Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

S takovým pukem jako máš na fotce to na kanálkování nevypadá,ale říká se ,že s double miskou to jde samo narozdíl od singl misky.

Osobně bych kávovaru za 350 éček dopřál něco lepšího než kus plastu :-)

Odesláno (upraveno)

Krasavec, navíc já si na takovéhle serepetičky vyloženě potrpím. Jen nemůžu sehnat správný rozměr. Asi si to nechám stočit z hliníku, nebo kvalitního dřeva. 

Tamper na 99,9% problém nebude. Pokud do toho nějak nesmyslně nemlátíš, nelomcuješ s tím atd., tak chybu neuděláš. Max ti to poteče jednou stranou dvojvýpusti víc než druhou pokud utampuješ křivě.

Na WDT jsem si zvyknul, z kelímku od smetany jsem si odstřihnul takový nástavec, takže můžu "šm.dlat" přímo v páce a nepadá mi to kolem a výsledky jsou díky tomu viditelně konzistentnější. Jen návštěvy se vždycky diví, co to provádím za černou magii s jejich presíčkem. :D

Rozumím, provádím. Ještě jednou díky. 

S takovým pukem jako máš na fotce to na kanálkování nevypadá,ale říká se ,že s double miskou to jde samo narozdíl od singl misky.

Osobně bych kávovaru za 350 éček dopřál něco lepšího než kus plastu :-)

Takhle jsem udělal espresso po prve s technikou WDT. Schválně to udělám zase bez ní a klidně u double a vyfotím ten kanál na pravé straně. Rozhodně Tamper je velká slabina. Vnitřní průměr misky mám asi nestandardních 53 mm. Kus plastu má 51 a na okraji nepraktický rádius. Takže káva je vytlačována ven k okraji. Další na řadu přijde mlýnek. 

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odesláno

Chtělo by to Jarku kus nerezu a pak nějakou pěknou ručku a je po problému. nechat stočit to není problém,nerez bohužel je.

• po 4 týdnech...
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Tak z tohodle jsem nadšený ,zatím nejlepší co jsem pil....i ty cibetky se můžou jít vys...

U těch cibetek je to tak, že roční produkce je asi 500 kg. Ročně se jí ale prodá asi 15 000 kg. :-)

Odesláno

Za mě tlustostěnný porcelán, nachlazený před extrakcí - ale já sem s těma teplotama trochu divnej a piju divný kafe :D

Pokud jsi klasik, tak porcelánový demitasse (nejklasičtější klasika je d´Ancap, další hezký má třeba Doubleshot), pokud chceš něco modernějšího, tak skleničky s dvojitou stěnou - dobře to vypadá a prakticky se nemusí nahřívat.

K těm vzácnejm kávám (JBM, cibetková,...) - jediný kafe, který mi přijde skutečně výjimečný je kvalitní, dobře a čerstvě upražená a dobře udělaná Geisha. To je fakt chuťová bomba. Nevím jestli se ke mě dostala fejková cibetková nebo měly cibetky průjem nebo dlouho ležela ladem nebo co, ale bylo to dost zklamání - nebyla zlá, ale nebylo na ní nic výjimečného. V podstatě to samé JBM - za tu cenu si dám radši nějakej zajímavej mikrolot od Doubleshotu (ideálně tu Geishu).

Odesláno

... jediný kafe, který mi přijde skutečně výjimečný je kvalitní, dobře a čerstvě upražená a dobře udělaná Geisha. To je fakt chuťová bomba. Nevím jestli se ke mě dostala fejková cibetková nebo měly cibetky průjem nebo dlouho ležela ladem nebo co, ale bylo to dost zklamání - nebyla zlá, ale nebylo na ní nic výjimečného. V podstatě to samé JBM - za tu cenu si dám radši nějakej zajímavej mikrolot od Doubleshotu (ideálně tu Geishu).

ked Geisha, tak original z Malawi a svetle prazena v style Steveho Leightona, zial momentalne nikde nedostupna :)

Odesláno

Já měl zatím dvě z Panamy (Los Lajones - Doubleshot) a na filtru i z Aeropressu geniální. Espresso jsem ani nezkoušel...

Espresso z Doubleshotu jsem zkoušel dvakrát a byl jsem akorát nas..... Směs ,už ani nevím jak se jmenovala TamDem něco a kyselé jak šťovík.Ve filtru Hario skvělé,ale espresso se z něho nedalo udělat.Myslím,že je to příklad jak se špatným pražením dá z jinak dobré suroviny sprasit výsledný produkt.

Odesláno

Effe, mrkni na stránku 56 na fotky mojí extrakce. Je to právě TamDem od DS a dovolím si tvrdit, že právě takhle nějak by espresso mělo vypadat. Kávovar máš stejný jako já, takže to může být mlýnkem nebo rukama, ale surovina za to rozhodně nemůže. Udělat z ní espresso je o něco složitější než z tmavě pražených olejnatých směsí, ale stojí to za to.

Chuť je věc jiná a jako taková samozřejmě subjektivní. Já mám ovocné kávy rád a v ČR je málokdo umí tak dobře jako Doubleshot.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...