Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 14,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Velký argument byla střecha, to nepopírám. Ale i jízda na mě udělala lepší dojem. Rozdíl ve výkonu se smaže hmotností, takže to jede plus mínus stejně. Ale Miata, a na tom taky bude mít asi podíl za váha, na mě působila tak nějak bezprostředněji. Na BRZ bylo zřetelně cítit, že to je o kus větší auto. V Miatě má člověk neustále pocit, že se něco děje, i v celkem legálních rychlostech. BRZ přeci jen rychlost více maskuje, což jsem u auta tohoto určení moc nechtěl. Prostě mě jízda v MX-5 o něco více vtáhla. A taková drobnost na závěr... V BRZ je oproti Miatě, a vlastně skoro asi oproti jakémukoliv autu co se dá dnes koupit, hnusný interiér. Beru, že na tohle to nejezdí, pozice za volantem i sedačky jsou super, ale vizuelně a na omak je to hnusné. Miata v tomhle o level výše.

Upraveno uživatelem lloffass
Odesláno

Jasný- z tohodle úhlu pohledu to dává smysl. Já jsem zvědavej na ten nový 184 koňový dvoulitr a s hadrovou střechou - to bude dobrý svezení :-) Ale i G165 je super. Co tam máš ty?

Odesláno

JJ, to chápu. Já mám v trojce G165 (121KW a 210Nm). Dívím se že ty motory nejsou parametrově stejné, protože budou snad shodné.

Ta 184 už je nová a má posunutej omezovač k 7000ot, což je asi fajn, ale i G165 jede dobře.

Odesláno

Ale BRZ ma strechu! :)

Tak je jasny, ze to bude vzdycky jen 2.kara do rodiny...

Tos jako napochodoval do Fiatu a rekl si o zapujcku s tim, ze ho mozna koupis?

To ne :) Řekněme, že vím, kterými dveřmi tam jít. Pracuji v automotive nějakých 12 let a ten píseček je dost malej..prostě se mezi sebou známe.. Když mě nějaký auto zajímá, tak prostě zavolám a většinou si vyjmeme vstříc.
Odesláno

Ja teda NDcko nejel, ale s novou trojkou mam tak 2000 km a ten podvozek je s NCckem naprosto nesrovnatelnej! A to je NDcko o dost lepsi nez NC, aspon co pisou v recenzich. Auto neni jen o motoru prece a ted to neber jako utok, ale pokud v ramci jizdy ani nerozlysis koncepci pohonu, tak to ses teda pekny drevo :)

Jinak ta strecha ma samo vyhody, o tom zadna. Nejvic me stve, ze nemuzu zaparkovat vsude (pod strom fakt nechces).

Odesláno (upraveno)

Zato ty seš Šumachr :-D. Mluvím o zábavnosti a tam si stojím za tím, že se dokážu pobavit úplně srovnatelně. NC i ND je rychlejší ale já nejezdím na okreskách 160km/h abych to ocenil.

Edit: upřímně nevím ale za pul roku a 10 000km jsem trojku nedostal podvozkově do úzkých. Holt se asi na běžné okresce bojím jezdit takovou kudlu aby mě ustřelila. Možná jestli jsi zkoušel na 16 kolech.... jo a taky srovnavám s RF, kde to prej zabíjí vyšši hmotnost a vyšší těžiště.

Upraveno uživatelem exBURN
Odesláno (upraveno)

No... Zkoušel jsem i RF, vyšší hmotnost je myslím cca 45 kg, což nestojí za řeč. Vyšší těžiště si netroufám hodnotit, taky nejsem Šumachr, abych ten 1 cm poznal (laicky odhaduji). Poměrně zásadní rozdíl je Bilstein podvozek a špéra. To bylo v úvodu standardem u všech G160, po roce nebo dvou to osekali a je už jen součástí nejvyšší výbavy. S trojkou, byť jen G120, toho mám naježděno taky dost, je to super auto. Ve své třídě (pokud pominu všelijaké ST, GTI, RS...) bych si troufl tvrdit, že možná i nejzábavnější svezení. Ale jakékoliv porovnání trojky a Miaty je myslím úplně mimo. To jak porovnávat hokej a kulečník. Nejde tady o ty absolutní rychlosti. Taky v Miatě nelítám 160 mezi dědinama o tom to auto zdaleka není. Prostě jiná koncepce dělá diametrálně jiný vjem i ve stejné rychlosti a není to jen o jízdě na limitu.

Upraveno uživatelem lloffass
Odesláno (upraveno)

Kdepak, taky 18ky, musel jsem za revolution vybavu u tchana hodne intervenovat.

Asi kazdej pisem o necem jinym, nejde mi o rychlost, tam je trojka snad i rychlejsi, pac me v miate staci na okresce 130 a uz mi to prijde az moc. Ale handling diametralne nekde jinde. Limit mozna bude mit trojka taky dal, tezko rict. Ja ho s ni ani nehledam, kdezto miata je prave o hledani limitu a hrani si na jeho hrane. Schumacher rozhodne nejsem, ted jsem si dal motokarovou skolu a stejne na ucitele ztracim porad 3s na ani ne minutovy kolo. :(

Jinak na drevu trvam, kdyz ctu, ze se dokazes pobavit srovnatelne. :)

Upraveno uživatelem uff
Odesláno (upraveno)

Ale však jo. Jen jsem prostě čekal víc za 750 000,- . Ta RF už práve billstain ani špéru neměla a zkevně to asi mal dost vliv.

Jinak G120 taky němůžeš mos srovnávat-má uříznutou výkonovou špičku, což zábavě nepřidá a hlavne dost zbytečně dlouhou převodovku oproti G165.

To uff : trvej si na čem chceš, ale nejseš soudce abys ostatní urážel jen proto, že máš jiný názor. Já si zas myslím že to hodně přeháníš.

Odesláno

Se neber tak vazne. Nechci te urazet a fakt to drevo nemyslim nak spatne. PEACE. Jen nechapu, ze tam necejtis ten rozdil. Podle me je naprosto diametralni. Ale znam kluka, co ma starou i30 a neda na jizdni vlastnosti dopustit, tak to bude cele dost subjektivni. Ja treba taky radsi burtgulas nez ustrice a kolegove z francie ze me maj prdel.

Odesláno (upraveno)

Ale já nepsal, že tam necítím rozdíl přece. Jen že se pobavím i v jiném autě a asi nedokážu natolik ocenit ten rozdíl, tak abych vytopil 750k za ND k trojce. Kdyby to nebylo aspoň tak hlučné, ale mě fakt vadí v kilu neslyšet spolujezdce. To je prej ale hodňe chyba RF - ten rám targy údajně hodně hlučí. Holt nejsem takový purista

Zato ND žeru co se vzhledu týká

Odesláno

Jedna klasická česká nuda, ale prosím o radu:

Během několika měsíců mě čeká výběr pracovního auta, což jsem zatím nikdy neřešil. Z praktických důvodů to bude leasing na mě (asi nemá smysl řešit proč).

Rozpočet je 30 000 EUR a výběr VW koncern. Vedoucí si přeje, aby to byla Škoda, ale dogma to není. Budu jezdit ČR a SR, budu s sebou vozit vercajk a dostanu se často na polní cesty.

Budu rád za radu, jak postupovat. Nerad bych totiž přišel do prvního autosalonu, dostal skladovku a ještě se nechal oškubat.

Díky, Lou

Odesláno

Vzal bych Seat Ateca a naložit to výbavou. Obejdi si několik AD a porovnej nabídky a vyjednávej, ze zkušenosti mohu říci, že prodejci mají dost možností, jak přitáhnout zákazníka (lepší ceny, záruka navíc, výbava, atd.)

Odesláno

Asi tak nějak a nemluvě o tom, že Ateca je mnohem hezčí, než její Škodovácký sourozenec a nacpeš do ní za stejnou cenu i víc výbavy.

Odesláno

Jedna klasická česká nuda, ale prosím o radu:

Během několika měsíců mě čeká výběr pracovního auta, což jsem zatím nikdy neřešil. Z praktických důvodů to bude leasing na mě (asi nemá smysl řešit proč).

Rozpočet je 30 000 EUR a výběr VW koncern. Vedoucí si přeje, aby to byla Škoda, ale dogma to není. Budu jezdit ČR a SR, budu s sebou vozit vercajk a dostanu se často na polní cesty.

Budu rád za radu, jak postupovat. Nerad bych totiž přišel do prvního autosalonu, dostal skladovku a ještě se nechal oškubat.

Díky, Lou

Musí být nový nebo může být i předváděcí ? 

Odesláno

Lou - mám služebního Superba Sportline Combi, 4x4, DSG, dvoulitr nafta 140 kW. Dostal jsem ho po mém výběru, na základě podobného doporučení, před půl rokem, teď mám najeto 18 tisíc km. Auto bylo nové, resp. zařazené mezi předváděčky, ale ujelo jen 12 km na nějakou golfovou promoakci. Jezdím občas Německo nebo Slovensko, jinak po celé ČR a mohu říct, že jsem zatím spokojen, vše funguje jak má, jízda mne téměř neunavuje a naopak celkem baví (což je u majitele Mazdy MX-5 dost překvapivé). Nejezdím po polích jako to plánuješ Ty, ve Tvém případě by byl asi lepší Kodiaq nebo Karoq. Přítelkyně dělá ve stejné firmě a vloni kupovala Superba se stejným motorem, DSG i 4x4, jen ne Sportline a Combi. Nekupovala ale nové auto, zvolila nabídku ročních vozů Škoda, vybrané referentské auto bylo jako nové, skoro za polovinu ceny, s nájezdem cca 10 tisíc km, prodloužená záruka, pochopitelně odpis DPH. To je myslím také slušná volba, koukni na www.skodaplus.cz 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...