jacob Odesláno 28. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2012 (upraveno) V 28. 1. 2012 v 17:20, 'Qw3Rtzui0p' napsal: Dik ze si ze me delate meme. Ale to mam uplne v patricnych mistech. Prisel jsem sem o radu ohledne hodinek. Ale ok beru to.. Sorry, ale tvůj první příspěvek "Mam rad luxus a styl, na obleceni si potrpim.. kozene boty, kozeny pasek". Kdyby jsi napsal jsem mladý a sháním elegantní hodinky do desítky, tak by si tady nikdo srandu nedělal. Když se podíváš do ostatních vláken, tak uvidíš, že místní členové jsou schopní velice ochotně poradit s výběrem hodinek. Jinak až Ti bude 20 jako mně, tak zjistíš, že třicet tisíc za hodinky zdaleka není nesmysl :-). EDIT: abych jen necekal, tak doporučuji Bondovky (Omega Seamaster). Tady je moje recenze. Upraveno 28. ledna 2012 uživatelem jacob
cali Odesláno 28. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2012 Aby si bol v obraze, tak okolo 8K sa pohybuju kusky na spodnej hranici toho co vacsina miestnych clenov vobec povazuje za hodinky. Moji predrecnici maju pravdu, aby si v sektore hodiniek aspon zdola zacal lizat kategoriu "luxus" musis k svojmu limitu pridat nulu. Aj ked pravda akekolvek hodinky su dnes tak trochu luxus, ked cas ukazuje kazdy mobil ze ano. Ak chces seriozne rady, musis ten limit naozaj dobre upresnit inak to bude strielanie do vzduchu. Inak takto na prvy pohlad by som ti poradil napr bondovky (oficialny nazov Omega Seamaster 300), pripadne bateriove bondovky ak by si chcel trochu usetrit. Su sportove ale ani k obleku neurazia. Tiez su medzi pospolitym ludom dost proflakle, hanbu ti rozhodne robit nebudu. Na druhu stranu su este stale dost "lacne" na to, aby na 20r chlapikovi neposobili tak, ze si si kupil fejk a robis machra. pouzite s baterkou sa daju na nete zohnat za cca 15-30K podla zdroja a stavu za tych 25-30 budu prakticky ako nove, na krame potom este o cosi drahsie PS: Bond bol v hazade dobry ak ma pamat neklame
Rs. Odesláno 28. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2012 Podívej, k Tvému věku, stylu apod. mi sedí nějaká extravagantnější RADO, třeba kupolky.Je tady drobný problém.Obyč. swiss m.dky s ETA 2824 na každodenní nošení do práce nové stojí 15-20k.Ty RADO a podobná lepší spotřebka tak 30-60k dle materiálu a pod.Na cenu luxusu se ani neptej, asi jako nové drahé auto. Takže s limitem 8k a požadavkem alespoň lepší střední třída buď půjdeš do ojetin, vintážních nebo jeden z limitů budeš muset významně korigovat.Pokuď nezkoriguješ peníze, jseš schopen koupit střední třídu v JP (Seiko, Orient). Ale ne každý toto chápe jako luxus, cena je daná opravdovou sériovostí.
Qw3Rtzui0p Odesláno 28. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2012 Jasny udelal jsem z toho trochu seznamku, ale potrebuji opravdu poradit. Proto jsem to tak rozepsal az k takovym picovinam. JInak nesmysl za 30K nevidim hodinky ale pro me celkem vysokou cenu. Ne ze bych na ne nemel, ale uz to trosku pocitim na svym kapitalu. A pro me v 19 osobne to pripada zbytecne kycovite. Tot vse ohledne tohoto. Takze pro me teda luxus bude niz nez luxus pro vas. Cenim si nabidek co jste mi tu dali. Dobre dejme tomu ze dam 10-15K za hodinky za ktery se nebudu muset stydet a neco mi vydrzi.
jacob Odesláno 28. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2012 (upraveno) V 28. 1. 2012 v 17:39, 'Qw3Rtzui0p' napsal: Dobre dejme tomu ze dam 10-15K za hodinky za ktery se nebudu muset stydet a neco mi vydrzi. Rozhodující bude, jestli chceš mechanické anebo bateriové? Oboje má svoje výhody i nevýhody. Pokud to budou tvoje jediné hodinky, tak bych volil bateriové. Když je nebudeš chvíli nosit, tak se nezastaví. Jdou pořád relativně přesně a jsou levnější. Upraveno 28. ledna 2012 uživatelem jacob
Qw3Rtzui0p Odesláno 28. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2012 No budou spis na vecny noseni a budou nejspis jedinne. Takze spis bateriove.
jacob Odesláno 28. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2012 V 28. 1. 2012 v 17:47, 'Qw3Rtzui0p' napsal: No budou spis na vecny noseni a budou nejspis jedinne. Takze spis bateriove. Co třeba tyto Tissot? Mají quartz stroj ETA (kvalita), safírové sklo, podle mě i pěkný vzhled.
Slim_brno Odesláno 28. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2012 Obecně se mrkni třeba do toho výš zmíněnýho Koscomu nebo na Chronoshop a prolez si to, třeba tě něco zaujme. Pokud budeš chtít nový švýcary tak se asi budeš muset držet někde v těch Tissotech, Certinách apod., ale za sebe doporučuju nakouknout i sem do prodejního vlákna. Třeba se ti tam něco zalíbí (jako ty Tadovy Nomosy, co už tady někdo taky zmiňoval...).
habadej Odesláno 28. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2012 (upraveno) Jenom se proboha vyhni značkám: Tommy Hilfiger, Dolce Gabana, Diesel apod. Jsou to módní značky, které bohužel vyrábějí i hodinky. Věřím, že lidem v tvém okolí by třeba imponovaly, ale neznamenám to, že i když ti seděj jejich gatě, tak s hodinkama to bude stejné. Doporučuji značky hodinek jako navrhli kolegové přede mnou - Certina, Tissot, rozšířil bych to o Hamilton. Myslím si, že by pro tebe nebyly špatný Citizen z jejich série Eco-drive. To jsou na pohled nápadné, ale i docela hezké hodinky, které ale nepostrádají kus poctivé hodinařiny a neuděláš s nima ostudu v žádné společnosti.Např. tady. Upraveno 28. ledna 2012 uživatelem habadej
xxx.rada Odesláno 28. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2012 Hele ja ti rozumim. Taky jsem byl mladej a myslel jsem si, ze rad nosim luxusni veci. To, ze jsem tehdy nevedel, co je to luxus, je jina vec Mas, podle me, dve moznosti: 1 - neco nastudovat, smirit se se stavem svych financi a koupit treba neco takovehohttp://www.seiyajapan.com/product/S-SBPP003/SEIKO-SPIRIT-by-power-design-project-SBPP003.htmlhttp://www.seiyajapan.com/product/S-SARB059/SEIKO-Mechanical-Automatic-SARB059-Alpinist.html Proste neco v tehle tride.A neboj tyhle Seika ti vazne ostudu neudelaji. 2 - jak zde jiz psal kolega, jdi do Koscomu a kup si co se ti bude libit Pak dej vedet jak to dopadlo
Dee Odesláno 28. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2012 Nechci tady někoho urazit, ale Seiko (ačkoli nepochybně kvalitní) jsou pro 99% lidí asi tak "cool" hodinky jako Casio. V quartzu bych se podíval na Certina DS Podium, Tissot PRC200, prostě něco Swiss Made do 10tKč. Když přitlačíš, tak seženeš i Bondovky. U mechaniky bych koukal spíš na Hamilton, levnější Longines nebo ojeté Tag Heuer.
T1000 Odesláno 28. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2012 Ahoj Qwertz, pokud ti záleží jen na tom, jak hodinky vypadají a budeš je nosit výhradně jako doplněk k celkovému vzhledu zevnějšku, tak se poraď s přítelkyní nebo vizážistkou a společně určitě nějaké ty woče v tvém cenovém limitu vyberete. O spolehlivosti a kvalitě třeba pouzder těch módních značek nevím osobně nic, ani ti neřeknu co skrývjí pod líbivým ciferníčkem za strojky-možná myiota, ronda, eta... Tady kluci se snaží poradit v rámci spolehlivých a kvalitních značek v adekvátnosti na tvůj požadavek. Určitě ti trochu záleží i na tom, jak na hodinky zareaguje okolí, tak bych volil nějaké ty švýcary. Dporučil bych asi Ceritnu pro "vzdušnější" dizajn než Tissot. Zajdi do Koscomu a nech si předvést také nějaké quartzové hranaté modely, třeba jako tento. Nebo zkus něco z Chronoshop.cz . Ale to vlastně říkali už kluci přede mnou.... Tou Certinou chybu neuděláš a když tě hodinky chytnou, tak budeš mít skvělý odrazový můstek ke koupi dalších lepších a dalších ještě lepších atd . Musím tě upozornit v dobrém slova smyslu, že já jsem zjevem úplně jiný typ člověka a podobné oblečení od základky nenosím. Ber proto můj příspěvek s rezervou a hlavně si nekupuj hodinky bez vyzkoušení, ať už si koupíš cokoli.
Palo S. Odesláno 28. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2012 (upraveno) ja by som hladal na ebay nejake NOS zo ´80 rokov, kludne digi. v tej dobe letel futuristicky dizajn, ktory je dnes celkom zaujmavy. je tam toho habakuk Upraveno 28. ledna 2012 uživatelem Palo S.
Qw3Rtzui0p Odesláno 29. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 29. ledna 2012 Dekuju, jelikoz nejsem z Prahy tak to bude mozna trosku problem se tam mrknout. Ale urcite diky za tip! Casio a jejim podobne hodinky se mi moc nelibi, certina je mi sympaticka i za tu cenu.
Jezevcik2 Odesláno 29. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2012 V 28. 1. 2012 v 20:51, 'Dee' napsal: Nechci tady někoho urazit, ale Seiko (ačkoli nepochybně kvalitní) jsou pro 99% lidí asi tak "cool" hodinky jako Casio. Nikoho tím neurazíš,spíše pobavíš.
bovien Odesláno 29. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2012 Podle mně je důležité, v jakém prostředí se pohybuješ a co ty osobně považuješ za luxus. Jestli máš kolem sebe lidi, ketří hodinkám rozumí, tak uděláš dobrý dojem i s pěknými Seiky, CItizeny, Tissoty nebo Certinami, jak doporučují kolegové. Pokud ale máš kolem sebe lidi, kteří hodinkám nerozumí a chceš něco, co si ale ostatní spojí s luxusem, pak to můžou být klidně i ty módní značky jako Hugo Boss, Armani, Tommy Hilfinger apod.s kterými se do limitu pohodlně vejdeš. Snad mě kolegové neukamenují, ale když tady řekneš, že chceš luxusní hodinky, každý si asi představí něco tak od 100t Kč výš, podle vkusu. Jsou ale hodinky, které stojí přes 100t Kč a přitom nevypadají luxusně (třeba můj oblíbený Panerai) a naopak některé hodinky za pár tisíc můžou vypadat luxusně (netvrdím, že opravdu jsou, ale můžou tak vypadat). Třeba Emporio Armani se mi docela líbí, ale nemůžu říct, jak je to s jejich kvalitou - jak dlouho budou sloužit, jak kvalitní jsou materiály apod. Přesto můžou laikovi připadat luxusní. Takže podle mně opravdu záleží na tom, co považuješ za luxus. Podle mně je luxus dán použitím neobklých materiálů, neotřelým originálním vzhledem a exklusivní kvalitou, tuhle kombinaci však do 8t Kč opravdu neseženeš.
Josef01 Odesláno 29. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2012 ?Co je to nakonec luxus? Je to slovo bez přesného významu, podobně jako když řekneme východní nebo západní podnebí: ve skutečnosti není ani východ, ani západ; neexistuje místo, kde země vstává, a jiné, kde se ukládá k spánku; nebo, chcete-li, každé místo je východ i západ. A stejné je to s luxusem; buď není nikde, nebo je všude.? Voltaire
Chosef76 Odesláno 29. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2012 Pánové, dotaz nováčka odpovídá věku i neznalosti v problematice. Občas mě trochu mrzí náznaky pohrdání a výsměchu některých členů. Vždycky jsem myslel, že tohle je fórum gentlemanů. Dle vizáže, dotazu a cenového stropu tuším, že brousíš po nějaké módní značce. Mrkni na eBay, zadej značky, cenové rozmezí a pak už jen vybírej. Třeba časem budeš mít vyšší nároky, pak to tady začni více pročítat a třeba změníš názor co má smysl a co je nesmysl ;-)
svijanskymaz Odesláno 29. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2012 (upraveno) Ked sa vzijem do veku 19rocneho chalana tak sa divim,ze ho vobec zaujimaju hodinky...Mna v tom veku trapilo kam s nim,nic viac....Ceny dostupne od 350ejro,zaujimavy a napadny dizajn,mozna kapku velkost bude problem. www.welder.it Upraveno 29. ledna 2012 uživatelem svijanskymaz
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se