Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ke stížnostem PKU. Mrzí nás, to že jsem zanechali tak špatný dojem. Pokud shrnu uvedenou stížnost. Při první opravě došlo k poškození ručky, patrně při sundavaní či nandavaní. Nestává se nám to často, ale stát se to může i v "lepším hodinářství". Pokud by to zákazník hlásil, jistě bychom reklamaci uznali, a ručku vyměnili, tím spíš pokud to byla oprava přes Chronoshop, tj. u značky, kde je nastaven vztah s výrobcem a tudíž bez problému sehnat díl. Ve druhém případě došlo k zaseknutí ručky chronografu po celkové opravě. Opět, stát se to může. Hodinky necháváme normálně běžet několik dní na zkoušku, nepamatují si ale tento případ. Možná byl tlak na rychlost opravy a hodinky vydány bez důkladného vyzkoušení. To již nezjistím. Nicméně, tentokrát zákazník reklamaci uplatnil, byla přijata a předpokládám, že následná oprava byla už v pořádku. Ke třetímu případu, že hodinář nepoznal zašroubovanou korunku můžu říct, že to jsme někdo museli být nalitý, jinak mi to přijde krajně nepravděpodobné :-)

S omluvou

David Knespl

P.S. Jinak pokud je ta poškozená ručka stále aktuální, reklamaci je možné stále uplatnit.

Upraveno uživatelem dknespl
Odesláno

Zdar chronomagoři,

dostali se ke mě lehoulinké titanové hodinky Suunto.

Nemáte někdo zkušenost s hodinářem, kteréj by doplnil lunetu, nebo kde se dáj sehnat ???

Vše ostatní funguje.

post-22963-0-06384400-1429371247_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Co si to dát vyhledat do Gůgla? Servisní střediska a tak,vím moc práce  http://www.suuntocz.cz/view.php?Page=AClanek&Clanek=209&VMenu=268

Zde píší :

Mimozáruční a pozáruční opravy:
Při výskytu závady po záruce, nebo v případě poškození mimozáručním způsobem (rozbité sklíčko atd.) se rovněž můžete obrátit na naši firmu.
Na většinu modelů máme k dispozici i náhradní pouzdra, šroubky, poutka, a další díly. 

Zde :

http://www.amersports.cz/suunto/servis-a-opravy

http://www.finnsub.cz/servis-potapeni/pozarucni-servis-suunto/

Upraveno uživatelem bohus76
Návštěvník tolja
Odesláno

hoši, 

zkuste mi prosím pomoct, nebo poradit. Koupil jsem seika 6138-7000 a mají prdlý sklíčko. Nevěděli byste o někom z hodinářů na fóru, který je ochotný se zabývat seikem a pokud by nebyla možná náhrada běžným armovacím sklíčkem, dokázal by náhradní origo sklo koupit na ebayi + aby provedl běžný servis po čtyřiceti letech. Nemám problém s tím, abych hodinky kamkoli po ČR poslal.

děkuji za tipy

post-953-0-18760400-1429803104_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

hoši,

zkuste mi prosím pomoct, nebo poradit. Koupil jsem seika 6138-7000 a mají prdlý sklíčko. Nevěděli byste o někom z hodinářů na fóru, který je ochotný se zabývat seikem a pokud by nebyla možná náhrada běžným armovacím sklíčkem, dokázal by náhradní origo sklo koupit na ebayi + aby provedl běžný servis po čtyřiceti letech. Nemám problém s tím, abych hodinky kamkoli po ČR poslal.

děkuji za tipy

P1270691.JPG

Zkus tondaka,vintaznich Seiko mi uz par delal.Je sikovnej.

Jinak teda krasnej ulovek.

Upraveno uživatelem villain83
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Ahoj,

jsem z Kolína a tady je hodinář ( který stojí za zmínku )  pan Hora. Nemá s nim někdo zkušenost ? Když jsem sondoval, co by dokázal s Oriskami, tak se tvářil jako že to není problém.Nerad bych si naběhl. Chtěl jsem přeleštění pouzdra,vyčištění a výměnu tahu . 

• po 2 týdnech...
Odesláno

Čau, už se tu dříve někdo ptal, ale bez odezvy....je někde v Brně kvalitní hodinář, u kterého nechat zprovoznit vintážky? Glashutte, Prim, Poljot...

• po měsících...
Odesláno

Hodinářství Malá & Malý na Starostrašnické - máte někdo nějaké zkušenosti, prosím?

(Tohle je asi zatím nejstarší vlákno, které jsem resuscitoval... :-D )

• po 3 týdnech...
Odesláno

Ahojte, prosim vedel by niekto odporucit kam ist v Brne dat opravit automaty Citizen? 

U Strnada mi povedali, ze na Citizen nemaju suciastky, Oriosa na Svobodaku uz nie je, k Hanakovi ist nechcem.

Nasiel som este hodinarstvo Sarah, co by mal byt aj oficialny servis pre Citizen, ale maju v Brne 4 prevadzky - ma niekto skusenosti do ktorej ist?

Pripadne odporucanie na nejakeho dobreho hodinara v Brne, co by vedel poriesit preco hodinky absolutne nedrzia natah a bez pohybu zastavuju?

Odesláno

Hodinářství Malá & Malý na Starostrašnické - máte někdo nějaké zkušenosti, prosím?

(Tohle je asi zatím nejstarší vlákno, které jsem resuscitoval... :-D )

Sorry,padl jsem na to az ted. Hodinarstvi vpoho,jen hodinar je fakt naladovej a to hodne. Je ale sikovnej.

Odesláno

Sorry,padl jsem na to az ted. Hodinarstvi vpoho,jen hodinar je fakt naladovej a to hodne. Je ale sikovnej.

Horší než Brada o 200 metrů vedle to snad nebude, asi náladová oblast, ňáký záření z metra, nebo co.

Odesláno

Horší než Brada o 200 metrů vedle to snad nebude, asi náladová oblast, ňáký záření z metra, nebo co.

Je to horsi. S bradou se da nekdy vyjit a kdyz mas igeny,tak je i prijemnej :-)

Odesláno

Já vůbec ani nevím, že je tu nějakej Brada. Zatím se bojím hodinky někam nosit, potřeboval bych nějaké alespoň poskládat. Ale na běžné nošení jich mám dost :)

• po měsících...
  • po měsíci...
Odesláno

Čau, už se tu dříve někdo ptal, ale bez odezvy....je někde v Brně kvalitní hodinář, u kterého nechat zprovoznit vintážky? Glashutte, Prim, Poljot...

Ahoj, 

je to jako hodně opožděná reakce, ale možná to pomůže i dalším. Už se tady o něm i někdo zmiňoval tuším.

Každopádně já jsem byl u pana Linharta na Kounicove, kousek od zastávky Klusáčkova. Je to solidně oldskůl hodinářství&zlatnictví, webovky si myslím, že ani nevedou, ale dá se na webu najít kontakt. Pan Linhart je příjemnej a vstřícnej, nesl jsem mu tam několik starožitných cetek, nějaký Luchy, Poljoty apod. U většiny teda poradil, že to vzhledem k mizerné hodnotě nemá cenu opravovat, ale pokud mi to za to stojí, tak to samozřejmě udělá. K fakt archivním věcem ale nemá náhradní díly, takže některý věci ani opravit schopný nebyl (u Luchu třeba říkal, že nemá ty hranatý sklíčka). Poradil i orientační ceny, s některýma věcma mě odkázal spíš na starožitnictví apod. 

Co jsem u něho ze všeho toho haraburdí nechal byly nakonec jedny starý dámský Primky, který v pohodě přijal a říkal, že oprava není problém. Vyměnil sklíčko, korunku a chyběl tam prý i jeden šroubek, kterej taky doplnil. Stálo to asi +/- 250. Ptal jsem se ho i na vyčištění tahu a malinko mi připadalo, že se mu do toho nechtělo, každopádně mi poradil jak to solidně vyčistit sám a co na to použít atd. (čehož jsem využil, tah vypucoval a hodinky sou jako nový).

V pár hodinářstvích Sarah jsem byl v Brně taky už, kdykoliv jsem chtěl něco k Seiko hodinkám, tak mě odkázali na AZ Watch jako ofic. distributora, náhradní pásky, gumy, tahy origo to nevedou vůbec a nějaký no name doplňky tam mají dost špatný (aspoň mě připadala jejich zásoba hodně low nejen cenou, ale i kvalitou a vzhledem). Vymění baterku a možná zkrátí tah, ale to je tak vše.

• po měsíci...
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Zastavily se mi automaty se strojem Seiko SII NH15, poaraďte mi prosím hodináře, který to pořeší nejlépe někde kolem ZL, UH, nouzově i KM, OL, Brno.

Ve ZL znám jen Pechance a tam už je podruhé nedám. Díky předem za rady.

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...