odjinud Odesláno 26. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2021 (upraveno) Neco na odlehceni, soudruzi ve Finsku shledali kavu neekologickou, ale reseni je uz nastesti na ceste https://techsvet.cz/nejnovejsi-zpravy/kava-poskozuje-planetu-vedci-ji-chteji-zakazat-a-naucit-lidi-pit-umele-vyrobenou-nahrazku/lubosvojtech/ Upraveno 26. prosince 2021 uživatelem odjinud Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 26. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2021 Citace z článku: Produkce kávy tak zanechává silnou negativní vodní a energetickou stopu v přírodě. K výrobě pouhých 125 mililitrů kávy, což je běžný šálek espressa, je potřeba 140 litrů vody, uvádí web společnosti Water Footprint Network . No, a k produkci 1 litru biodieselu ze sojových bobů je dle téhož zdroje potřeba těch litrů vody 11397. Takže doufám, že dřív zakáží biodiesel než kafe.... A navíc by mne dost zajímalo, co za dementa pije espresso o objemu 125 mililitrů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 26. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2021 Děda můj uz to kdysi pil Cikorka! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 26. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2021 Jinak ja jako Brad Pitt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 26. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2021 ten článek plně odpovídá inteligentní úrovni všech těch ekohomobio aktivistů. Nedostatky v učivu pro první stupeň základní školy. Fotbalový hřiště co má 5 kilometrů čtverečních. Nevím jak komu ale mě to stačí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 29. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2021 Tak nevím, jestli do humoru, nebo sem. Ale asi sem, protože tady to pochopí všichni. Reklamní blábol: Flair NEO je vybaven portafiltrem pro řízení průtoku vody, který zajišťuje správnou extrakci espressa. To znamená, že pro přípravu můžete použít jakkoliv pomleté kávové zrna a výsledek bude vždy stejný. Vynikající espresso s hustou cremou. Bert dodává: Na mizernou češtinu bych se vykašlal, ale JAKKOLIV pomletá kávová zrna ... To je fakt mazec! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 29. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2021 Včera sem viděl takovej krásnej moderní, elektrikou poháněnej, kamennej mlýn na obilí a kafe. Asi to bude mít i regulaci hrubosti mletí vertikální osou, na který sedí vrchní kámen. Je to asi metr široký a zvlášť do panelákový kuchyně to bude bomba praktický. Vidim tam určitou paralelu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton_ Odesláno 29. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2021 (upraveno) Tak jsem si udělal takovou menší tour po naší Plzni. Šel jsem tam, kde mi známí říkali, jak mají výborný kafe. Mno...nikde mi nechutnalo Buď vodový kyseláče nebo takový vyčpělý hořčáky. Jediný co, tak někde jim to kafe krásně voní, i když chuťově je mizerný... To já jsem u sebe s chutí tak na 83% spokojen, ale přijde mi, že to má slabou vůni. Mám to krásně kávový, hustý, oříškový až karamelový, akorát bych tu chuť potřeboval ještě trochu "zaoblit" Doufám, že se tady příští rok podaří uspořádat nějaký kávový "vorkšop", abych měl nějaký srovnání a věděl kam směřovat Upraveno 29. prosince 2021 uživatelem Anton_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 30. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2021 před 19 hodinami, Bert napsal: Tak nevím, jestli do humoru, nebo sem. Ale asi sem, protože tady to pochopí všichni. Reklamní blábol: Flair NEO je vybaven portafiltrem pro řízení průtoku vody, který zajišťuje správnou extrakci espressa. To znamená, že pro přípravu můžete použít jakkoliv pomleté kávové zrna a výsledek bude vždy stejný. Vynikající espresso s hustou cremou. Bert dodává: Na mizernou češtinu bych se vykašlal, ale JAKKOLIV pomletá kávová zrna ... To je fakt mazec! To mi připomíná poklady co občas vypadnou z našeho marketingu, hlavně po překladech. Podle mě to je honosný popis přetlakové misky, ne? Ta opravdu snese jakýkoliv mletí a kafe teče stejně rychle...aneb jak prodat levnou páku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 30. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2021 Pořád z toho teče stejná sr..ka . Když je páka na prd,kafe na prd..... Výsledek podle toho Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 30. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2021 Tak jsem fakt na to vytah vodovahu a ja nestojim rovne.. mozna i proto mi to obcas protece zadem.. sakrys, co vsechno budu muset resit :-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 30. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2021 V 29. 12. 2021 v 14:57, Anton_ napsal: Tak jsem si udělal takovou menší tour po naší Plzni. Šel jsem tam, kde mi známí říkali, jak mají výborný kafe. Mno...nikde mi nechutnalo Buď vodový kyseláče nebo takový vyčpělý hořčáky. Jediný co, tak někde jim to kafe krásně voní, i když chuťově je mizerný... To já jsem u sebe s chutí tak na 83% spokojen, ale přijde mi, že to má slabou vůni. Mám to krásně kávový, hustý, oříškový až karamelový, akorát bych tu chuť potřeboval ještě trochu "zaoblit" Doufám, že se tady příští rok podaří uspořádat nějaký kávový "vorkšop", abych měl nějaký srovnání a věděl kam směřovat No v Plzni jedine Orient Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton_ Odesláno 1. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2022 To jsou mi novinky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 2. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2022 Náčelníku někde jsi dával tip na odvápňovač , dej to prosím ještě jednou, díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 2. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2022 Pokud neexperimentuji, jedu věci od URNEXu. Odvápňovač: https://www.gourmetkava.cz/cs/cistici-prostredky/urnex-dezcal-odvapnovac-1l-441p Zbytky: https://www.penepex.cz/urnex-cafiza-2-prasek-na-cisteni-kavovaru-900-g-/?gclid=EAIaIQobChMIwaqLpOqS9QIVz9rVCh0NowBgEAAYASAAEgL2ZPD_BwE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladino125 Odesláno 2. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2022 Priatelia, viem ze pre miestnich expertov automaticky kavovar nie je idealny, ale mal by som na Vas jednu otazku. Kupil som cca mesiac dozadu novy delonghi cappuccino (stary slak trafil) a aj ked som vyskusal viacero typov kav - nikdy nie je pena uplne dobra. Viem ze sa to nastavuje hrubkou mletia, ale v navode som sa docital ze zo zaciatku by sa nemal menit nakolko je z vyroby nastaveny na “optimalne mletie”. Mlyncek je ocelovy. Ale kedze navod je navod, predsa len som to nastavil na vacsiu jemnost cca 75% - no pena aj tak ziadna poriadna. Mozem dat aj viac - napr na max ? Neopotrebuje sa mlyncek a ked budem potrebovat casom pridat uz nebude mozne ?Mozno som Vas aj pobavil… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 2. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2022 I v pripade automatu je to primarne o kvalite vstupni suroviny. Kdysi davno, kdyz jsem mel automat saeco, mleti jsem mel nastaveno nejjemneji, co to slo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 2. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2022 Tiez mam najjemnejsie co to ide a dal by som este jemnejsie ak by to slo - automat Jura. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 2. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2022 Bez dalších úprav se dá s téměř absolutní jistotou říct, že je nejlepší nastavit nejjemnější mletí jaké je možné. I tak bude na skutečné espresso příliš hrubé, ale aspoň to bude relativně blízko. Automaty to mají s ohledem na přetlakové misky a plastové součásti nastaveno tak, že i nejjemnější mletí s rezervou přežijí.Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladino125 Odesláno 3. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2022 Dakujem za info, tak vyskusam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se