McStinger Odesláno 31. května Nahlásit Odesláno 31. května před 9 minutami, geometr napsal: Opravdu chceš ojetého korejce? Zaujíma ma nájazd okolo 70.000, to nie je až taká katastrofa. Vo firme máme Kie a zatiaľ žiadne problémy. Nechcem za to vyplaziť veľa. Nebránim sa tipom na cenovo rozumné kombi, benzín, automat.
AndyAaron Odesláno 31. května Nahlásit Odesláno 31. května V ojetem koreici nevidim sebemensi problem. V inzerci je moc peknej proceed… P: Kia ProCeed 1,6 T-GDi 7DCT GT https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?share_fid=6783&share_tid=186082&url=https://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/186082-P%3A-Kia-ProCeed-1%2C6-T-GDi-7DCT-GT&share_type=t&link_source=app
Bells Odesláno 5. června Nahlásit Odesláno 5. června Ja mohu Proceed jen a jen doporucit, mam od zacatku roku a i kdyz jsem to uplne necekal, tak me to auto bavi od prvniho dne. Motor fajn, slusne jede, nijak zvlast se obecne nesere, prevodovka taky slusna, ve sportu, jinak je dost lina. Sel bych spis do po FL, aneb bude to mladsi, jeste nejakou dobu i v zaruce, tak ma clovek relativne klid. No a jasne, neni to nejvetsi kombik na svete, ale myslim, ze prostoru vic nez dost a je fakt pekny -ano to je subjektivni, ale me se teda libi moc, tohle se jim povedlo. A jeste jedno plus, v GT skvele sedacky. 1
bacil.357 Odesláno 9. června Nahlásit Odesláno 9. června Kolegové, má někdo zkušenosti s e-POWER od NISSANu? Nebo celkově zkušenosti s Nissanem jako takovým. Tak nějak jsem na vážkách jestli hybrid od Toyoty nebo nezkusit Nissan. Spíš bych byl pro Toyotu, protože je to léta prověřený pohon, ale ten hluk od motoru při plném výkonu mi moc nešmakuje. Děkuji za postřehy.
vwtyp11 Odesláno 10. června Nahlásit Odesláno 10. června před 20 hodinami, bacil.357 napsal: Kolegové, má někdo zkušenosti s e-POWER od NISSANu? Nebo celkově zkušenosti s Nissanem jako takovým. Tak nějak jsem na vážkách jestli hybrid od Toyoty nebo nezkusit Nissan. Spíš bych byl pro Toyotu, protože je to léta prověřený pohon, ale ten hluk od motoru při plném výkonu mi moc nešmakuje. Děkuji za postřehy. Nissan vyhrává na plné čáře! Rav4 jsem v Toyotě vtáčel znechucenej. Xtrail s epower byla totální pecka! Zpracování o level výš, interiér top jak v g klasse. A ten pohon yes!!!
DavidLC Odesláno 10. června Nahlásit Odesláno 10. června V 9. 6. 2026 v 10:55, bacil.357 napsal: Kolegové, má někdo zkušenosti s e-POWER od NISSANu? Nebo celkově zkušenosti s Nissanem jako takovým. Tak nějak jsem na vážkách jestli hybrid od Toyoty nebo nezkusit Nissan. Spíš bych byl pro Toyotu, protože je to léta prověřený pohon, ale ten hluk od motoru při plném výkonu mi moc nešmakuje. Děkuji za postřehy. NISSAN nevím, Toyota je moje skupina, tak na ní neplivu, ale co Honda CRV, jel jsem s ní a přišlo mi to dospělejší než (teď už) starý model Ravky. V nové jsem nejel, nevím jak si pohráli s hlukem, tipuju že zlepšení je. Ono to zahučení je trochu o tom, že je jinak ticho a ruku na srdce, jak často na to kdo šlape do "plných" a asi jsem si zvykl, výměnou za spotřeba/bezporuchovost/držení ceny.
vwtyp11 Odesláno 10. června Nahlásit Odesláno 10. června Ta honda je mezi Toyota a Nissan. Proste ten eoower a zpracování a výbava u Nissanu je fakt jako ze fakt top
DavidLC Odesláno 10. června Nahlásit Odesláno 10. června To se schválně čouhnu můj poslední Nissan byla Primera a Terano II, tak snad to bude pokrok
bacil.357 Odesláno 10. června Nahlásit Odesláno 10. června před 4 hodinami, DavidLC napsal: NISSAN nevím, Toyota je moje skupina, tak na ní neplivu, ale co Honda CRV, jel jsem s ní a přišlo mi to dospělejší než (teď už) starý model Ravky. V nové jsem nejel, nevím jak si pohráli s hlukem, tipuju že zlepšení je. Ono to zahučení je trochu o tom, že je jinak ticho a ruku na srdce, jak často na to kdo šlape do "plných" a asi jsem si zvykl, výměnou za spotřeba/bezporuchovost/držení ceny. S tím "hukotem" máš pravdu. Když jsem se byl dnes projet, tak jsem si to uvědomil. Že mi to připadá hlasité, protože je v tom autě docela ticho. Asi půjdu na jistotu do Toyoty.
DavidLC Odesláno 11. června Nahlásit Odesláno 11. června před 20 hodinami, bacil.357 napsal: S tím "hukotem" máš pravdu. Když jsem se byl dnes projet, tak jsem si to uvědomil. Že mi to připadá hlasité, protože je v tom autě docela ticho. Asi půjdu na jistotu do Toyoty. Každý je vnímavý na něco jiného, u Ravky mi to nepřišlo vůbec, Prius hučí jak vysavač, ale na moje jízdy "kolem komína" to neřeším, do toho stavu se dostávám minimálně. Za 290 tis km byla výměna egru a takového kloubku u řízení. To mi přijde, že o.k. Dobře vyber...
Axel Odesláno 11. června Nahlásit Odesláno 11. června Ohledně "hukotu" a Toyoty.. Jezdil jsem pár měsíců Corollou a teď RAVkou, ten hukot je enormní. V případě Corolly masakr. U RAVky už je to lepší, ale pořád to nepříjemně řve jak vysavač.. Zlaté DSG, to je úplně jiná liga
bacil.357 Odesláno 28. srpna Nahlásit Odesláno 28. srpna V 2. 10. 2024 v 19:47, bacil.357 napsal: Na celoročky budu teď také přecházet. Michelin CrossClimate 2. Uvažuji takto: Zimáky mi vydržely 3 zimy a jedno léto (ano dojíždím je) a letní daly 4 léta. 2 sady = 4 roky. Takže když mi celoročky vydrží 2 roky ( 2 zimy a 2 léta) budu na svým. A bude mi jedno, že budou mít před 3. zimou třeba ještě 3mm. Prostě koupím s klidem novou sadu. Navíc nemusím řešit, kdy přezout. Jestli bude už zima nebo už hezky. prostě budu jezdit. Ale dokud to nezkusím, tak nemůžu posoudit. Uvidíme. S výsledky se zde potom podělím. Jsem zvědavý na první sníh. Sliboval jsem, že se podělím o zkušenosti s celoročkama. Po dvou letech můžu říct, že už dvě sady kol nechci. Michelin CC2 byly po přezutí z letních Michelin stejně tiché. Na hrubším asfaltu bych řekl, že dokonce tišší než letní. První zimu byl sníh jen jeden víkend. Zato ale pořádná nadílka, tak jsem je zkusil aspoň těch pár dní na sněhu. Pneumatiky se chovaly úplne stejně jako zimáky. Dobře seděly, i výkon v zasněženém kopci úplně v pohodě. Na silnici bylo tou dobou asi 15cm sněhu a stále kydalo. V létě jsem také nepozoroval nějaké horší vlastnosti než letní. Musím tedy říct, že nejsem žádný řezač zatáček. Jezdím spíše defenzivně a v klidu. To neznamená, že jsem brzda provozu. Nějaké to panické brždění před zvěří taky proběhlo. Bez úhony. Jen auto blikalo jako vánoční stromek. Jedině snad na mokré vozovce, když trhne člověk volantem, tak jsem měl respekt a zdálo se mi, že auto má tendenci se utrhávat. Ale co sedí na mokru? Normálně jezdím zatáčky plynule, tak nebyl nikdy problém. Autp jelo takovou stopu, kterou jsem chtěl. Po prvním roce a 20 000km jsem na podzim přehodil předek za zadek. Vzorek jsem neměřil, ale zadní byly viditelně o něco lepší. Hloubku vzorku mo měřili až při servisce na konci února. Vpředu 5,5mm a vzadu 4,9. Druhá zima už byla co do marastu výživnější než první. Docela jsem si užil sněhu a břečky na silnici a i s těmi 5mm vzorky nebyl problém. Vždy jsem vyjel co jsem potřeboval a bezpečně. Každý den dojíždím do práce přes hřebeny Krušných hor (sice jen osmistovkové kopce) a nikdy mě ty pneumatiky nezklamaly. Teď na těch pneu mám cca 40 000km a bude tam vzorek tak 3,5, takže bych je měnil za nové. Ale nebudu, protože pořizuji jiné auto a tam dám zase celoročky. Ještě jeden postřeh mám. Nevím jestli je to jen pocit nebo ne, ale zdá se mi že teď v léte jsou ojetější pneumatiky malinko hlučnější při rychlostech okolo 60 - 70 km/h. Ale možná se mi to jen zdá. Ikdyž jsem si říkal, že jak se snižuje vzorek a rozšiřují se spáry mezi bloky, tak by ta hlučnost mohla nepatrně stoupnout. Michelin to "otevírání" bloků běhounu sám uvádí jako důvod k zajištění stejných vlastností pneu i při ojetí vzorku. Takže já jsem byl s Michelin CC2 fakt spokojen. A na nové auto chci zkusit celoročky od Nokian Seasonproof 2. Měli by být o něco tišší než Michelin a na sněhu a vodě taky super jako Michelin. A ještě jedna věc. Původně jsem se těšil až Michelin přijde s CrossClimate 3. Ale když se začaly prodávat a já si prostudoval parametry, zjistil jsem, že jsou o decibel hlučnější než CC2 (71dB vs 72dB). Oproti tomu Nokian má mít 70dB. Tak jsem zvědavý v praxi. Tak až budu mít první zkušenosti s Nokian Seasonproof 2, dám vědět. Zatím čekám než dorazí auto ze Země vycházejícího slunce. 4 2 2
CEGY Odesláno 28. srpna Nahlásit Odesláno 28. srpna Taky o tom přemýšlím. Jak je to u celorocnich se sjizdenim. Jezdim tak 90% dalnice v Německu, což na to asi bude mít asi výrazný vliv, ne?
bacil.357 Odesláno 28. srpna Nahlásit Odesláno 28. srpna před 7 minutami, CEGY napsal: Taky o tom přemýšlím. Jak je to u celorocnich se sjizdenim. Jezdim tak 90% dalnice v Německu, což na to asi bude mít asi výrazný vliv, ne? Tak záleží na výrobci. Ale moje zkušenost je následující. Na předešlém autě, se kterým jsem najel cca 60 000km, jsem používal dvě sady kol. Zimní jsem používal 3 zimy a 1 léto, letní 3 léta. Letní byly tuším GoodYear, zimní Fuldy. Teď mi celoroční Michelin vydržely na 40 000km/ 2 roky. Ještě by něco na ty 3,5mm najely, ale jen v létě. Takže mi vychází kilometrová výdrž stejná. Plus mínus.
bandicoot Odesláno 28. srpna Nahlásit Odesláno 28. srpna Já je mam 2 roky, Hankook Kinergy, nájezd 30tkm. Blíží se k zimnímu limitu vzorku 4mm. Tuhle zimu ještě jo, ale další už asi nedaj. Takže odhaduju že na nich najedu tak 40tkm v součtu a jen kvůli nedostatečnému zimmnímu vzorku budu muset měnit.
Igicz Odesláno 28. srpna Nahlásit Odesláno 28. srpna Nazuješ před zimou s plným vzorkem, ale podzim už podle mne dojedeš na slickách.
Igicz Odesláno včera v 08:13 Nahlásit Odesláno včera v 08:13 Tak pomalu došlo i na mne. Po čištění dpf filtru na naftové Insignii potřebuji k Outbacku buď další benzínové atmo nebo elektriku. Pokud bych šel variantou, že k Outbacku pořídím menší auto, dal jsem si rozpočet do 500 bez DPH, pokud větší tak do 700 bez DPH. Hledám mezi auty stáří max 3 roky, nájezd do kila, 4x4. Takhle se mi vždycky podařilo něco rozumně koupit. No a co tak sonduju, tak se nestačím divit. Prozatím mi cena / výkon vychází koupit si druhého, stejného, 6 let starého Outbacka:-D
kloubik Odesláno včera v 12:18 Nahlásit Odesláno včera v 12:18 ahoj - mel bys prosim nejake reference na to cisteni dpf? kam jsi daval a jaky byl vysledek? Pripadne pokud by mel nekdo referenci idealne v Praze na konkretni firmu? Taky me to bohuzel ceka.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se