Muffik Odesláno 10. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2022 před 8 hodinami, obrbobr napsal: Pěkná kudla, ať Ti slouží Mám na Tebe dotaz: Já mám HIGO II a na čepeli na čepeli na pohledové straně důlek - a ne malej. Jediné co mě napadlo, že to je to následek zkoušky tvrdosti, jejíž výsledek na na certifikátu a bylo mi to i potvrzeno z výroby. Máš ten důlek taky? hehe, podívej se na moji fotku z 23.9. čekal jsem, že to někdo pozná nebo okomentuje, ale nějak to zapadlo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obrbobr Odesláno 11. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2022 před 11 hodinami, Muffik napsal: hehe, podívej se na moji fotku z 23.9. čekal jsem, že to někdo pozná nebo okomentuje, ale nějak to zapadlo vůbec se nechytám co na té fotce je. Teď je mi jasné, že je to čepel Rocksteadu, ale stále nedokážu se zorientovat. Tohle mě docela zarazilo, protože ta čepel si to na své viditelné části nezaslouží Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Muffik Odesláno 11. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2022 (upraveno) před 5 hodinami, obrbobr napsal: vůbec se nechytám co na té fotce je. Teď je mi jasné, že je to čepel Rocksteadu, ale stále nedokážu se zorientovat. Tohle mě docela zarazilo, protože ta čepel si to na své viditelné části nezaslouží tož takhle: vyfotil jsem právě ten důlek po testu tvrdosti, protože je to klasický symbolu Rocksteadu Upraveno 11. října 2022 uživatelem Muffik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obrbobr Odesláno 11. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2022 před 19 minutami, Muffik napsal: tož takhle: vyfotil jsem právě ten důlek po testu tvrdosti, protože je to klasický symbolu Rocksteadu tak to mám stejně zase na druhou stranu se nedivím, že ta fotka z 23.9. tady byla bez reakcí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skarohlid Odesláno 13. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2022 Ahoj, potřeboval bych poradit, při vyklizení jsem našel tutu " kudlu " 1. Jedná se o originál? 2. Víte o někom kdo by to uměl dát dohromady? Je vylomené ostří a je vylomená gravitační pojistka. Pokud by bylo potřeba mohu udělat více fotografií. Díky moc Škaro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Mate Odesláno 14. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2022 Tak já se pochlubím pár hračkama co jsem dokončil, hurá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Waya03 Odesláno 14. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2022 (upraveno) Před hodinou, Mate napsal: Tak já se pochlubím pár hračkama co jsem dokončil, hurá. Hezké nože! Jak je tenhle první velký a co to za materiál na střenkách? Edit: Už vidím, karbon s mědí Upraveno 14. října 2022 uživatelem Waya03 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Mate Odesláno 14. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2022 před 3 hodinami, Waya03 napsal: Hezké nože! Jak je tenhle první velký a co to za materiál na střenkách? Edit: Už vidím, karbon s mědí Ano, je to Carbon a měď. Jinak čepel cca 92mm, ručka 119mm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 18. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2022 V 11. 10. 2022 v 8:09, obrbobr napsal: vůbec se nechytám co na té fotce je. Teď je mi jasné, že je to čepel Rocksteadu, ale stále nedokážu se zorientovat. Tohle mě docela zarazilo, protože ta čepel si to na své viditelné části nezaslouží Pár dnů jsem to tady nečetl, tak jsem si nevšiml: ano je to tak, jak píšeš, každý nůž u Rocksteadu absolvuje zkoušku tvrdosti, naměřená hodnota je v certifikátu. Ďurka je kulatá, takže jehlanem čili zkouška podle Rockwella. Mě osobně to nevadí, ani u Shu ani u Shin - nějak ji ignoruju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obrbobr Odesláno 18. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2022 před 27 minutami, michalval napsal: Pár dnů jsem to tady nečetl, tak jsem si nevšiml: ano je to tak, jak píšeš, každý nůž u Rocksteadu absolvuje zkoušku tvrdosti, naměřená hodnota je v certifikátu. Ďurka je kulatá, takže jehlanem čili zkouška podle Rockwella. Mě osobně to nevadí, ani u Shu ani u Shin - nějak ji ignoruju Já jsem si to myslel hned od začátku a potvrdil mi to i výrobce, taky mi to nevadí. Spíš mi vadí ten lacině vypadající klip, ale ZT maj to samý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nick06 Odesláno 29. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2022 https://noze.heureka.cz/victorinox-rangergrip-61/?gclid=Cj0KCQjwnvOaBhDTARIsAJf8eVOJGb-pCNQmS64oe3kpO9OvPnc4NSeDyWy1lc_BRwUoyY_SDck_NwUaAsshEALw_wcB#prehled/Chci na Ježíška, na běžné použití- les, služebka atd.Co si myslíte?Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 29. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2022 před 17 minutami, Nick06 napsal: https://noze.heureka.cz/victorinox-rangergrip-61/?gclid=Cj0KCQjwnvOaBhDTARIsAJf8eVOJGb-pCNQmS64oe3kpO9OvPnc4NSeDyWy1lc_BRwUoyY_SDck_NwUaAsshEALw_wcB#prehled/ Chci na Ježíška, na běžné použití- les, služebka atd. Co si myslíte? Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk Pokud sluzebka nepovede pres DE, tak dobra volba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 29. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2022 (upraveno) @Nick06 Jde o evoluci 130mm modelu Wenger New Ranger, s o něco tenčími střenkami, pitomým victorinoxáckým otvírákem a doplněným párátkem/pinzetou. Kromě výše zmiňovaného germanistánu (kde už dnes představuje "problém" v podstatě libovolný jištěný zavírák) se připrav na to že kromě klasicky victorinoxácké vertikální vůle na ožužlaném linerlocku Tě bude štvát víc než 2 cm chybějícího výbrusu u kořene jinak relativně dlouhé čepelky. Spousta lidí naivně věří že to takhle svého času frantíci v Délemontu vymysleli právě kvůli předposraným němčourům, ale skutečnost je prozaičtější - čepelka v tom místě při zavření vevnitř naráží na hřbetní pružinu, takže jakékoliv ostří by se tam vymačkalo... Na píchání do hlíny při pižlání hříbků je to i kvůli bezpečnějšímu odemykání pojistky tlačítkem samozřejmě v pohodě použitelné, ale z větších "Victorinoxů do kapsy" mi (ať už vzhledem k výše uvedenému a nebo lehčímu "jednoručnímu" otevírání díky více vpřed posunuté díře) přijdou šikovnější modely z kompaktnější 111mm řady, např. OH Forester. Zubatým (fungují spíš na krájení chleba a pitomě se brousí) a "maskáčovým" (v lese ideální kandidát na ztracení) kreacím bych doporučil obloukem se vyhnout, ambiciózní pultové cenovky (za dob Wengeru tenhle model nestál ani půlku uvedeného - a i tato "akční" cena je stále vysoko nad velkoobchodní) které si na ty snýtované plecháče při rebrandingu nasadil Victorinox s ohledem na všeobecnou slušnost radši nekomentuju. Upraveno 29. října 2022 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 29. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2022 Ja ho mam, asi pul roku, jeste jsem s nim nic nerezal, takze spokojenost Hlavni nuz jde pekne ven jednou rukou, drzi dobre, vule je minimalni. Prijde mi to jako slusny vetsi univerzalni nuz, pokud clovek nemusi resit kazdy gram. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nick06 Odesláno 29. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2022 Děkuju za reakce, vzhledem k tomu že nejčastěji používám malý victorinox ( vino, pivo,salám a pečivo) u kterého mě vadí že ho na houbách neotevřu jednou rukou, píšu Ježíškovi. Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 30. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2022 před 18 hodinami, Nick06 napsal: https://noze.heureka.cz/victorinox-rangergrip-61/?gclid=Cj0KCQjwnvOaBhDTARIsAJf8eVOJGb-pCNQmS64oe3kpO9OvPnc4NSeDyWy1lc_BRwUoyY_SDck_NwUaAsshEALw_wcB#prehled/ Chci na Ježíška, na běžné použití- les, služebka atd. Co si myslíte? Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk Mám ho asi 10 let, vůle minimální, tahám ho všude možně. Pohodlně se otevírá i zavírá jednoruč, ty gripy jsou při práci fajn... Za ty prachy dobrej pracant. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nick06 Odesláno 30. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2022 Mám ho asi 10 let, vůle minimální, tahám ho všude možně. Pohodlně se otevírá i zavírá jednoruč, ty gripy jsou při práci fajn... Za ty prachy dobrej pracant.přesně tohle jsem chtěl slyšet. Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 30. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2022 Jo asi tak, neni to nejak nozovej rolex, ale za ty prachy je to dobrej kup. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 30. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2022 Jediny co sere, je legislativa priteplenych zapadnich zemi, kde uz i tahle kudla muze byt ilegal, z duvodu otvirani jednou rukou, pojistky a delky cepele. V tomto zlata doba Treti rise, kdy dyky byly cool ....no, zase to melo... ehm... jiny "mouchy"... proste furt neco na lejno... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Waya03 Odesláno 31. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2022 Ztratil jsem jeden šroubek ze Spyderco PM2, nějaký nápad kde sehnat náhradu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se