Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Děkuju Vám za odpovědi! Už ho mám doma pár dní a čekám na průkaz! Dlouho jsem z něčeho nebyl tak nadšený. Ještě jsem z toho nevystřelil, ale už vím, že to je přesně to, co jsem potřeboval. Kdyby jste měl někdo zájem o Glock 42, tak je k mání! 

• po 2 týdnech...
Odesláno

To LCR chci taky delší dobu a teď mám příležitost koupit LCR z roku 2010. Prodejce chce 10 000,-. Je u toho ta ledvinka, pouzdro s pádlem a zámek +100 včelek. Prej jenom nošeno. Otázka zní je to dobrá cena? Vzhledem k tomu, že revolvery na bazarech moc nefrčej a vzhledem ke stáří? A na co si dát bacha? Střílel jsem že dvou LCR a jedno bylo asi už dost ostřílený a každá druhá rána nevyšla, protože se nějak blbě natáčel válec a nepotkala se zápalka s kohoutem. Tak jsem malinko nervózní. Samozřejmě to půjdu zkusit, ale rada zkušených majitelů by se šikla. Díky předem.

Odesláno

Jestli to chceš nosit na sebeobranu, tak jetou jedině od někoho známého, kterému můžeš věřit. Jinak nikdy nevíš kdo s tím co dělal a co a jak řešil za závady a až to pak budeš nedej bože jednou opravdu potřebovat na sebeobranu, tak aby tě pak těch pár ušetřených tisíc nestálo život... Pokud to máš pro zábavu na střelnici, tak když se to podělá, tak se to dá opravit, ale v případě sebeobrany, aby ti pak každá druhá rána navýšla, to bych rozhodně neriskoval.

Odesláno (upraveno)

No, tak dalsi zbran do ktere jsem se z nostalgie "zamiloval" - Tokarev TT33.

Na co si dat pri koupi pozor?

Stav uvnitr hlavne poznam. Ale co zbytek?

Diky. ;-)

Upraveno uživatelem Hardslimer
Odesláno

TT prodávaný u nás jsou v drtivé většině repasy a složeniny z hodně různých kusů. Tak se zaměř na přeražená a přebroušená čísla. Stav uzamikacích ozubů na závěru a hlavni a deformovanou objímkou hlavně. Všechno ostatní koupíš za pár korun a vyměníš doma. Je to abnormálně jednoduchá a spolehlivá pistole. Takovej nepřepojistkovanej Colt 1911 v ruský ráži.

Já jsem kupoval ze Stráže u Liberce a sehnali mi luxusní TT-30. Sice jsem měsíc a půl čekal, ale vyplatilo se. Jejich zbrojíř si osobně jezdí vybírat k dovozci a je to na nabízených kouscích znát.

Odesláno

Diky.

Maji je v nabidce na webu "zbraneostrava", tak je pozadam o vybrani nejlepsiho kousku.

Uvidime jak pochodim.

Mam u nich objednaneho Tacticala sp-01, tak pri odberu se s nima domluvim.

Sice jsou to vsechno povalecne kusy, ale to me netrapi. Hlavne aby byla OK.

Odesláno (upraveno)

Jo a jeste jsem se chtel zeptat:

Pises TT30. Ja chci TT33. Je tam nejaky rozdil nebo je to jen tvuj preklep?

Edit: Uz jsem to nasel. Sorry za blby dotaz.

post-39438-0-64281700-1534694308_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Hardslimer
Odesláno

Já chtěl předválečnej, proto TT-30. U válečných dost kolísala kvalita podle roku výroby a zbrojovky. U poválečných je kvalita zase OK.

Pokud bude mít na hlavni vytetované TT-C (Tula Tokarev - sport) jedná se o "zcivilněný" kus z vojenských skladů.

Odesláno

Muzes ale neni to idealni, a to ze dvou duvodu proti 9mm luger (na to jsou vetsinou kalibrovany poppery) ma mnohem vetsi zpetny raz, no a za druhe ma malo naboju v zasobniku takze budes muset prebijet a tim stratis cas. Na druhou stranu ja mam v 1911 take malo naboju a zpetny raz vyladis domacim prebijenim a pripadne pruzinama. Co se tyce zasobniku tak ja mam jeden specialni na 12 naboju a kdyz peclive mirim tak se to na ten jeden da zvladnout.

Odesláno

Ak chces dobre urobeneho Tokareva, zozen si "modernu" Zastavu. Unesie v zasobniku o jeden viac a existuje aj varianta s celkom rozumne vyriesenou poistkou, ktora podla niektorych robi tu zbran bezpecnou aj na nosenie v komore.

Odesláno

LOS nevynechavej, je to dobra pruprava na to naucit se bezpecne zachazet se zbrani pri mirnem stresu, pri ruznych situacich pri ruznych polohach atd... urcite to mohu jen doporucit, jen nesmis ocekavat hned uplne dobre umisteni. Nakonec i ta potreba prebiti na kazde stage je dobra pro reseni slozitejsich situaci v moznem ohrozeni skupinou ...... (dopln si sam) lidi. Navic nedostatek naboju v zasobniku te nuti rozmyslet za pochodu a to zvladnout ve stresu je velmi dulezite.

Odesláno

No lenze Rusi nemali vtedy moc na vyber,... on na vyber ma. TT je samozrejme lepsia zbran nez ziadna, ale to nic nemeni na fakte, ze dnes existuju na obranu (aj na LOS) vhodnejsie zbrane.

Odesláno

To je zrovna takové hezké téma...Když pominu to, že jako středočech mám LOSích možností naprosto zanedbatelně...Jaká zbraň se tam nejčastěji objevuje? Resp. jakou zbraň pro kat. Pistole byste viděli jako ideální pro LOS? Někde jsem četl, že relativně populární jsou 1911 klony??

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...