Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pánové taková kontrolní otázka: kdybych si chtěl pořídit brokové koště na zametání nepořádku kolem baráku (home defense), co z těchto dvou byste doporučili?

Já bych byl pro pumpu. Tam můžeš dát jakékoli náboje za sebe. Malé broky, velké, slugy, krátké, dlouhé, magnumy... A furt to bude střílet. Samonabíjecí musíš mít všechny s hruba stejným zpětným rázem, aby ti to přebíjelo. Zase automat bude rychlejší.

Odesláno

Pánové taková kontrolní otázka: kdybych si chtěl pořídit brokové koště na zametání nepořádku kolem baráku (home defense), co z těchto dvou byste doporučili?

Teď to řeším taky chtěl jsem koupit nějakýho levnýho turka jen tak na "blbnutí" na střelnici a pod postel. A určitě pumpu je to s ní zábavnější střílení než se samonabíjecí. Nakonec mám místo turka vybranou čínu SDM M870. Na moje účely stačí a recenze jsou na to celkem dobrý.

Odesláno

Micey: není zač.

Duke: nevím jak velký máš barák, ale já mám problém se na schodišti stočit 14,5 puškou:D natož s delší brokovnicí, na home defence bych vzal něco kratšího a ideálně NE brokovnici Je na to spousta názorů ale podle mě brokovnice v našich podmínkách je na home defence prostě moc, nehledě na kapacitu a to že obvykle každý trénuje s pistolí a broknu vyáhne jednou za rok. Pod stresem bych vždy chtěl mít v ruce něco s čím trénuju často.

Co se týká samonabíječky tak mám hatsan a život bych tomu nesvěři. Obecně s brokovnic je vždy nejspolehlivější pumpa ta obvyle odpálí vše a zrovna ty čínské SDM nejsou vůbec (vzhledem k ceně) marné. Hatsan mi funguje dobře ale jak tam nemám našlapaný patrony tak to nepřetahuje závěr. Taková benelli M4 na tom bude asi podstatně lépe, ale cena taky.

Odesláno

Ještě hodím do placu: pumpa Mossberg 88 Maverick je za ty prachy prý super kauf, ale mnohem víc srandy si prý užiju se scorpionem evo3. Dnes jsem z toho neplánovaně dal pár ran a je to fakt pěkná hračka... tak asi místo brokovnice budu kupovat škorpíka

Odesláno

Tuto neděli máme další "Kondiční sniper trénink", tentokráte zaměřený na rychlost. Střílet přesně, ale i rychle je často součástí taktických soutěží.

Před časem jsem začal naše tréninky dělat jinak než většina ostatních. My sami střílíme totiž taky. Není to tak, že stojíme nad střelci a hrajeme si na krutopřísný instruktory, nejlépe s co nejvetší nášivkou INSTRUKTOR na zádech - aby to bylo každýmu jasný... To co po lidech chci, musím zvládat přeci taky. Občas to tak dělám i při pistolových trénincích a začal jsem to dělat i při puškových. Chci aby lidi viděli, že to co děláme má smysl, že to funguje a dáváme tomu všechno...

Protože nás střílení hlavně baví. Není to zaměstnání - je to náš život  :smile_anim:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Bezpečnost je vždycky na prvním místě.

Pracuju jak s profesionály, tak i se sportovními střelci i s lidmi úplně bez zbrojáku, kteří mají zbraně v rukou poprvé. A ten přístup je a musí být adekvátní tomu, čeho jsou ti lidi schopní. Na zážitkovkách nikdy nenechám lidi samostatně manipulovat se zbraněma, ani samostatně nabíjet.

Při svých trénincích nemám problém jít k terčům, když mají nabité zbraně v pouzdrech. Disciplínu a bezpečnost máme zvládnutou a ti lidi se sami naučili kontrolovat se navzájem...

Nejhorší to bývá, když přijde skupina "taktických lidí", protože ti si často myslí, že jsou tak dobří, že pro ně platí jiná pravidla. No a občas je to o zdraví s myslivcema...

Za celou dobu jsem ze svých střeleb vykázal dva lidi (oba pracují v oboru a považují se za borce), na jednoho jsem hulákal ještě na parkovišti  :whistle:

Obecně radši pracuju s menšími skupinami lidí. Je to víc osobní a můžu se jim víc věnovat. Ve velké skupině se víc věcí ztratí a přehlédne. Ten přístup je jen trochu míň ekonomický  :worried_anim:

• po 2 týdnech...
Odesláno

Colt USMC .... jedna z nejlepších pětačtyřicýtek, které jsem měl možnost vyzkoušet :) Původně jsem měl k té pískové variantě výhrady, ale s očouzeným čumákem to vypadá super :D

Odesláno

Hodně pěkný! Povchovka je cerakote? V USA jsem ji viděl snad za 1600 nebo 1700 USD. Na kolik to vyjde u nás?

Cerakote přestali dělat, US army si stěžovali na malou výdrž při nasazení v akci, takže v Coltu celý kontrakt upravili na IonBond ... je to nějaké elektroiontová záležitost. Co vím, do česka dovezli prý jen dva kusy. Amíci nestíhají dodávat do armády a nějaký evropští civilové je nezajímají. Každopádně střílení je to perfektní, srovnal bych to s vyladěnou GoldCup verzí v armádním balení :D Jo a vyjde to na necelých šedesát ... v základu Wilson zásobníky :)

Odesláno

Tru Dot nemá chybu...takové mi to celé přijde jako Prim. Srajda.
1911 když ji miluješ, není co řešit. Ale podle mě nic extra, jen nálepka army.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...