Přejít na obsah

Motorkáři

Doporučené příspěvky

V Rumunsku uplne v pohode, mladsi generace anglicky a nemecky bez problemu, obcas by ses asi chytil i s Italstinou, dost starejch lidi si jeste pamatuje francouzstinu. A s annglictinou jsem nemel problem ani v cerne hore a albanii. Byl jsem v tech zemich vzdy o prazdninach a hodne lidi maka venku a jezdi na prazdniny domu, tak to mozna bude tim. V rumunsku me nejvic prekvapil asi 13ti letej klucina vysoko v horach v pastevecky boude z igelitu. Anglicky mluvil plynne. Pak z nej vypadlo, ze je z Bukuresti a byl u dedy na prazdninach :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mě dodatečně volali z Kréty, že s tím Gs nesmím mimo asfalt, že případné poškození motorky na nespevněných cestách kde jsme hlavně chtěli jezdit nekryjou pojišťovny :-( No teď babo raď...A už že nedoveze moto na letiště v jednu ráno za 15 éček ale za 40, cha cha, Řekové, tam bude švanda. Asi to zruším a seženu si mašinu na místě, fakt nevím jako.

Odkaz ke komentáři

Tak mě dodatečně volali z Kréty, že s tím Gs nesmím mimo asfalt, že případné poškození motorky na nespevněných cestách kde jsme hlavně chtěli jezdit nekryjou pojišťovny :-( No teď babo raď...A už že nedoveze moto na letiště v jednu ráno za 15 éček ale za 40, cha cha, Řekové, tam bude švanda. Asi to zruším a seženu si mašinu na místě, fakt nevím jako.

Kamarad loni neco podobneho resil na Krete, jeli s klukama na tyden a on tam nechtel tahat sveho cruisera. Nakonec si tam pujcil nejake lehke enduro za 200 ecek na tyden a byl uplne vysmaty. 

Odkaz ke komentáři

Kamarad loni neco podobneho resil na Krete, jeli s klukama na tyden a on tam nechtel tahat sveho cruisera. Nakonec si tam pujcil nejake lehke enduro za 200 ecek na tyden a byl uplne vysmaty.

Bohužel mě bylo sděleno že se týká všech motocyklů a aut ze všech půjčoven, zajímavé. Prý za to nemůžou půjčovny ale pojišťovny kterém měli obrovský nárůst škodných událostí. Navíc nové informace ohledně spoluůčasti 750 Eur, bez spoluůčasti navýšení ceny a bla bla bla, z Motoexperience se vyklubali docela vydřiduchové, z 230 jsem během týdne s dalšími poplatky které si uvědomili až teď dostal na 360 Eur a nesmím do terénu, cha cha :-) Zrušil jsem to, navíc další 4 motorky a budu to řešit na místě. Pán začal koktat, no jo no, přišel o dobrý kšeft po sezóně, ale odsud podsud. Je to jedno, bereme to na pohodu, nějak to dopadne a bude nakonec dobře, z Afriky jsem zvyklej na větší experty :-)

Odkaz ke komentáři

Tak sem kamosovi volal, mel pujcenou suzinu DR200 a jezdili v podstate jen mimo asfalt. I asfaltky presly plynule v sotolinu a pak treba zase nazpet. Ptal sem se ho a to pojisteni, daval si jen nejake zakladni, pocital s tim, ze kdyz masinu rozbije, tak to zaplati. Rikal, ze ale slo uzavrit pojisteni i na prorazenou pneu. Co se zakazu do terenu tyce, tak na to se konkretne neptal a ani mu nic nerekli, kdyz vracel masinu spinavou jak po sestidenni. Vzali si jen nejake drobne euro na umyti. A platil teda na sest dnu 200 ecek.

Odkaz ke komentáři

Děkuji za informace :-) Nevíš jestli bral mašinu na blind v Heriaklonu? Jinak ten zákaz mimo asfalt platí dva roky co mě bylo řečeno... Není to tak úplně zákaz od některých, ale pojistku neproplatí nikdo a to by se u BMW mohlo sakra prodražit.

Odkaz ke komentáři

Ptal sem se ho, jestli nevi jmeno te pujcovny, ale on ma "vetsiho alzheimera" nez ja, takze prd. Ale rikal, ze byla nejaka vetsi, ze tam meli i XT-cka a starsi GS-sa. Jel trajektem s ostatnima klukama, takze predpokladam, ze asi na Heraklion....

BTW tady je dva roky stary trip od kluku ... http://www.fazerclub.cz/fazer-obsah/clanky/dovolena-kreta-2014-iicast-/334

Ono to asi bude pujcovna od pujcovny...

Odkaz ke komentáři

Tak ked to nerozbil tak jasne ze nebol problem.. problem je len ked mas poistnu udalost mimo asfaltu. Myslim ze to nie je doslova zakaz, nie je za to postih ani pokuta od pozicovne, iba ze v pripade skody cvakas zo svojho. Aj to len v pripade, ze sa domlatis tak, ze to potom nevladzes prepravit k najblizsej asfaltovej ceste.. :)

Edit: snad tam nemaju gps krabicky, no..

Upraveno uživatelem instant
Odkaz ke komentáři

Jasne, proto taky bral male lehke enduro. Za penize v praze barak :-). Je sice fajn mit vsecko pojistene, ale taky to neco stoji. A nekdy pojistka vic, nez nasledna skoda na pacce, stupacce a zrcadku ;-).

A pokud se na Krete zblaznili a nechteji to pojistovat vubec, brzy si tam nikdo nic pujcovat nebude. Osobne taky vidim rozdil, "teren" a sotolinova cesta. A neco jineho je skutr a enduro. Ale to je na dlouhe povidani u piva po sezone. ;-)

Odkaz ke komentáři

Tady byla trochu moje chyba, že jsem na všechno psal yes, ok, good, no a nakonec to takhle skončilo. Nedám ruku do ohně za ty pojišťovny, ale je pravda že mi to potvrdili další dvě velké půjčovny kam jsem že srandy zavolal. Jinak jsem myslel s těmi Řeky, že to jsou fámy, ale oni se opravdu nějak nepřetrhnou a to jsem tam jenom telefonoval :-)

Odkaz ke komentáři

Ještě jsem neslyšel, že by někdo zrušil akci kvůli tomu, že pojišťovna neproplatí havárii... Ale půjčovna, proč ne...

Domluva v Rumunsku - jak bylo řečeno, mladší generace umí anglicky, jinak německy, rusky, italsky, rukama... Já vlastně ani nevím, jak s nimi mluvím, snad česky, protože mi to přijde úplně přirozené a bez problémů. To je - kromě Banátu - samozřejmě blbost, ale fakt si to vůbec neuvědomuju.. Takový ty blbosti jako pozdrav a pár základních potravin znám za ta léta rumunsky, třeba čaj se řekne čaj... 

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Ještě jsem neslyšel, že by někdo zrušil akci kvůli tomu, že pojišťovna neproplatí havárii... Ale půjčovna, proč ne...

Pokud se to týká nás, tak jsme žádnou akci nezrušili, pouze ne zrovna férovou půjčovnu. Už máme zařízenou alternativu a můžeme si jezdit kde chceme, bohužel spoluůčasti 500 Eur se nevyhneme, ale aspoň mě to maník řekl hned a zápočetl pojistku do ceny, nezapomněl na to jako ten předchozí sedmilhář :-) Řekl mě že pojišťovny neproplatí bouračku mimo značené cesty, ale že i ty extrémní mimo asfalt kde si výborně zablbneme jsou značené. Také záleží kdo jak má nastavené podmínky s pojišťovnou, no každopádně bude sranda, pak podám bližší informace a snad doporučím férovou půjčovnu pro další dobrodruhy :-) Jo a dá nám i super mapy pro endura, prostě borec a jeví se sice jen přes telefon, férově.. Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Ahojte, synovec si včera pořídil Suzuki SV650N jako svou první velkou motorku, ale protože je mu teprve velmi čerstvě 18, budeme muset řešit omezení výkonu na 35kW. Máte někdo tip, jak toho relativně levně dosáhnout? Případné nemravné tipy prosím do SZ. Díky!

Odkaz ke komentáři

Ahojte, synovec si včera pořídil Suzuki SV650N jako svou první velkou motorku, ale protože je mu teprve velmi čerstvě 18, budeme muset řešit omezení výkonu na 35kW. Máte někdo tip, jak toho relativně levně dosáhnout? Případné nemravné tipy prosím do SZ. Díky!

Dělá to víc firem, píšou o tom třeba tady, včetně orientační ceny: http://www.mototrade.cz/cz/omezeni-vykonu-motocyklu_281/

Osobně mi to přijde neefektivní - 10 tisíc je vzhledem k ceně ojetého motocyklu vysoká částka a časem bude chtít zase výkon zvýšit, opět za peníze, kromě toho je tam nejspíš plomba, kterou asi budou kontrolovat i na STK. A nebo to prodá s nízkým výkonem, což ocení jen držitel příslušného ŘP. Osobně myslím, že lepší je koupit motorku, která to splňuje v sérii, časem prodat a koupit výkonnější.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...