VasekN Odesláno 3. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2012 Mám úplně stejnej názor. Ale nutno dodat, že Vyhlídka na věčnost je lepší, než Stroncium. To je no, ale vzdycky doufam, ze se kvalita vrati na zacatek a vzdycky marne :-/ Ale ma to zase mirne vzestupnou tendenci :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej71 Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 Už poněkolikáté Egyptan Sinuhet,rád se k němu vracím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 První třetina Vyhlídky na věčnost mi přišla divná a četl jsem ji snad týden.A pak se mi to začalo strašně líbit a zbylých 300 stránek jsem přečetl za dnešek.A jak každej haní spacákové scény jako nudné, tak mně přišly úplně super a bavil jsem se.Akorát ta cena za knížku... Kroutím hlavou... To ji za ty prachy nemohli dát alespoň do tvrdé vazby??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek K Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 Mám úplně stejnej názor. Ale nutno dodat, že Vyhlídka na věčnost je lepší, než Stroncium. Stroncium mi přišlo v pohodě. Jinak ostatní knížky, na můj vkus přeupírováno. Osobně teď bojuji s knihou Miéville China - Jizva, nemám čas si k tomu sednout. Jsem 14 dní na začátku a štve mne to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 5. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2012 Stroncium mi přišlo v pohodě. Jinak ostatní knížky, na můj vkus přeupírováno. Osobně teď bojuji s knihou Miéville China - Jizva, nemám čas si k tomu sednout. Jsem 14 dní na začátku a štve mne to. V Ceste krve upiri nejsou tedy ne v te podobe jak o nich vzdy pise a i tak je tam Vampire jen okrajove :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moocha Odesláno 9. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2012 Snad nejlepší kniha, kterou jsem kdy četl bylo Quo Vadis od Sinkiewicze. Hned za to bych zařadil Forrest gump a Gump & Comp. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
otilrak Odesláno 9. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2012 Právě jsem dočetl životopis Steva Jobse (hrozně zajímavý člověk) a začínám číst Pentagram od Jo Nesba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Javert Odesláno 9. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2012 Leon Uris - Exodus: Naprosto dokonale napsaná kniha o vzniku státu Izrael a celkově o stavu tehdejších věcí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 9. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2012 Číňan http://www.nakladatelstvi.hostbrno.cz/cs/nakladatelstvi/krimi/item-694 moc pěknej příběh Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grga_pitic Odesláno 9. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2012 Aron Gurevič - Historikova Historie - vzpomínky nejvýznamnějšího ruského mediavelisty 20 století, historika který dokázal prosadit nový pohled na historické prameny a jejich interpretaci. kdo četl Kategorie středověké kultury a Nebe, peklo svět ví o čem mluvím.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
habadej Odesláno 9. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2012 Právě jsem dočetl první tři díly z rozsáhlého fantasy eposu od G.R.R. Martina "Píseň ledu a ohně", to znamená: Hra o trůny, Střet králů, Bouře mečů. Pro milovníky žánru zcela zásadní dílo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 9. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2012 Pravdivej příběh z 1996, kdy na Everestu zůstala kvůli nečekané bouři halda dobrej lidí, včetně Rob Holla a Scota Fischera"Knihu napsal Krakauer, klient, který přežil. Vypadá to, věřte, nevěřte, že to bude první knížka v životě, kterou dočtu celou škoda jen, že nevyšla v Češtině,v angličtině mám problémky louskat některé odborné nazvy, ale přes to každy večer hltám, je super" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 9. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2012 Teď se chystám na - Ch. Miéville - Nádraží Perdido - mělo by to být něco jako "bible" fantasy, tak jsem na to hodně zvědavej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 9. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2012 (upraveno) Teď se chystám na - Ch. Miéville - Nádraží Perdido - mělo by to být něco jako "bible" fantasy, tak jsem na to hodně zvědavej Neříkal jsi že čteš Jizvu? EDIT> dívam se že to byl někdo jiný. Tak nic. Perfektní trilogie... Perdido, Jizva a Rada... i když ta Železná rada je taková slabší a až moc je tam t jeho politikaření. Upraveno 9. února 2012 uživatelem azeppelin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 9. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2012 Jizvu ne, to byl fakt někdo jinej, ale přečetl jsem Asfalt od Kopřivy a to byl hustej masakr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 9. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2012 Nádraží Perdido je fantastický, i Jizva (ta ale už neni tak.. překvapivá, pokud jsi předtim četl Perdido, tak, jak to jde za sebou). Teď čtu znova Železnou radu a je fakt, že China si sice to svoje levičáctví kapánek neodpustil, ale furt nádherná knížka. Ale snad všechny z edice "New Weird" jsou skvělý.. ačkoli, některý mi přišly celkem těžší. Jako Pergament.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 9. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2012 (upraveno) Ve svých letech jsem objevil Asimova, takže čtu Starra a další příběhy . Mieville je dobrej, ale jak co - Jizva je podle mě supr, Unlundun je spíš dětskej, Železnou radu jsem nudou a znechucením nedočet. Jeho další kousky jsem přelouskal s vypětím všech sil a teď leží zaprášený v knihovně Upraveno 9. února 2012 uživatelem KFL Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 9. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2012 Katalog OMEGA . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 Já mám Mievilleho osobně na žebříčku dost vysoko. Celá ta edice New Weird je kvalitní. Docela se mi i líbí výběr Trochu divné kusy. Některé ty povídky mají obrovský přesah a přitom jsou na pár stránek. Naposled jsem četl Swainstonovou a ikdyž to není tak "hluboké" tak jsem to dal takřka jedním dechem. To mievilleho politikaření mne nepřestává udivovat. Jak je možné že člověk s takovým rozhledem není schopný uplatnit rozhled v této otázce. Město a město v sobě mělo politiku ne propagandisticky, ale dějově a prospělo to tomu a ty vize jsou tak na pomezí až cyberpunku. Zato Kraken mne až tak nenadchl. Teď jsem slouskal novou reediční řadu Gibsona od Laser books a to je taky paráda. Čekám na dokončení trilogie, které by mělo vyjít během března. Dostala mě Cesta od McCarthyho, tak jsem přečetl i Tahle země není pro starý... to bylo slabší. Cesta je excelentní a kupodivu film je taky kvalitní. Všechny krásný koně jsem nakousl ale nějak mě to nenadchlo, tak zvítězil ten Gibson. Taky jsem teď četl aktuálně vycházející sérii Lovecrafta. Zatím jsou venku tři svazky kompletního díla a v tom nejnovějším jsou konečně Cthulhuové. Ještě jsem získal první náklad deníku plavby Darwina z 1800něco. To jsem rád i čtenářsky i sběratelsky. Taky se mi v poslední době líbila Petra Hůlová. Tento týden čtu Kobo Abé - Tvář toho druhého a to je taky kvalitní materiál. Není to tedy žádný Murakami a je to těžce napsané ve stylu japonské školy, ale téma úžasné. Jo a taky jsem minulý týden dočetl Balabána... to doporučuji, ale s ručením omezeným pro jedince ve splínu. Mievillemu vydali novou knihu v GB, která se překládá a měla by být do dubna na pultech a další kniha vyjde teprve anglicky v GB. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 Dnes jsem zakoupil druhé vydání knihy Janka Kroupy ZLOČIN JAKO PROFESE . Velmi zajímavé a mrazivé čtení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se