eskimak Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2013 Ford S-Max, narozdiel od Galaxy to jazdi spickovo (podvozok takmer mondeo), je aj 7 miestne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2013 (upraveno) co SEAT Altea XL? Velice prakticke a uvnitr i prostorne auto s velikxm kufrem.edit. mam Toledo a do kufru narvu s prehledem 4 hokejovy brasny ;-) Upraveno 13. února 2013 uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quaero Odesláno 13. února 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2013 o akej velkej rodine sa bavime? 2 děti (zatim) Za mě tedy není ani jedno rodinné auto, možná tak zajet vedle do supermarketu Pokud jezdíš ovšem někam dál, třeba dovolený a ták, Ford Galaxy je dobrá volba" Letos ho budu asi kupovat, chtěl jsem VW Sharon, ale ták něják mě ho všichni rozmluvily, že je to šrot" Jé možný, že jsou oba ze stejný fabriky, je to zajímavost, ale ten Galaxy oproti Sharon prej maká Mluvím o 2009 a výše, starý Sharoni prej byli super, no mám to z doslechu" Na Ford Galaxy jsem koukal, nevypadá zle a slyšel jsem na něj samou chválu. Já po Astře kombi pomýšlím na novou Zafiru, ta mě dostává. Na autosalonu v Lipsku jsem jí prolézal v hnědé metalíze a upoutala mě snad nejvíc z tamních "bežných" aut. No a z těch co píšeš je pro mě jasná volba Mazda 6 (ať současná anebo ideálně nová), kombík ale bude až později v průběhu roku. Nová Zafira Tourer je fakt pěkná, taky o ní uvažuju. A dělá se i verze na CNG, což se poslední dobou docela rozrůstá, přibývá stanic, v DE je jich spousta a to samý v Itálii. Jak je na tom Opel s poruchovostí? Z nějakého důvodu ho mám zafixovaný jakou méněcennou značku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JDenver Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2013 Jak je na tom Opel s poruchovostí? Z nějakého důvodu ho mám zafixovaný jakou méněcennou značku. Když Ti tu napíšu své zkušenosti s poruchovostí Opelů tak budeš myslet že kecám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quaero Odesláno 13. února 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2013 Tak teď nevím jestli to myslíš v dobrým nebo zlým. Předpokládám že B je správně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sureshot Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2013 za mna mozem povedat ze XC90 je to najlepsie co som mal. vyborne jazdne vlastnosti, vysoka bezpecnost, neskutocne vela miesta, domyslene detaily, v pohode traja dospely na zadnych sedadlach, a plus ma to 7 miest.do kufra som zatial zmestil uplne vsetko co som potreboval (a to som s tym stahoval)pre vacsiu rodinu rozhodne doporucujem toto vozitko(suv sa tiez obcas zide kvoli velkosti kolies a vzdialenosti podvozku od zeme)to som tu len frkol lebo som podobnu vec riesil min. rok. potreboval som nieco kde sa zmestia tri autosedacky na zadne sedadla.(tym ze to ma zabudovane zdvihanie sedacky (spodnej casti) nemuseli sme riesit sedacku pre najstarsieho)atd. atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quaero Odesláno 13. února 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2013 Ale cenove mimo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2013 Jak je na tom Opel s poruchovostí? Z nějakého důvodu ho mám zafixovaný jakou méněcennou značku.Kámoška veterinářka najela se Zafirou půl milionu km a byla nadšená. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2013 Zřejmě ti nevadí Škoda, tak kombi Superb, díky nové OIII jsou to lehce zajetá auta za babku.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2013 Kámoška veterinářka najela se Zafirou půl milionu km a byla nadšená. Tak to klobouk dolů, dneska najet z autem půl mega, to už je docela unikát Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfael Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2013 Hlavně zadání bylo kombi.jestli může být i větší auto,tak rozhodne doporučuju Honu CR-V. Nová ted kdesi byla lehce nad 500 nová mám dojem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2013 A co pockat na novou Kia Carens. Je krasna, za chvili bude venku, zaruka jak prase, nekrade se, nevykrada se tomu navi ani xenony, 7 mist, sklopna 3. rada, pulkubikovy kufr, dobry diesel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2013 Za mě tedy není ani jedno rodinné auto, možná tak zajet vedle do supermarketu Pokud jezdíš ovšem někam dál, třeba dovolený a ták, Ford Galaxy je dobrá volba" Letos ho budu asi kupovat, chtěl jsem VW Sharon, ale ták něják mě ho všichni rozmluvily, že je to šrot" Jé možný, že jsou oba ze stejný fabriky, je to zajímavost, ale ten Galaxy oproti Sharon prej maká Mluvím o 2009 a výše, starý Sharoni prej byli super, no mám to z doslechu"S-A-G (VW Sharan - Seat Alhambra - Ford Galaxy) se dělal na stejnym základu v jedný fabrice do roku 2006, pak šel Ford jinou cestou... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2013 chtěl jsem VW Sharon, ale ták něják mě ho všichni rozmluvily, že je to šrot" Jé možný, že jsou oba ze stejný fabriky, je to zajímavost, ale ten Galaxy oproti Sharon prej maká Mluvím o 2009 a výše, starý Sharoni prej byli super, no mám to z doslechu"Super rozhodně nebyly.Ač je to k nevíře a celý ten trojlístek se rodil na jedné lince někde v Portugalsku,tak na tom byl starý Sharan z té trojice,dle TÜV,statisticky vždy nejhůře.Teď ještě rada ke koupi:jdi rozhodně do Toyoty a neprohloupíš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bedan Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2013 Tak pánové, vybírám auto pro rodinu a nevím si rady. Chci kombíka střední třídy se slušným zavazadlovým prostorem a nízkou spotřebou. Cena do ca 500,000 kc tak rok dva starý, nájezd do 75,000 km. Zvažuju:1. VW Passat (jo asi nuda, ale proč ne)2. Toyota Avensis napr http://www.tipcars.com/toyota-avensis/20-d4d-sol-082012-18791026.html3. Nová Mazda 6 4. Nová Octavia V podstatě jdou favority bud' Passat nebo Toyota. Ještě jsem koukal na Subaru ale tam se bojím vyšší spotřeby. Napadá vás ještě něco?Z toho, co jsi tady nadhodil bych volil Avensis. Bude to bezproblémové auto, jenom té spotřebě v inzerátu nevěřím. Osobní zkušenost s předváděčkou a zkušenosti známého, který ji má s tímto motorem ukazují spíš ke spotřebě 7 a možná i víc podle stylu jízdy. Další známá, která má Lexus IS s tím samým motorem mluví o téměř 8 litrech a říká, že kdyby to věděla, tak vezme benzín. Jízdní vlastnosti jsou více méně standardní pro sřední třídu, srovnatelné s Passatem.Další v pořadí Mazda, dle osobních zkušeností (mám 6 v maximální výbavě a s nejvýkonnějším motorem se kterou momentálně jezdí dcera a měl jsem další dvě šestky, které najely bez sebemenších problémů každá 300 000 km) taky prakticky bezproblémové auto, ale citlivé na péči. Tady bych se bál staršího auta, protože nevíš, co s tím původní majitel dělal, hlavně jestli minimálně dodržoval servisní intervaly. Pokud prokazatelně ano, tak by to mělo být v pohodě. Spotřeba bude lepší než u Toyoty, dvoulitr bez DPF mi jezdil dlouhodobě mezi 5,6 - 5,9, s DPF za 6,0 - 6,3 a nejnovější 2,2litru, 180 koní jezdí za 6,3 - 6,5 l. Z vyjmenovaných kandidátů má jednoznačně nejlepší jízní vlastnosti, ale někomu se může podvozek zdát až příliš tvrdý. Asi Ti budou chybět kapsy ve výplních zadních dveří a celkově míň úložných prostorů v kabině. Passat má relativně bezproblémový podvozek, i když v životnosti čepů, tlumičů ale i kotoučů jej oba japonci překonají (na žádné Mazdě jsem na podvozku nedělal nic jiného, než výměnu desek každých cca 100 000 km a kotoučů po cca 200 00 km, kamarád, který měl tři Toyoty, napřed Carinu potom 2x Avensis, každou s nájzdem cca 250 000 km říká totéž), ale motory (myslím tím 2,0 TDI, 1,9 byly lepší) až tak spolehlivé nejsou. Rovněž bude důležité jak se původní majitel o auto staral. Především dlouhé servisní intervaly dokážou s motorem udělat pěknou paseku. Dál jsou tyto motory hodně náchylné ke kroucení bloků a hlav. Jejich odlitky jsou poddimenzované, takže pokud s tím jezdil nějaký střelec, nebo tuner, co šetří na pořízení většího motoru a chce to dohnat přečipováním, tak je zaděláno na vážné problémy. Lepší volbou je slabší varianta (103 kW) dvoulitru. Octavia III není auto střední třídy. Na jízdním pohodlí to poznáš okamžitě, na chování v zatáčkách nebo na tankodromu mezi Prahou a Olomoucí posléze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2013 A co pockat na novou Kia Carens. Je krasna, za chvili bude venku, zaruka jak prase, nekrade se, nevykrada se tomu navi ani xenony, 7 mist, sklopna 3. rada, pulkubikovy kufr, dobry diesel. Tak na toto aj ja cakam Mam druhym rokom vo firme Kie a mozem len odporucat. Lejes benzin a jazdis. Manzelka ma novy ceed hatch a valil som oci ked som sa v tom previezol.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quaero Odesláno 14. února 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2013 Nikde jsem nenasel kolik by ta Kia mela stat. Nevite nekdo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2013 (upraveno) Cena jeste neni. Ale o moc vys, nez Ceed SW to nebude. Pujdu se v tom pak projet, jestli to nahodou u nas doma neohrozi pozici Becka. Upraveno 14. února 2013 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2013 zacne na 439.- Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Speedster Odesláno 14. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2013 S - Max! Alespon se s ním někde svez, neuvěřitelný jak tak velký auto může být příjemný na ježdění a překvapivě i parkování. Potom mondeo to stejné, prostorností je s octou nesrovnatelné, ale zase je to dost nenápadné auto kterého si nikdo nevšimne. Což může být výhoda, ale taky nemusí. Kouknul bych být tebou ještě po nějákém volvu:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se