo přilil meruňkovej kompot. No a pak se s velkým úspěchem pil Baron Hildprandt Zralá Hruška, což už je regulerní tlamolep a navíc i bolehlav. Taky je tam přidaný kde co vč. "kuléru", což jsem si musel po pravdě vyhledat a jde o karamel. Brr. No, takže Žufánek jakožto představil čistých destilátů se pil, až když nic jinýho nebylo. Netvrdím, že je to the best, ale v rámci nabídky dle mýho zcela bezpochyby. Nicméně názor vetšiny je zcela opačnej ;-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Barona jsi měl zkusit 4x destilovanou hruškovici. To už je vcelku dobrá pálenka, ale na to, jaký tomu dělaj promo a cenovou politiku, jsou lepší kořalky za míň, mně docela jede fleret pečeť hruškovice 50%

Myslíš jako todle https://www.alkohol.cz/produkty/baron-hildprandt-hruskovice-0-7l-42-5-9290/ ? To vypadá líp, než co jsme pilil. Ale jak jsem psal, každej kupoval něco jinýho, spíš mě zaujaly ty preference co lidi mají. Že ve výsledku vedou produkty, co jsou různě dochucovaný....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V com presne ma spocivat kuzlo x krat palenych paleniek, ked na dobru domacu vacsinou staci vypalit to dva krat?.... a aj tak je niekedy problem udrzat to pod 60% Vsak to potom musi byt cisty lieh, ktory sa tak akurat musi nariedit vodou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, tu jsem myslel, ale jak říkám, Fleret pečeť jí převálcuje a navíc dělá i Williamsku (42%), mňam. Jinak Blatenskejm fandím, mám je za barákem, ale zatím na tu ligu, na kterou se snažej tvářit nemají. Možná je to i tím, že v kraji se hrušním moc nedaří. Klasika je domácí pálit dvakrát někam za 60 a pak povolit pramenitou na 51-2, ona časem vydejchá k těm 50, což je asi optimální na konzumaci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak je pravda že kdo cucá běžně sladký rumíky nebo slaďáky typu zelená :) s 35% alkoholu a pak mu dáš do misky škvarky,
na talíř frgál a naleješ normální kořalku (+- 52%) tak ten bude držkovat. Držkovat protože můj děda byl z Držkové a tam vijou

jak se pálí kořalka. Přes to nejede vlak. :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...