Přejít na obsah

262 hlasů

1. 1. Jste pro zimní / letní čas nebo jen jeden?

• jsem pro zachování zimního a letního času a jejich střídání
      65
    • jsem pro jeden čas
      197

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 365
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Obávám se, že nechaj zimní. Jestli to tak fakt dopadne, tak mi mrdne.

no tak ja to mam spise ikdyz z toho ze bude i v lete vecer brzo tma taky nejsem nadseny...

meli uzakonit, ze slunce bude vychazet kazdy den v 6 rano a zapadat v 9 vecer. celorocne.

Odesláno

Obávám se, že nechaj zimní. Jestli to tak fakt dopadne, tak mi mrdne.

A mně mrdne, když nechají letní, takže jeden z nás je každopádně v řiti. :D

Odesláno

Tak jsem si přečetl, co navrhuje EK (od novinářů tedy, tak je otázka, jak ten návrh vypadá skutečně) a spíš než na nějaké vylepšení to vypadá, že zadělali na pěknej guláš. Každá země vybrat prej...

Mimochodem to používání sousloví "zimní čas" i v médiích je opravdu smutný.

Odesláno (upraveno)

odjinud: To je otázka. Hlavně jich bylo málo, podle toho, co jsem četl. Tady by možná bylo na místě nějaké referendum a je otázka, jestli to v tomhle případě není příliš demokracie naškodu, by to leda muselo bejt celoevropský, jinak by mohlo nastat co evropskej stát, to jinak zavedenej čas... A jako podívejme se na mapu světa - na takovým krcálku jako je Evropa takovej časovej binec, no nevim....

Upraveno uživatelem geometr
Odesláno

V tom článku to rovnou píšou, ještě bude legrace:

"Komise navrhla postup, podle kterého by každá unijní země do dubna 2019 oznámila, zda u sebe zamýšlí zavést trvalý letní nebo zimní čas. Poslední povinná změna ze zimního na letní čas by se uskutečnila v neděli 31. března 2019."

Osobně jsem u nás pro "letní čas" (GMT+2). V zimě tmu do devíti zvládnu, naopak bude dýl vidět odpoledne, ale aby v létě vycházelo slunce ve 4 ráno, to si už říká o posunutí denního rytmu, jinak člověk přijde o 2-3 hodiny svitu denně.

Odesláno

Jestli si to každá země změní jak bude chtít, nedejbože si k tomu někdo nechá dva časy, tak to bude úžasný bordel. Tolik zemí na tak malém prostoru musí mít stejný čas direktivně, jinak se v tom ani prase nevyzná.

Odesláno

V tom článku to rovnou píšou, ještě bude legrace:

"Komise navrhla postup, podle kterého by každá unijní země do dubna 2019 oznámila, zda u sebe zamýšlí zavést trvalý letní nebo zimní čas. Poslední povinná změna ze zimního na letní čas by se uskutečnila v neděli 31. března 2019."

Osobně jsem u nás pro "letní čas" (GMT+2). V zimě tmu do devíti zvládnu, naopak bude dýl vidět odpoledne, ale aby v létě vycházelo slunce ve 4 ráno, to si už říká o posunutí denního rytmu, jinak člověk přijde o 2-3 hodiny svitu denně.

No to je ta největší legrace, to použití podmiňovacího způsobu - by, by se...  A ještě tak rychle prej - duben 19 :-) Unie je těžkopádnej moloch, než na něco zareaguje a než něco vymyslej dycky... a teď se takhle plašej. Ale tak pro noviny a média to je dobrej byznys tohle téma, ne? Tak bych to neviděl tak horký, uvidíme, co z toho nakonec bude nebo možná spíš nebude.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...