Přejít na obsah

vybírám káru

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

celkem mě ta diskuze o 1.6tdi u škodovky zajímá, budu muset v nejbližší době poslat do světa svojí starou Mazdu 6 je to r.05 250t na hrbu a rezavá je jako lyška.:-)

A chtěl bych nějakou rozumnou ojetinu, vybírám mezi Octavii 1,2tsi/1.6tdi nebo dvojice Hyundai i30/Kia ceed oboje 1,6 benzín/disel možná ještě Focus/Astra ale tam je dost slabý výběr a nějak nevím na co se zaměřit. Na výbavu nějaké extra nároky nemám, chci klimatizaci, tempomat, okna v elektrice, jo a výkon aspoň cca 80kw (aby to na dálnici v pohodě drželo cestovní rychlost kolem 130-140 km/hod) Denně jezdím 50km do práce (po dálnici) nějaké dovolené a výlety, takže celkově cca 25tis/rok.

Chci kombi máme 3 dceru a možná za rok, dva bude druhé, takže velký kufr výhodou.

Rozpočet tak 200tis.

Co by jste mi poradili?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na hodnotnější vzhled sere pes, potřebuju ročně natočit těch 25tis nesypat do auta peněz jak do pokladničky na hodinky. :-D

My máme v rodině taky 4x ceed a všichni celkem spokojenost.... jen kolega v práci, do mě furt hučí, kup si octavii, všude ti to opraví a jsou na to levné ND.

Tak nevím no.... a už vůbec nevím, jestli hledat naftu nebo benzín. Teď mám benzín/plyn a max spokojenost.

Odkaz ke komentáři

Mám služební už druhou Octu 1,4 tsi 110kw a naprostá spokojenost. První šla ve 100 tis km jako referntské auto a jezdí pořád já neměl ani jednu závadu. Dlouhodobou spotřebu podle GPS měla 6 litrů a to jsem to vůbec nešetřil, jo CCS je dobrá. Teď mám za rok 26 tis. bez závad a spotřebu kolem 6 lit. Fakt ten motor se povedl a 150 koní při dnešní buzeraci soudruhů a obcí potažmo měst stačím.

Upraveno uživatelem pavel23
Odkaz ke komentáři

Ceed ti hnije/hnil? To slyším poprve, otec má Cerrato(předchůdce Ceeda) máti má Ceeda rv. myslím 2010 a strejda má Ceeda 2013 a všichni absolutně bez koroze...

Auto které mi bude rezavět fakt už nechci, Mazda mi stačila. :-D

Odkaz ke komentáři

Taky poprosím o radu/názory. Začínám řešit výměnu auta. Potřebujeme 2, aktuální stav je Accord 8G tourer 2,4 benzín a OI combi 1,8 turbo, Octavii ale končí technická a hodně zvažuju, že se mi už do ní nechce sypat peníze a že bychom ji vymenili koukám po ojetinách 1-5 let (v některých případech i starší). A v tom začíná ta sranda.

Potřebuju vyřešit svoje dojíždění do práce a pro ženu s dětma do školky + pohyb do městě. Minimálně jedno z aut by mělo sloužit jako rodinné (odvézt minimálně 2+2+krámy na dovolenou).

Zvažuju 2/3 směry jak to vyřešit a díky tomu je ve výběru až moc aut :(

Varianta 1

Honda zůstane jako rodinná, nechám ji ženě na pohyb kolem města a když se někam pojede na dovolenou. Velikostí je realitvně dostačující (kočáry už nevozíme) a bezpečností taky.

Jako nový auto si koupím něco menšího co mě bude ideálně bavit na dojíždění do práce a uveze to (i jen nouzově) 2 děcka do školky. Napadají mě věci jako Subaru BRZ/Toyota ae86, BMW e93,...vlastně mě napadlo i pořídit dalšího accorda 2,4 jen ve verzi sedan a před půl rokem jsem se díval i na prďolu VW UP GTI.

Varianta 2

Protože mě trochu štve, že do auta se díky sedačkám už nevleze další +1 člověk (ideálně 2), což by se často hodilo, nechal bych si hondu do práce (srandy je s ní dost) a pořídil něco 6-7 místného. Zde mám ten rozptyl hodně velký a upřímně nevím který směr by dával smysl. Uvažuju o autech od Tourana, Sharana, Kia Carens, ... díval jsem se i na Q7, což je snad jediná audina, kde je 7 míst... až po Multivana. Ale tam až na VW (Touran/Sharan/multivan) vůbec nemám přehled o motorizacích, kvalitě, ...

Všechno má svý výhody a nevýhody a protože tohle je pravděpodobnější varianta, tak v tom dost lítám.

U Multivana se mi líbí hodně velký prostor, možnost z toho udělat provizorní obytku a projet s dětma lán světa. Touran (a podobný MPV) je zas praktičtější, když s tím bude žena vozit děcka po městě a parkovat a když si přehodíme auta (celkem se stává), tak nepojedu 50km do práce s dodávkou...

(Varianta 3)

je výběrem podobná dvojce s tím, že bych se vykašlal na 7 míst, takže by se do výběru navíc dostala třeba A6, XC70, ... a další 5 místný kombíky, který bych díky motorizaci používal častěji asi na dojíždění a hondu nechal ženě...

Budget je cokoliv mezi 200k až cca 500k

Odkaz ke komentáři

Guzmic - mám dost podobnej nájezd, jezdím Focusem II 1.6 TDCI, s limitem 250 tis Kč bude celkem slušnej výběr aut, 130 na dálnici udrží na tempomat i ta moje 66 kw verze, ale já jezdím v 90 % sám, podle mě jde u ojetiny spíš o stav a servis konkrétního kusu, já kupoval 5 leté ex služební auto servisované u AD, momentálně najeto po 9 letech provozu 257 tis. km pouze s běžnou údržbou (rozvody, olej, filtry,...) no a díky tomu že auto jezdilo k AD je tam nějaký program slev na práci a díly, takže náklady na servis nejsou žádná hrůza. Když chceš kombík, Octávka bude mít větší kufr, ale tam asi tak její výhody končí, Za stejný peníze bude Focus/Astra/Ceed v lepším stavu a výbavě než Octa. 

Odkaz ke komentáři

Ceed ti hnije/hnil? To slyším poprve, otec má Cerrato(předchůdce Ceeda) máti má Ceeda rv. myslím 2010 a strejda má Ceeda 2013 a všichni absolutně bez koroze...

Auto které mi bude rezavět fakt už nechci, Mazda mi stačila. :-D

Nebyla to taková hrůza jako u Mazdy, ale měl jsem orezlý spodek dveří, hranu blatníku a dírky v laku na kapotě od kamínků. Byl to teda jeden z prvních modelů, snad 2012 a to auto bylo služební a předchozí kolegyně ho zrovna moc nešetřila. Fotky bohužel nemám, měl jsem ho jen tři měsíce.

Odkaz ke komentáři

Jak tak koukám na ty internety a hledám nějaký ten nový kočár za 200tis... Tak jsem narazil na nabídku nových aut Dacia.sk

Mají nový Logan mvc 1.5 nafta 70kw nejvyšší výbava za 13tis eur vím, jd to mimo rozpočet, ale zase jd to nové.

Je to moc velká volovina?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...