Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jeste doplnim, ze decka jsou 6 let (20 kg), 4 roky (15 kg) a novorozene. Do O2 se vejdou tak, ze nejstarsi je uprostred na podsedaku. Ale blbe se s nima manipuluje a je to spis jak s tou kozou a vlkem... Volvo umi zadnim sedackam napolohovat sedaky pro deti, ale neznam detaily.

MPV je legitimni moznost, ale nemam

prehled. Mam silnou preferenci na benzin, budget 400k.

Odesláno

Mám dvojčata a vycházelo mi (imho) ze všech obecných variant (suv, kombi, off, atd) mpv na děcka nejlíp. Vše vyzkoušeno (prošli jsme tak cca 10 aut). Ideální výška i prostor v druhé řadě, samozřejmě i kufr. S třetím "kouskem" bych neviděl jinou variantu. Už proto že bych se snažil, po krajní mez,je držet v autosedačkách.

Jo je to asexuální ale maximálně praktické :-)

Odesláno

Zatim jen teoreticka otazka: jak jsou na tom se spolehlivosti Volva? A nemate nekdo zkusenost s XC70? Se tretim ditetem je stavajici O2 dost natesno, tak premyslim o upgradu a zamiloval jsem se do XC70 T6 :). Nemam teda zatim predstavu o sirce zadnich sedadel vs. autosedacky, ani jestli volvacky konvertovatelny zadni sedaky maji vsechny modely, zatim sonduju pocatecni informace. O spotrebe tohohle motoru vim, servisni naklady by me taky zajimaly, s oktavkou jezdim do autorizovanyho servisu i po zaruce... Diky.

Jo, tak to já taky, před třemi léty. XC70, 80, 90. Zažral jsem se do študování informací a po třech měsících študování si ho nekoupil. A to jsem začínal na bodě, že jiné auto si nekoupim a nebyla se mnou rozumná řeč. Postupně jsem nerad vychladl. Ale to je vyprávění na dlouho.

Nicméně, když už sem píšu, vymluvíte mi koupi BMW řady 1, jako druhé auto do rodiny? Starší tak do 200 000,- Moc se mi líbí a

to jsem nikdy na BMW nebyl.

Odesláno

skalis: mam XC70 3.2 AWD 2009. Tri sedacky tam vejdou, ale je to natesno - takovy tetris.

T6 uz ma turbo, 3.2 co mam ja je klasicka atmosfera, temer bezporuchova.

Ve meste se s tim budes motat kolem 13l, na vylety to das kolem 10.

V CR je par neautorizovanych servisu zamerenych na Volvo, vc. origo diagnostiky. Dost lidi z volvofora ma taky diagnostiku a vetsinou jsou ochotni pomoct s nactenim chyb.

Pokud ta T6 neni z autorizaku, tak bych do bazaru bez origo diagnostiky ani nechodil. Napr. kilometry jsou nactene do vice pamati a jen s origo diagnostikou to proveris.

Odesláno

No, tak vidim ze kazdy mame jinou zkusenost. Mam 2 deti, obcas vezu tri a sedacky tam dostanu. Mame 2x Romer (18-36 kg), co ma znama za sedacku si nevybavuju, ale je pravda, ze je uzsi nez Romer.

Co se tyka spolehlivosti, tak je to jak se vsim. My mame uz 4. Volvo a resime jen udrzbu. Nekdo ma prvni a je zraly na saskec...

Odesláno

@skalis: Mám T6 v modelu S80, bere si 10-11 na sto při mé dynamické (abych se vyjádřil marketingově) jízdě, hlavně dálnice a město. Tenhle motor máme v rodině aktuálně 3x (býval ještě čtvrtý) a vše v cajku. Ta četnost je daná faktem, že příbuzný u nich léta pracuje a tenhle agregát považuje za volvácký majstrštyk. Ale chybu bys neměl udělat ani s 3,2 atmo a T5.

Odesláno

Diky. Koukam, ze s tema sedackama to vypada blede, ale neni to uplne ztraceny (ale uz to mentalne trochu vzdavam). Zitra zavolam prodejci a poptam se ho (je to oficialni dealer Volvo). Ten motor me kazdopadne laka jako svina.

Odesláno

Jo,a ta 3,6 pentastar jede parádně. Chvíli jsem ho měl, je to fajn cesťák.

A na pět dětí, to chce asi i ženskou navíc a zasejc větší auto :-))

Odesláno

Zitra zavolam prodejci a poptam se ho (je to oficialni dealer Volvo).

Prečo volať? Zbaľ sedačky a skoč tam, vyskúšaš si to priamo v predajni. Niet nad osobnú skúsenosť.
Odesláno

Prečo volať? Zbaľ sedačky a skoč tam, vyskúšaš si to priamo v predajni. Niet nad osobnú skúsenosť.

Auto je v Ostrave a ja v Brne, ale jinak mas recht.

Jeste jsem ohledne MPV koukal na Toyota Verso, maji atmo benzin a melo by jit sehnat auto +-2 roky stary.

Sibir: to voyager je dost exotika, radeji neco konzervativnejsiho :).

Odesláno

Joo. Jeste omrknu ten Outback, ten se  mi taky libi ale to bude asi pres budget. Pokud nedopadne ani XC70 ani Outback, tak zbyvaji MPV - Toyota Verso (atmo benziny), Sharan, S-Max a hledat a hledat...

tak tys volal po benzinovym MPV, to uz leda tak sharan/galaxy :)

Odesláno

To už je myslím trochu mimo. Je jich v Evropě asi padesát, všechno 20 let staré a všechno hodně přes 200k km. Chápu tvou lásku k Toyotám, ale tohle je už trochu přitažené za vlasy i kdyby to ve své době bylo super auto.

Odesláno

Joo. Jeste omrknu ten Outback, ten se  mi taky libi ale to bude asi pres budget. Pokud nedopadne ani XC70 ani Outback, tak zbyvaji MPV - Toyota Verso (atmo benziny), Sharan, S-Max a hledat a hledat...

https://www.sauto.cz/osobni/detail/ford/galaxy/17907873?goFrom=list

https://www.sauto.cz/osobni/detail/ford/galaxy/17948814?goFrom=list

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...