jovani Odesláno 26. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2021 skusal niekto kavu Geisha z praziarne COFFEESPOT?ja som to risknul, pit sa da Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filltos Odesláno 26. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2021 Mám ji tam taky, ale ještě nevyzkoušeno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 26. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2021 Tu 10 letku jsem už bral podruhé 5 pytlů. Je dobrá. Jinak beru top spot espresso Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jvecer Odesláno 26. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2021 Souhlas … 10 let je dobra moc! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 26. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2021 Tlak.. paneboze dej mi tlak... :-o))Furt to teče moc rychle.. uz melu pomalu na to nejjemnejsi.. davku vazim pred mletim.. trochu dochazeji napady.. v tydnu dorazi nove kafe, pak uvidíme, jak dal.. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filltos Odesláno 26. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2021 Na čem meleš? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 26. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2021 před 7 hodinami, Gustaf napsal: Tu 10 letku jsem už bral podruhé 5 pytlů. Je dobrá. Jinak beru top spot espresso Bral jsem tu směs 10 letku na prasáka ( na turka) domů, jaká je ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 26. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2021 před 2 hodinami, petr_cha napsal: Tlak.. paneboze dej mi tlak... :-o)) Furt to teče moc rychle.. uz melu pomalu na to nejjemnejsi.. davku vazim pred mletim.. trochu dochazeji napady.. v tydnu dorazi nove kafe, pak uvidíme, jak dal.. Aky mlyncek? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 26. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2021 Jak jsem psal vyse, sage express.. to je set s integrovany sage mlynkem.. zacinam spis podezrivat to kafe.. :-) Pro zacatecniky jako ja je to vyhodna kombinace s rozumnou narocnosti..https://www.google.com/amp/s/bartalks.net/sage-barista-express-the-best-entry-level-espresso-machine/%3fampS dual wall sitkem ten tlak samozřejmě dozenu, ale i tak mi protece proste moc rychle a tomu pak odpovida spatna chut...nakonec jsem to dneska zacal dohanet (nez dorazi nove kafe), zvysenim pomeru a prohnanim vice vody.. coz aktualne resi jakztakz problem.. takze z 1:2 jsem vlastne na 1:5... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 26. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2021 před 1 hodinou, bohus76 napsal: Bral jsem tu směs 10 letku na prasáka ( na turka) domů, jaká je ? Hele, já to rvu do automatu DeLonghi, ale za mě pitelný... myslím,žes chybu neudělal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 26. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2021 před 25 minutami, petr_cha napsal: Jak jsem psal vyse, sage express.. to je set s integrovany sage mlynkem.. zacinam spis podezrivat to kafe.. Pro zacatecniky jako ja je to vyhodna kombinace s rozumnou narocnosti.. https://www.google.com/amp/s/bartalks.net/sage-barista-express-the-best-entry-level-espresso-machine/%3famp S dual wall sitkem ten tlak samozřejmě dozenu, ale i tak mi protece proste moc rychle a tomu pak odpovida spatna chut...nakonec jsem to dneska zacal dohanet (nez dorazi nove kafe), zvysenim pomeru a prohnanim vice vody.. coz aktualne resi jakztakz problem.. takze z 1:2 jsem vlastne na 1:5... Pretlakove sitko nieje ziadne riesenie, to urobi "kavu" aj z 2 roky starej lavazzy. Ono tieto komba nikdy niesu nic moc. Kolko kavy davas do dual? Skus kolko max ti tam rozumne vojde, a potom zjemnuj mletie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 26. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2021 Jasan... zacinam proste od zacatku.. a dual je začátek :-) do malyho 8 a do velkyho mi to vychazi na 17g... s jemnosti jsem prave uz hodne dole.. schválně jsem zkusil, jestli uplne udusim stroj a i pri nejmensi jemnosti to v klidu projelo, coz mi trochu rozhodilo brejle.. :-) az jsem si rikal, jestli nova masina nepotrebuje nejakou dobu zajeti.. další postrehy dodam az dorazí lepsi kafe, pak asi risknu uz i single wall.. nebo minimalne to zkusim.. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 26. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2021 .. a jeste jedna kacirska myslenka, doufam ze za ni tady ve vlakne nedostanu za usi... dual wall je sice berlicka, pomoci ktere udelas kafe "z cehokoliv".. ale furt ti to nebrani udelat z dobreho kafe dobre kafe, ne ? Akorat kdyz se seknes, tak se moc nedozvis kde, ale kafe to "nekazi".. ? "Jen" se nesmíš uspokojit a i s dual wall testovat a menit.. aspon takhle to ted nejak beru.. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 27. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2021 Kacíři bohužel, přetlaková miska dokurví i jinak dobrý kafe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 27. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2021 před 12 hodinami, Gustaf napsal: Hele, já to rvu do automatu DeLonghi, ale za mě pitelný... myslím,žes chybu neudělal Myslím,že do De Longhi mám jiné favority ( z balíren PHA) . Právě tu jejich výroční 10 let bych zkusil s " bahnem". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 27. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2021 ... v mokka konvicke a AeroPresse chuti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 27. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2021 V 20. 9. 2021 v 22:29, Bert napsal: Zeptej se @Tikal Tikala se neptej, jsem jako strýček Pompo, úplně blbej, ale co zasadím, to vyroste.... Nevím, jaký mi to dává tlak, jaké kafe a jak dlouho neřeším. Piju 70/30, extrakce 25 vteřin, mlýnkem jsem nehnul 2 roky, temper mám momentový, přesnou misku na 17g do které cpu 18g a distributor je nastavený už také pár let. Protože mi to takhle chutná, nemám důvod se v tom vrtat a mám strašně jednoduchý život. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 27. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2021 před 17 hodinami, petr_cha napsal: Jasan... zacinam proste od zacatku.. a dual je začátek do malyho 8 a do velkyho mi to vychazi na 17g... s jemnosti jsem prave uz hodne dole.. schválně jsem zkusil, jestli uplne udusim stroj a i pri nejmensi jemnosti to v klidu projelo, coz mi trochu rozhodilo brejle.. az jsem si rikal, jestli nova masina nepotrebuje nejakou dobu zajeti.. další postrehy dodam az dorazí lepsi kafe, pak asi risknu uz i single wall.. nebo minimalne to zkusim.. Mám doma taky sage, jen jsem bral bez integrovanýho mlýnku a dualboiler (mám BES920), ale v té části hlavy a misek imho rozdíl moc nebude. Na začátku jsem měl podobnej problém, kromě jemnosti mletí byl problém i příliš malý tlak na tamper - schválně zkus na osobní váze, kolik je cca tlak 17-20kg, ať máš představu. Jestli máš starý kafe, tak zaběhni pro nějaký základní zrno na espresso, ať máš jistotu. Zahoď ty přetlakový misky, vem dual a já do ní používám momentálně 19g kávy (z mojí zkušenosti čím jemnější mletí tím víc bylo potřeba dát kafe, aby byla miska plná), dával jsem ale i 18, tam bych problém neviděl. Na začátek si klidně pomož tou jejich zarovnávací "žiletkou", aby jsi zjistil optimální množství. Jo a úplně na začátku mi neukazoval manometr, musel jsem vzít tu silikonovou vložku pro čištění hlavy a pustit, aby to čerpadlo fakt muselo zatlačit, díky tomu se měřák "utrhnul" a ukazuje normálně. Držím palce, já během prvního víkendu prohnal mašinou cca 2kg kafe a naplet jsem dokázal i na mlýnku Lodus, ne sice nějak kvalitně, ale dost jemně, abych z toho dostal tlak 9bar... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 27. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2021 Diky.. dalsi kafe i par blbosti je na ceste, ale přijde to az po svatku.. uz se tesim.. :-)dual boiler mam trochu nakoukany z videi.. ale nakonec jsem se drzel v osmistovkove rade, jeste jsem vahal nad SE878, nakonec jsem vzal ten zakladni typ 875.. P.s. ja tam o vikendu proháněl zatim obyc starbucks, co manzelka doma prohanela starsim automatem.. padnul celej pytel..mel jsem za to, ze uplnej upadek to neni, ale ty uvodni problemy me dosti znejistely.. :-))Ps.s. jo a asi zkusim tedy ten backflush, at se to mozna taky trochu rozhyba, diky za tip! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 27. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2021 před 6 hodinami, Lamiczka napsal: Mám doma taky sage, jen jsem bral bez integrovanýho mlýnku a dualboiler (mám BES920), ale v té části hlavy a misek imho rozdíl moc nebude. Na začátku jsem měl podobnej problém, kromě jemnosti mletí byl problém i příliš malý tlak na tamper - schválně zkus na osobní váze, kolik je cca tlak 17-20kg, ať máš představu. Jestli máš starý kafe, tak zaběhni pro nějaký základní zrno na espresso, ať máš jistotu. Zahoď ty přetlakový misky, vem dual a já do ní používám momentálně 19g kávy (z mojí zkušenosti čím jemnější mletí tím víc bylo potřeba dát kafe, aby byla miska plná), dával jsem ale i 18, tam bych problém neviděl. Na začátek si klidně pomož tou jejich zarovnávací "žiletkou", aby jsi zjistil optimální množství. Jo a úplně na začátku mi neukazoval manometr, musel jsem vzít tu silikonovou vložku pro čištění hlavy a pustit, aby to čerpadlo fakt muselo zatlačit, díky tomu se měřák "utrhnul" a ukazuje normálně. Držím palce, já během prvního víkendu prohnal mašinou cca 2kg kafe a naplet jsem dokázal i na mlýnku Lodus, ne sice nějak kvalitně, ale dost jemně, abych z toho dostal tlak 9bar... Šéfe podelíš se s o výsledky různejch kombinací těch experimentů? Ten double-boiler mám v kanclu taky, sice nad tim pan vrchní kroutí hlavou, ale já to kupoval jako volume mašinu bez větších obav o životnost a kafe to umí udělat dobrý. Takže budu rád, když mě ušetříš pár deka kafe, když nebudu opakovat Tvoje výsledky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se