Lynx12 Odesláno 15. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2020 A bude dobré kafe i v lese... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 16. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2020 to obaleni mlynku je kuze? nebo nejaka umelejsi hmota? kazdopadne to vypada krasne a stylove Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 16. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2020 To je spíš, takový ten starý plast....jak byl na polních telefonech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papen Odesláno 27. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2020 Pokud by chtěl někdo zkusit opravdu výbornou Brazilskou kávu tak mohu doporučit Orfeu (kamarád to vozí přímo z Brazílie). https://www.thebestshop.cz/orfeu/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alex77 Odesláno 27. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2020 před 14 minutami, papen napsal: Pokud by chtěl někdo zkusit opravdu výbornou Brazilskou kávu tak mohu doporučit Orfeu (kamarád to vozí přímo z Brazílie). https://www.thebestshop.cz/orfeu/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papen Odesláno 27. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2020 Před hodinou, Alex77 napsal: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 28. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2020 V 16. 7. 2020 v 9:58, guzmic napsal: To je spíš, takový ten starý plast....jak byl na polních telefonech. Bakelit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 28. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2020 V 16. 7. 2020 v 9:18, Anela napsal: to obaleni mlynku je kuze? nebo nejaka umelejsi hmota? kazdopadne to vypada krasne a stylove To je klasickej starej bakelit.... a stojí to za to, tahat necelýho půl kila navíc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 6. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2020 hledám pákovku na doma, a narazil jsme na "nový" Sage Bambino https://www.sagecz.cz/espressa/ses500 Co si o něm myslíte? recenze jsme našel moc pěkný díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 6. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2020 ještě bych to teda upravil/rozšířil na pákovku do 15k Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 6. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2020 @Moty ten Sage je podla mna hodny asi tretiny jeho ceny. Podla popisu to bude obycajny thermoblock, a predpokladam ze s pretlakovym sitkom, cize nic, nalestenia bieda. Pohladaj lacnu Silviu (Rancilio), pripadne bazarovu, a si uplne inde. Btw, ratas v rozpocte s mlyncekom? Ten je dolezitejsi nez kavovar. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
minimus80 Odesláno 6. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2020 To je klasickej starej bakelit.... a stojí to za to, tahat necelýho půl kila navíc Fotka ma paradnu atmosferu!Ja do lesa taham len stary emailovy hrnček a pohariky. Ten turek je boží!Seiko & Hamilton Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 6. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2020 před 53 minutami, minimus80 napsal: Fotka ma paradnu atmosferu! Ja do lesa taham len stary emailovy hrnček a pohariky. Ten turek je boží! No, jenže turka já nemůžu....resp. můj žaludek... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 6. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2020 před 6 hodinami, Moty napsal: hledám pákovku na doma, a narazil jsme na "nový" Sage Bambino https://www.sagecz.cz/espressa/ses500 Co si o něm myslíte? recenze jsme našel moc pěkný díky Ani se mi o tom moc nechce psát. Takže jediné krátké shrnutí: Moty, kamaráde, to nechceš .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 6. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2020 @Berte Rozumím a děkuji za varování Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nettopejr Odesláno 6. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2020 Před časem jsem "tady u nás" koupil pákovku. Jedná se o tuto- http://www.rimprezza.de/epages/63241512.mobile/de_DE/?ObjectPath=/Shops/63241512/Categories/Servicebereich/%22Maschinen+Vorstellungen/Vergleiche%22/SABACM_Pratika&Locale=de_DETeď ale po mně holky začaly chtít kapučína, ale nějak nejsem asi kamarád s tryskou. Mléko spíš uvařím, než bych vytvořil nějakou pěnu. (Mléko beru z lednice).Co jsem načet, mohlo by pomoci míň dírková tryska... snad... Kde koupit vhodnou trysku, ale i jiné ND v případě problému. Brno není podmínkou . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 6. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2020 @nettopejr ale ale pane, to je krasny stroj. A ano, tiez si myslim ze 1 dierkova koncovka na napenovac nema konkurenciu. Vies rozmery, pripadne zavit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nettopejr Odesláno 6. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2020 @eskimak právě jsem strávil more času s hledáním katalogu a možností. Kávovary nejsou můj obor :-) .Podle posuvky to má závit venkem nějakých 8,6mm stoupání tak 0,8 (odhad- merky doma nemám a posuvkou to nezměřím. ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 7. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2020 Ke šlehání mléka: 1. Pro výsledek je lepší plnotučné mléko a homogenizované. 2. Pro zvýšení objemu (našlehání) je zásadní prvních pár vteřin, kdy je mléko vlastně ještě studené. Trysku (otvory, ze kterých jde pára) dáš jen těsně pod hladinu mléka. Když je mléko teplé, už nebude narůstat na objemu. 3. Po pár vteřinách, kdy mléko "vyroste", dáš trysku níž a pak už jen ohříváš. 4. Každá tryska potřebuje trochu jinou techniku, chce vyzkoušet v které části konvičky nejlépe vytvoříš vír. Pomáhá i lehké naklonění konvičky, ale to chce prostě zkoušet a zkoušet. 5. Pro trénink se často používá voda s kapkou jaru, chová se to jako mléko (tvorba pěny), lze tedy trénovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nettopejr Odesláno 7. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2020 No právě, já ho mám teplý- horký dřív než cokoliv udělá. ... tak chci zkusit menší trysku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se