Gustaf Odesláno 12. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2025 (upraveno) před 3 minutami, JR_2010 napsal: Já si celkem jistej jsem Oukej...no. Hádat se nebudu. Jen mi to přijde divný...srat na předepsaný servisky a nepřijít tím o záruku. Upraveno 12. listopadu 2025 uživatelem Gustaf
JR_2010 Odesláno 12. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2025 (upraveno) Kolega psal, že auto bylo Škofinu a potom stálo u dealera, tedy prošvihlo to časově, nikdo to nehonil bez servisu, to se občas v tom množství aut stává. Ale i tak by ta záruka automaticky nepadla. Upraveno 12. listopadu 2025 uživatelem JR_2010
zacik Odesláno 12. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2025 "auto bylo Skofinu a potom stalo u dealera" je rozpravka na urovni auta od doktora co jazdil len do kostola. Mam potvrdene z velmi doveryhodneho zdroja v ramci VW Slovensko ze presvihnutie servisnej prehliadky o viac ako 2 mesiace bez ohladu na kilometre moze znamenat, citujem "výrobca môže v určitých prípadoch vyňať niektoré súčasti zo záruky". Takze automaticky nepada komplet zaruka, ale proste to riesit nechces.
JR_2010 Odesláno 13. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2025 @zacik Hele rozprávko, Škofin dává do prodeje stovky aut z vrácenejch operáků a ta auta leckdy stojí i dost dlouhou dobu v prodejnách dealerů, prostě to někdy někomu uteče, selhání lidskýho faktoru se tomu říká...a nevím, proč sem taháš VW Slovensko, který s tím nemá vůbec nic společnýho, stejně, jako třeba Hyundai Maďarsko. A zajímalo by mě, z čeho je ta Tvá citace.
zacik Odesláno 13. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2025 moja citacia je z oficialneho emailu od importera VW na Slovensko, kde som si overoval jednu ID.4 dovezenu z Ciny a jednu ID.4 dovoz z Nemecka kde nebola nacas spravena prehliadka po 48 mesiacoch . Neni nic jednoduchsie ako napisat email na do Skody s VINkom a potencialny kupca to bude mat cierne na bielom. Servisnu historiu si vedia dohladat, vsetko je elektronicke. Ja pisem moju skusenost s VW Slovensko cca mesiac staru.
JR_2010 Odesláno 13. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2025 Ono je asi důležitý si ujasnit, že auto se kupuje od někoho a ten k němu dává nějaké doklady, informace a prohlášení. Vím stoprocentně, že řada lidí na různých pozicích v celý tý struktuře od výrobce, přes importéra až po prodejce a opravce je schopna mlejt různý kraviny, částečně je to asi i účel, protože veřejně říct, že když nebudou lidi dodržovat určitý intervaly a předepsaný úkony, že se nic tak strašnýho neděje, tak to prostě půlka lidí nebude dodržovat. Pak je tu ale taky nějakej zákon, z něj plynoucí skutečnosti a judikatura soudů. Čili, prohlásit záruku a pak jen tak říct naser si, protože jsi udělal prohlídku pozdě, to určitě jen tak neprojde.
Koprisalov Odesláno 13. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2025 před 17 minutami, JR_2010 napsal: Ono je asi důležitý si ujasnit, že auto se kupuje od někoho a ten k němu dává nějaké doklady, informace a prohlášení. Vím stoprocentně, že řada lidí na různých pozicích v celý tý struktuře od výrobce, přes importéra až po prodejce a opravce je schopna mlejt různý kraviny, částečně je to asi i účel, protože veřejně říct, že když nebudou lidi dodržovat určitý intervaly a předepsaný úkony, že se nic tak strašnýho neděje, tak to prostě půlka lidí nebude dodržovat. Pak je tu ale taky nějakej zákon, z něj plynoucí skutečnosti a judikatura soudů. Čili, prohlásit záruku a pak jen tak říct naser si, protože jsi udělal prohlídku pozdě, to určitě jen tak neprojde. Pořád z toho plyne jenom co jsem psal, spousta otazníků.
Maro Odesláno 13. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2025 (upraveno) @JR_2010 počkej ale ty si podle me pleteš 2 veci. Jedna je 2leta zaruka, kterou samozrejme musí držet za vsech okolností, a druhá je prodloužená zaruka, ktera se řídí podmínkami výrobce, a tam si podmínky určuje škodovka. A proto se klidne muze stat, ze ti netesnici šibr nevezme na záruku kvůli promeskanemu intervalu výměny oleje. V rámci dvouleté záruky samozřejmě platí, ze muzes jezdit kamkoliv, pokud jsou splněny předepsané úkony, ale v rámci prodloužené pětileté uz toto neplatí. Upraveno 13. listopadu 2025 uživatelem Maro
JR_2010 Odesláno 13. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2025 @Maro No, já se určitě nepletu...co píšeš není pravda, žádná záruka, kterou by někdo musel držet za všech okolností, dnes neexistuje. Konkrétně Škodovka prohlašuje, že dává na svoje nová auta záruku 2 roky vždy a bezplatně a současně umožňuje tuto záruku za poplatek prodloužit, obě pak drží za stejných podmínek, přičemž práva ze záruk přecházejí na dalšího, případného, kupujícího. Zároveň Škodovka uvádí, že nároky ze záruky vůči ní nevznikají, pokud poškození vozu vznikne v příčinné souvislosti s některou skutečností, které taxativně vyjmenovává, přičemž důkazní břemeno přenáší na zákazníka. V rámci jakékoli záruky od Škodovky pak můžeš jezdit ke kterémukoli servisnímu partnerovi.
busdriver Odesláno 13. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2025 Pro upřesnění, jde o prodlouženou 5-ti letou. Dneska mi volali, jestli rezervace platí, tak sem se ptal, jestli lze vyjmout u tý jejich smlouvy, co nabízej větu: "Pojištěný je povinnen pravidelně provádět servisní prohlídky v souladu s doporučením výrobce. Maximální povolená odchylka od hodnot doporučených výrobcem je 800km nebo 4 týdny." No a vyjmout se jim to samozřejmě nechce, že prej ale to běžně uznávaj.. což mi je tak nějak prd platný a pochybuju, že se na to v případě průseru budu nějak zpětně odvolávat ve smyslu, že Pepa Flinta, co mi to prodával tvrdil něco jínyho a dušoval se, že běžná praxe je jiná než je znění ve smlouvě. Dále je tam "Porušení podmínky dodržení doporučených servisních intervalů může být pro Pojistitele důvodem k zamítnutí poskytnutí pojistného plnění". A seznam výluk taky není úplně krátkej.
JR_2010 Odesláno 13. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2025 Jenže oni Ti teď nabízejí připojištění, který kryje případný vady. To určitě není problém, ale IMHO je to zbytečný, protože pokud je prošvihlá prohlídka, tak podmínkou sjednání tý pojistky je, že se musí před uzavřením ta prohlídka absolvovat a pokud ji absolvuješ, tak ta původní záruka bude v pohodě, protože tou prohlídkou servis osvědčí, že auto nemá žádnou vadu.
busdriver Odesláno 13. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2025 No to mě taky napadlo, ale asi je to komplikovanější. Ten prodejce rozvíjel teorii takovou, že když teď udělám prohlídku v autorizáku a během doby do další prohlídky nedojde k nějaký závadě, tak až pak, po tý další se obnoví garance. Ale úplně přesvědčivě se netvářil, takže jedině zjistit asi v přímo v servisu, jestli je to bullshit nebo ne.
Kotlick Odesláno 13. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2025 Kupuješ to auto v autorizáku nebo někde v bazaru?? Jestli ti to tlačí bazar, tak bych se na to vykvákl a podíval bych se, jestli ještě existuje pojištění na ojetiny - vpodstatě to krylo skryté vady. Bylo to něco jako toto: https://www.defendinsurance.eu/ Já jsem kupovak Supa 2 combi 4 roky starý s 170 000 km. Pojistka stála 15000 na 3 roky a v posledním roce mi zaplatili repas převodovky za 50000. Musel to dělat servis s DIČ, ani to nemusel být autorizák. Je to už pár let, ale asi bych do toho šel znova u zánovní ojetiny.
JR_2010 Odesláno 13. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2025 (upraveno) @busdriverTěžká rada...psal jsi, že cena je super, tak to musíš zvážit sám...já bych udělal předepsanou prohlídku a případný nároky bych si určitě vybojoval. To plnění z připojištění stejně nedostaneš, když neprokážeš, že ta prohlídka proběhla. Upraveno 13. listopadu 2025 uživatelem JR_2010
busdriver Odesláno 13. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2025 před 2 hodinami, JR_2010 napsal: @busdriverTěžká rada...psal jsi, že cena je super, tak to musíš zvážit sám...já bych udělal předepsanou prohlídku a případný nároky bych si určitě vybojoval. To plnění z připojištění stejně nedostaneš, když neprokážeš, že ta prohlídka proběhla. Jj, vidím to stejně. Cena bych laicky řekl tak o cca 50-100 než jinde, takže zajímavý to docela je.. mít jistotu, že to fakt někdy jen vyzevlil a prošvihl termín, tak to asi naberu, ale nemám v prodejce ojetin úplně velkou důvěru, tak za tím hned vidím nějakýho černýho petra... ještě sem je to nechal ověřit, jak přesně to s tou garancí a její případnou obnovou je, tak uvidím s čím přijdou.
Vasa_H Odesláno 14. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2025 Umíte prosím někdo podle vinu načíst dohledat historii BMW? A rozdíl v servisních nákladech proti Superb 3, obojí diesle 140 kw 4x4x?
M.K. Odesláno 16. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2025 Tak je doma... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 9 2
Ušák_linn Odesláno 16. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2025 On 11/14/2025 at 1:49 PM, Vasa_H said: Umíte prosím někdo podle vinu načíst dohledat historii BMW? A rozdíl v servisních nákladech proti Superb 3, obojí diesle 140 kw 4x4x? Písni si do bmw a oni ti historii zašlou do mailu, ale ověřený a kvalitní prodejce by ti ji měl poskytnout jako samozřejmost… Jinak 140kw xdrive jsme pořizovali do rodiny v roce 2017 a do 150tis jen oleje a brzdy. Tam to vyjde všechno tak nějak podobně - brzdy jsou téměř stejně cenově a olej taktéž. Rozdíl nastává později… při výměnách například podvozkových částí, které jsou na bmw dražší. Zejména pokud se jedná o řadu 5, kde se řeší například vzduch oproti pružinam, adaptivni tlumiče atd.
brownwld Odesláno 17. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2025 Znamej si na skodaplus.cz vybral ojetou Scalu, asi principialne lepsi nez vybirat treba v ackach, ale... Mate nekdo zkusenost, kde aspon na prvni dobrou projet VIN vozu? Cebia/Carvertical? - Ma to vubec cenu tyhle stranky vyuzit? Diky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se