Přejít na obsah

Jake knihy prave ctete nebo co dobreho jste cetli?

Doporučené příspěvky

no, já si přečetl Tmu od Neffa, když se nám blíží to datum 21.12. 2012, vyčistil jsem pušku, napáskoval zásobníky, naplnil špajz a čekám... :D

Čoveče, Tado, Tmu jsem dal před měsícem a minulý týden jsem koupil 500 lugrů od Fiocchi. :2guns: Už mi chybí jen to uzené prase.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V tieni mafie - brutál nedávnej aj dnešnej doby. Na čítanie druhej časti sa doslova musím psychicky pripraviť.

http://www.karika.sk/knihy/beletria

Už to vyšlo i v ČR. Vydal to knižní klub. Četl jsem to a je to fakt síla. Je to něco jako Viweghova Mafie v Praze. Akorát je to mnohem brutálnější, ale i čtivější. Ta brutalita je však na mě skoro až moc silný kafe. I tak si určitě přečtu i druhý díl.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Historie mého života - Giacomo Casanova

Velice kvalitní literatura a nelehké čtení, neboť autor používá mnohá mne neznámá přirovnání (naštěstí jsem mel vzadu vysvětlivky).

Co se obsahu týče, tak mě dost překvapilo, jak všestranný byl Casanova člověk. Nejzajímavější byla část, kdy seděl v kriminálu a filozofoval nad možnostmi útěku.

Vřele doporučuji :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Mud, Sweat, and Tears: The Autobiography - Bear Grylls. (nevím jestli to vyšlo už i v češtině, ale je to napsané opravdu čtivou a jednoduchou angličtinou).

Byl to víceméně neočekávaný dárek, kromě pár ukázek z jeho TV shows a jedné (myslím že úvodní) epizody Man vs Wild jsem se o jeho postavu nikdy moc nezajímal, ale ta autobiographie je tak čtivá, že nešla pomalu odložit. Doporučuju každému kdo má rád dobrodružsví, přírodu, překonávání překážek a limitů sebe sama. Knížka pokrývá období od dětství, kdy s otcem začínal vyrážet na dobrodružné výpravy, dospívání na internátní škole a pak Eton College, nábor do SAS, nehodu při seskoku padákem až po následný výstup na Everest pouhých 18 měsíců od nehody. Řekl bych, že docela inspirativní čtení o chlapíkovi, který v knížce vůbec nepůsobí jako celebrita, ale jako "obyčejný" outdoorový nadšenec, který miluje hory, přírodu, dobrodužství a svoji rodinu.

Odkaz ke komentáři

Asi nejvíc mě potěšila knížka Neviditelný, podepsaná s věnováním od autora C.D.Paynea.

Muj oblibenej autor i napoj :). Napis sem nekam nekdy, jaka je ta kniha ;)

Tak jsem si dneska konečně našel chvíli a Neviditelnýho přelouskal.

No, prvním třem dílům Mládí v hajzlu se to nevyrovná. Ale i tak mi to přijde jak postarší Nick Twisp, stále na cestě, přestrojení, skrývání, píglování, akorát s pupkem a je neviditelnej. Je to takový jednoduchý, odpčinkový čtivo. Párkrát jsem se u toho zasmál, ale už to není ono.

Každopádně z toho dárku mám stále velkou radost.

Odkaz ke komentáři

Jo Nesbo a jeho Snehulak je pecka smile_anim.gif

Přidám se,

právě čtu Sněhuláka a jde o zajímavý titul. Trochu mi vadí roztěkanost dějové linie, která ovšem nemusí vadit, když knihu čtete v kuse jedním dechem, a to u této knihy lze smile_anim.gif. Štve mě norský místopis, za prase si nejsem schopen zapamatovat jednotlivá místa děje. Najde se spousta klišé ale i povedené fórky.

Až dočtu, čeká mne The Power of Habit (Why we do what we do and how to change), Charles Duhigg. Byla mi doporučena a těším se, nějak tu angličtinu musím oprášit.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...