DavidLC Odesláno 27. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2019 Mě, kdyby byl větší průměr, by možná seděly líp. Nevím, zatím nejpohodlnější mi jsou Quartz Tuna SBBN 015 Podoba je,ale jen jeden je hezčí :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 27. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2019 Mě, kdyby byl větší průměr, by možná seděly líp. Nevím, zatím nejpohodlnější mi jsou Quartz Tuna SBBN 015 Podoba je,ale jen jeden je hezčí :D tomu rozumim, těch lituju taky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 27. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2019 Dobrá fotka ;-) Mě vyhovují nafurt :-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 27. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2019 Rado se stalo. V cenove kategorii 30 - 50k tezko hledaji konkurenci. U me to je teda plichta s Doxama SUB1000T Jak to? Maj COSC, křemíkovej vlásek, Elinflex pero, 600m tlakovku? MM nerozumim, co mi za svojí cenu nabízej?Z toho popisu narazis na Mido? Ocean Diver? To jsou moc pekne hodinky, nekolikrat jsem na ruzna Mida taky koukal. Ta znacka aspon tady na foru neni moc proflaknuta. Hodinky to jsou moc pekne, ale nevyvolava to ve mne touhu je vlastnit.MM maji specifickou konstrukci, vychazi z historie Seika a jsou to proste ultimatni potapky. Z meho pohledu ciste subjektivne maji kolem sebe takovou auru. Nekdo to nazyva "duch", nekdo "MI". Je to neco podobneho jako Submariner, ktere jsou nejprodavanejsi a nejproflaklejsi potapky na svete. Najdes spoustu zajimavejsich a lepsich hodinek, ale kazdy se srovnava se Subama. MM300 proste beru tak nejak podobne. Poctive udelane potapky s dobrym strojkem, zadne blbosti navic, jenze prave to tezko se prekonava. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 27. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2019 Jak to? Maj COSC, křemíkovej vlásek, Elinflex pero, 600m tlakovku? MM nerozumim, co mi za svojí cenu nabízej?Úplně tenhle výkřik nechápu, ale zkusím to postupně. COSC? Mám to chápat tak, že bys to chtěl u japonského stroje? To snad ne. Je to věc, kterou řeší Švýcaři, navíc překonaná (viz Omega, Rolex, Patek...)Křemíkový vlásek? Myslíš ten, který může legálně používat jen několik značek (viz aktuální žaloba na Richemont)? Navíc Seiko dělá vlastní vlásek, který od něj odebírá X dalších firem.Elinflex? Zástupný problém. Asi jako kdybych psal, proč Švýcaři nepoužívají MEMS.600m tlakovku? U hodinek, které mají 300m? To je dobrý humor. Za prvé je to dobré jen na honění ega, profi potápěči to neřeší. Za druhé doporučuji videa zátěžových zkoušek Prospex modelů, které vydržely násobně větší hloubku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 28. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2019 Rado se stalo. V cenove kategorii 30 - 50k tezko hledaji konkurenci. U me to je teda plichta s Doxama SUB1000T Jak to? Maj COSC, křemíkovej vlásek, Elinflex pero, 600m tlakovku? MM nerozumim, co mi za svojí cenu nabízej? einflex pero nemaju, ale maju poriadne gule Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 28. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2019 (upraveno) Z toho popisu narazis na Mido? Ocean Diver? To jsou moc pekne hodinky, nekolikrat jsem na ruzna Mida taky koukal. Ta znacka aspon tady na foru neni moc proflaknuta. Hodinky to jsou moc pekne, ale nevyvolava to ve mne touhu je vlastnit.MM maji specifickou konstrukci, vychazi z historie Seika a jsou to proste ultimatni potapky. Z meho pohledu ciste subjektivne maji kolem sebe takovou auru. Nekdo to nazyva "duch", nekdo "MI". Je to neco podobneho jako Submariner, ktere jsou nejprodavanejsi a nejproflaklejsi potapky na svete. Najdes spoustu zajimavejsich a lepsich hodinek, ale kazdy se srovnava se Subama. MM300 proste beru tak nejak podobne. Poctive udelane potapky s dobrym strojkem, zadne blbosti navic, jenze prave to tezko se prekonava.Úplně tenhle výkřik nechápu, ale zkusím to postupně. COSC? Mám to chápat tak, že bys to chtěl u japonského stroje? To snad ne. Je to věc, kterou řeší Švýcaři, navíc překonaná (viz Omega, Rolex, Patek...)Křemíkový vlásek? Myslíš ten, který může legálně používat jen několik značek (viz aktuální žaloba na Richemont)? Navíc Seiko dělá vlastní vlásek, který od něj odebírá X dalších firem.Elinflex? Zástupný problém. Asi jako kdybych psal, proč Švýcaři nepoužívají MEMS.600m tlakovku? U hodinek, které mají 300m? To je dobrý humor. Za prvé je to dobré jen na honění ega, profi potápěči to neřeší. Za druhé doporučuji videa zátěžových zkoušek Prospex modelů, které vydržely násobně větší hloubku.Instantovo koule ani nebudu citovat krátkej a trefnej argument.Neberte můj dotaz za nejakej útok na Seiko modlu, prostě jen zvažuji pro a proti. Takže tu srovnáváme hodinky za cca 2.800 eur s hodinkama za 30-50 českejch. To že nemají cosc a ani nemůžou, to není pro mne argument, jsem myslel, že takovou neinformovanost ode mne ani nečekáte. Tak tu otázku budu formulovat lépe, jakou presnost mi výrobce u svého stroje zaručuje? Já totiž souhlasím s tím, že cosc nebo-li záruka přesnosti není jen pouhý papír, ale neco, co můžu po vyrobci pozadovat. To že mají MM koule, to maj a až takový, že pro většinu mistnich kancldiverů jsou nenositelný. Ale bavime se o echt potápkách, takže to je úplně v poradku. Moje narážka na materialy, co mi Seiko nabízí za antimagneticky materiály s údajně delší životností v tomhle strojku? Škoda že Andy jen naťukl konstrukci, osobně se klaním jednolitemu pouzdru, to se mi moc líbí. Koule, historie, ikony, to na mne nezabírá i když právě to tvoří tu touhu je vlastnit u milovníků hodinek Seiko. A k těm patřím i já, ale mám určité hranice. Ano Andy Mido jsou teď u mne favoritem, nezapiram že porovnavam to co dostanu za 1400 u Mida, 2000 u Th a 2800 u Seika. No a zmíněná tlakovka, ani já se nebudu potápět do hloubek, které by nejak ohrozily teoretickou 300 m tlakovku, ale nesouvisí tlakovka i s celkovou robustností, tloušťkou skla a podobně? Prostě jen sbíram info o hodinkach, který se mi libej a vzájemně to porovnavam. Ale chlapi, s tim že nevim že cosc je pro swiss stroje na mne nechoďte Upraveno 28. ledna 2019 uživatelem Daemonultimate Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 28. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2019 Je naprosto zásádní, jak na hodinky nahlížíš. Očividně ti jde primárně o technickou stránku věci a tu ti u MM300 číslama, materiálama a papírama asi nedokážem. Na to budou dobrý jiný značky. Pokud se ti líbí MIDO Ocean Star, tak asi nemá cenu vůbec o MM300 přemejšlet. Ty hodinky jsou si navzájem na míle vzdálený. Více k tomu asi nemá cenu psát Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 28. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2019 Saša mě předběhl.Pokud na tebe nezabírá to, že hodinky mají "koule, historii atd", tak nemá cenu MM300 kupovat, protože ty hodinky nemají nic tak zásadního, co by převyšovalo jiné značky. To samé by ses mohl ptát, proč si někdo kupuje Moony. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamilb Odesláno 28. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2019 "Kdo se bojí sere v síni" mi říkal tata.V řeči Seiko výraz "mm300", znamená "slim" COSC,no, nejsou to voňavky. Nutno si uvědomit jaké v Malaisii mají na té plovoucí fabrice podmínky, takže sem tam nějaký upocený vlas uvnitř bude.Antireflex by na tom plexiskle stejně nedržel. Je to traktor který toho ale dost vydrží než ti je prožere koroze (důlková).Fakt že sem tam upadne korunka z ožužlaného závitu ale jinak ok. Měl sem je na této ruce když mě zajelo auto. Nová luneta, dal sem pak i sklo, šest šroubků, plátek železa a jedeme dál..No nekup to.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 28. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2019 Ty jsi přeživší důkaz kvality! Ten RTG a luneta by měly bejt na reklamních materiálech Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno 28. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2019 K diskusii o MM300, Mido a dalsim, nezabudal by som este na jednu vec. A sice - kaliber.Ja by som 8L35 s ETA akosi neporovnaval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 28. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2019 Pozor, to je tenký led. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VojtaB Odesláno 28. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2019 "Kdo se bojí sere v síni" mi říkal tata.V řeči Seiko výraz "mm300", znamená "slim" To by mě nenapadlo, že mm300 můžou vypadat jako nízký hodinky Ty vedle jsou šestikila? A jak jsou na tom třístovky proti SLA025, nemáš taky prosím nějakou srovnávačku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 28. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2019 A jsme zase na začátku- všechno je to o osobních preferencích! Já bych taky 8L35 za COSC ETU neměnil, ale pokud chceš zaručenou přesnost, tak je to pro tebe lepší volba a je ti jedno, že tiká v dalších asi 15milionech jinejch hodinek. A takhle můžu pokračovat dál.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 28. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2019 tie hodinky su v prvom rade kompletne 100%ny inhouse. Cele hodinky vratane maziva, skla atd su vyrobene jednym vyrobcom. Vyselektujme konkurenciu, ktora toto splna, a potom podme formulovat otazky.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Londoner Odesláno 28. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2019 Nikdo....a muzem to ukoncit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 28. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2019 (upraveno) Ja teda Seiko jinak moc nemusim, ale MM300 jsou krasny hodinky. Po paty uz to sice není ten wow efekt, ale takovej pocit, jako ze je zase všechno jak ma byt. Upraveno 28. ledna 2019 uživatelem Dantechno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 28. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2019 Nikdo....a muzem to ukoncit tak najde sa zopar.. doslova Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Londoner Odesláno 28. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2019 (upraveno) I v tyhle cenovy? Jinak bych tipnul, ze to umi Rolex a JLC....ale jiste to nevim. Upraveno 28. ledna 2019 uživatelem Londoner Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se