Přejít na obsah

Výstup do b.c Mount Everestu a jiné krásné kopečky

Doporučené příspěvky

Zase za bukem, ale i tak to bylo fajn🏞️!

IMG_20230925_181354.jpg

IMG_20230925_181512.jpg

IMG_20230925_182745.jpg

IMG_20230925_183011.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 minutami, Beet napsal:

Člověk od klávesnice dává podněty k odebírání zásluh za výstupy. Podle toho co jsem četl tak ten člověk nikdy nelezl, jen se hrabe v ostatních. Messnerovi to vzali kvůli údajným 5 metrům na jedné z osmitisícovek. Stejně bude legenda, ale toho dementa je mi vlastně i lito - nic nedokázal jen prudit. 

Odkaz ke komentáři

Už to nějakou dobu jede. No pičovina jak cyp. Posedlost přesností, korektností, nebo já nevím. Jsou to chuje...

Jo a ktomu pití z plesa/potoka, jak píše @vzduch, jaké máte zkušenosti? Já jsem se napil z potoka cestou na Koprovský štít a grcal jsem celou noc. Šli jsme na Rysy a ještě nám zbyla spousta času, tak jsme to vzali ještě na ten Kopr, ale došla nám voda. Dva jsme riskli potok a dopadli oba stejně :sick01:

A ještě tady fouknu jednu reklamu na knihu...

IMG_0791.jpeg

Upraveno uživatelem nickolas
Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, vzduch napsal:

Já bral vodu z Capieho plesa v Mlynickej dolině a v pohodě🙂S odebráním rekordů Messnerovi je opravdu ...čovina. U mě je to a vždy zůstane PAN horolezec! Toto jsem kdysi ulovil viz foto.

IMG_20230929_140007.jpg

Wow, pěkná fotka 👍 Jinak ementály co se chtějí přiživit na úkor ostatních lezeckých velikánů je všude dost a netřeba je komentovat. 

Odkaz ke komentáři

Pánové, potřeboval bych poradit od zkušenějších...

V půlce listopadu vyrazím na Three Passes Trek a řeším otázku spacáku - plánuju si vzít můj Cumulus Panyam 450 (0°C comfort, -6°C limit), myslíte že bude stačit? S sebou si beru i Rakoncajův drtič mrazu Terag, který bych si v případě nutnosti vzal s sebou do spacáku.

Myslíte, že to bude OK, nebo mám pořídit něco teplejšího (nepreferovaná varianta :) ).

Díky moc!

Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, enGiN napsal:

V půlce listopadu vyrazím na Three Passes Trek a řeším otázku spacáku - plánuju si vzít můj Cumulus Panyam 450 (0°C comfort, -6°C limit), myslíte že bude stačit? S sebou si beru i Rakoncajův drtič mrazu Terag, který bych si v případě nutnosti vzal s sebou do spacáku.

Myslíte, že to bude OK, nebo mám pořídit něco teplejšího (nepreferovaná varianta :) ).

Díky moc!

Za mě úplně na pohodu, pokud máš nějakou tu vložku, nebo se občas přistrojíš. Já pokaždé v Nepálu s Pinguinem viz hodnoty níže a nikdy žádný stresík....a to jsem docela zmrzlina.

DSC_5369.JPG

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, enGiN napsal:

Díky moc!

Ja si jeste dovolim pridat 3 tipy na lepsi spanek...

1. Nejdi do spacaku, kdyz uz je ti zima. Spacak izoluje, ale nezahreje. Neni spatny predtim udelat par drepu na rozproudeni nez clovek vleze do spacaku.

2. Napust si do flasky horkou vodu a dej si ji k noham do spacaku, ja mel nejvetsi problem v Nepalu, ze mi byla zima na prsty u nohou, tohle to krasne resi.

3. MInimalne hodinu pred spankem uz pokud mozno nepit a pred spankem ze sebe vsechno vyzdimat. Nejvetsi peklo je v noci vstat a jit (kolikrat ne uplne blizko) na zachod. Se stestim jsem v noci nemusel...

V lodžích vic nahore zamrzala v noci voda, takze doufam, ze tohle nejaky tipy ocenis, ale myslim ze relativne vsude by pujcili i nejakou deku. My byli taky v listopadu minulej rok :)

Upraveno uživatelem brownwld
Odkaz ke komentáři

mam podobne postrehy, take jsem byl loni v listopadu.

Ja tedy resim zimu na kotniky a prsty tim ze si proste spodek nohou obalim perovkou. to u me funguje na 100%.

Zaroven doporucuji menit ihned po prichodu vlhke pradlo, sprchovat se taktez hned po dojiti (nez clovek vychladne) pokud je ta moznost - u me to fungovalo

Idealne vubec si nemyt nahore vlasy (komu by se taky chtelo 🙂 ),  vetsina lidi, ktere jsem potkal meli nejakou formu rymy, takze nejake kapky ssebou, neco proti kasli - ja sam jsem si domu pritahl cerny kasel (nevim odkud) - nahore (u Gokya) jsem pekelne nastydl - dychat bylo docela v kombinaci s kaslem utrpeni.

Jinak,da se to i spacaku, potkal jsem tam kluka z Cech, ten rikal ze spacak nema a bud to resi dekama nebo si pujcuje elektrickou decku - no nevim 🙂

Ad ta lahev ve spacaku, uz jeden cesky polarnik rikal ze preci kdyz jdes vecer mocit vecer, tak nevylejes neco co ma 38 stupnu :-))) takze do flasky, a do spacaku 😉

Jeste docela dobry je mit pokoj na zapad (kdyz to jde ovlivnit) - jsou do posledni chvilli vyhrate, jak zapadne slunce, teplota jde prudce dolu, je to trochu placebo, ale na me funguje (rano je to pak uz jedno)

Uzij si to, ja jedu 7.11 - 27.11 s tatou, chce to naposled v 73 zkusit (byt tedy jen PoonHill a okoli + ABC kdyz to da)

Odkaz ke komentáři

Díky za Tip na dokument! Já zas klasicky za bukem.

IMG_20231003_194349.jpg

IMG_20231003_194550.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...