Přejít na obsah

Jaké G SHOCKy máte dnes na ruce?

t2

Doporučené příspěvky

Osobně tedy považuji solární dobíjení u hodinek za velký pokrok kupředu a omezení, o kterých tu padla řeč, jsou spíš podle mě v hlavách uživatelů než v technologii samotné. 

A kolikrát se ti zastavily nebo vybily soláry. Kolik jsi jich měl?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Celkem čtvery. Z toho se mi zastavily jenom tyhle Citizeny,

post-437-0-26784700-1519308777_thumb.jpg

které jsem kdysi odložil po zakoupení jiných hodinek do krabice a na několik let na ně zapomněl. Teď jsem je vyndal, abych vyzkoušel, jak se to projevilo na kapacitě akumulátoru. Jak už jsem ale psal, při běžném používání, kdy se i odložené nacházely na místě, kam v průběhu dne vždycky aspoň trochu světla přišlo, se mi nezastavily žádné. 

Tyhle Géčka se od zakoupení taky po většinu času jenom válí doma na sekretáři a jsou pořád na H

post-437-0-74319800-1519309359_thumb.jpg

Čili to, co jsem o soláru psal, opravdu vychází z mé životní zkušenosti, a to i s hodinkami na spotřebu energie mnohem náročnějšími, než jsou obyčejné digitálky. Samozřejmě ale musí zůstat zachovaný předpoklad, že je člověk normálně nosí, a ne, že je doma oprašuje ve skříni jako muzejní exponát. 

Odkaz ke komentáři

JJ, já asi desatery, v různých obdobích, S citizeny solar (2) / eco-drive (2) problém nebyl, S digi od casio jednou (5610), s ana od Casio (avatarky MW 310 S) také jednou. Prostě se loni koncem prosince zastavily, po týdnu, kdy běžely po 2 sec, rozběhly se až koncem ledna. Žádné ze solárů jsem tedy nikdy nedával do šuplíku, krabičky, ba ani do prosklené hodinkovnice. Vždy byly na denním světle, většinou za oknem.

Je to možná osobní, ale mám k nim takový ambivalentní vztah, blízlký lubovu. Současné GX 56 mám teď třetí, nicméně žádné z z předchozích dvou nebyly doma déle než rok, tak nevím. 

Odkaz ke komentáři

Jak psal siwi, pro normálního člověka, který má jedny hodinky a nosí je skoro furt, je to bez problému. Problém nastává u chronomagora, který má těch hodinek třicet a každý kus vytáhne z depozitáře jednou za měsíc. A už bych to dál nepitval.

Odkaz ke komentáři

no je to teda pěkně nespravedlivý, že my, chronomagoři, jsme na tom takhle bití. už mě z toho dneska bolí hlava, sakra.

ale jedny soláry mám a nedám - seiko sne107. úplně jsem si je zamiloval. prototyp dokonalých solar potápek. ten cifr má spolu s bilými indexy a ručkami neskutečnou šťávu.

ale to už je oftopik, tak sorry.

Odkaz ke komentáři

Ja mam 5x solar gshock, R/C stale zapnute, lezia v tme v skrini. Niektore vytiahnem raz za par tyzdnov az mesiacov, normalne ponosim doma/vonku par dni a idu naspat. Vsetky stale na H, ci je leto alebo zima. Medium uroven som videl iba raz, ked prisli z Japonska. Low este nikdy. Takze aj pre chronomagora co ma dalsich aspon 10 mechanickych hodiniek a pravidelne ich strieda je solar bez problemov ;) Ale ako vzdy, YMMV. :)

Odkaz ke komentáři

moje petilitry +2s/mesic, a stale na H :) Solar je super, co jsem na klasickych digi nesnasel, byly slabnouci cisla, kdyz uz byla baterka slabsi. Nicmene, klasickym DW-5000C bych se vubec nebranil :) R/C vzhledem k presnosti delam rucne, tak jednou za měsic, aby se nereklo :)

jinak s odstupem casu musim rict, ze jsou to poprdeli hodinky, mel jsem je mit uz davno. :)

Upraveno uživatelem ATOM
Odkaz ke komentáři

Taaaak - konečně jsem vyřešil ten svůj problém s otlačenými vruby řemínku na ruce u GW-M5610:

Po internetové rešerši jsem z eBaye objednal řemínek k DW-5600ms, nasadil ho na svoje GW-M5610 a je po problému:

KfunJfN.jpg

Akorát mě trochu mrzí, že se tolik nezužuje jako ten, co tam byl původně. U spony má 20mm oproti 19mm na původním řemínku. Ale co už...

Bohužel jsem ještě před rešerší objednal adaptéry od JaysAndKays, ačkoliv jsem věděl, že NATO nesnesu.. Pokud by někdo měl náhodou zájem o nerozbalené černé adaptéry JaysAndKays, může se mi ozvat :-)

EKJXx3Y.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...