Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Dnes Martin Jaroš na FCB ... 👍

Navzdory neuvěřitelným zásobám přírodních surovin, navzdory obrovskému potenciálu vzdělaných lidí je to chudý stát, který má HDP na obyvatele jako Bulharsko, ano, už je na obyvatele chudší než Čína. Doba dožití je tam na úrovni třetího světa a celková kvalita života je tam taková, že děti prakticky všech tamních potentátů a papalášů jdou raději studovat a žít na Západ a zůstávají tam. Ano, na tom nenáviděném Západě. Pokud si světovou ekonomiku představíte jako město, tak Rusko je jen benzínová pumpa - s nerudným pumpařem, ke kterému nikdo nejezdí rád.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a co se dela s retardovanym, zlobivym, chudym, neprizpusobivym.. ja nevim.. jakmile ho das do jeste vetsi izolace, tak bude akorat jeste vice zlobit..

Respektive asi jedine.. nechas mu hriste, namalujes odsud podsud a nechas ho tam dozrat.. a jestli to zacne zkouset, tak musis ty namalovane hranice ale naprosto striktne dodrzet, jinak ti to cele rozebere... je to stejne s malymi detmi, neprizpusobivymi, i podobnymi najezdniky...

Odkaz ke komentáři

před 12 minutami, moco napsal:

Ale lidi na tu pumpu stejně jezdí, protože tam je levný benál..... lidi, resp. business 🙂

Nechci teď řešit tuto skutečnost, situaci, ale jen tak, kolik z Vás se bylo do Moskvy podívat? Na architekturu, metro, nebo něco jiného.

Odkaz ke komentáři

před 20 minutami, revue gt napsal:

Nechci teď řešit tuto skutečnost, situaci, ale jen tak, kolik z Vás se bylo do Moskvy podívat? Na architekturu, metro, nebo něco jiného.

V rámci probíhající krize jdi s takovými rádoby pacifistickými dotazy (umocněnými Tvými předchozími příspěvky) do hajzlu. Jo, a abych se vyjádřil k věci, já tam chodil do školky.

Odkaz ke komentáři

před 44 minutami, revue gt napsal:

Tvl, co to ma spolocne s tym ze ich sef je retardovany starnuci psychopat? Vsetko je jedno, moze mat najlepsiu architekturu, umenie, vedu ci skoly na svete. Ked zenie ludi do zahuby, nech skape. Hned.

Odkaz ke komentáři

před 46 minutami, revue gt napsal:

Přesně tohle Putin vždycky potřebuje... rozvolňovat, zpochybňovat, odvádět pozornost a podobně.

Je k neuvěřeňí kolik užitečných idiotů se pro to u nás vždycky najde...

Odkaz ke komentáři

Čokoládová tyčinka Kofila - mouřením nahradil modřenín. OMG. Podle společnosti jde o redesign obalu, tak aby souzněl s barvou značky Orion. Ano a teď tu pohádku o Karkulce. 

https://www.idnes.cz/ekonomika/podniky/kofila-mourenin-zmena-obalu-avatar-nestle-orion.A220222_141108_ekoakcie_vebe

Vím, že je teď jedou debaty o RU/UA, ale mně vadí i taková zdánlivá maličkost, protože i z hodně velkých drobků se může udělat velká koule. 

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, revue gt napsal:

V Pitěru jsem chvíli žil, děda byl v Rudy armádě (medaile ze statečnost) a co?

Odkaz ke komentáři

Vidím, že je tu hodně lidí s vazbama na Rusko. Tak mi prosím někdo vysvětlete rozdíl média vs osobní zkušenost tamních lidí s názorem na Putina. Za posledních 9 let jsem jel 6x na služební cestu do Ruska. Čtyři velká průmyslová města a názor na Putina byl od mírně pozitivní až po úplné nadšení. A životní úroveň si pochvalovali. Většina zmínila velký rozdíl životní úrovně mezi venkovem a městem. Což beru jako samozřejmý fakt všude na světě. Problém je v tom rozdílu, protože např. v ČR srovnání živ. úrovně venkov/město bude pár desítek procento, ale v Rusku, dle toho co mi osobně říkali, je ten rozdíl i 300%. Nicméně a to je holý fakt, ten velký rozdíl byl i před Putinem.

ČT a drtivá většina médií nás už přes deset let krmí jak se mají rusové za Putina špatně, takže tohle mi nějak nesedí.

Odkaz ke komentáři

Samozřejmě tam budou obří rozdíly vzhledem k průměrnému platu cca 15000 Kč, na kterou většina nedosáhne. Já tam byl naposledy v roce 89 a stejně jako u nás to byla taková šeď komunistické země, kterou ovládali různé mafie (já tam narazil na arménskou). Od té doby se hodně stavělo, renovovalo a vzniklo úplně jiné město. Ovšem luxus je jen pro vyvolené. Stačí se podívat na Google, je 8,45 a doprava bez zácp typu Praha, ve srovnání se všemi většími městy v EU a to stojí benzín 15 Kč, tedy k průměrnému platu stejně jako u nás, tedy auta jen pro bohaté. Autopark v Moskvě možná lepší jak v Praze, ovšem na 8 mil město je aut výrazně méně. Shrnuto někdo tam žije luxusně, ale drtivá většina na tom bude finančně mizerně, což ovšem nemusí mít nic společného se štěstím.

Odkaz ke komentáři

Pohled z USA (pisatel tam žije od r. 1970):

Kdo by mohl byt prekvapeny, ze tento chytry, v KGB vyrostly a vycviceny chlap, ktery je taky historikem a navic ma rad svou roli Petra Velikeho, by nevyuzil situace, kdyz proti nemu stoji osel, jako je Biden? At uz za Bidenem stoji kde kdo, nam, bigosum, je pomoci televize tento souboj predstaven jako stret techto dvo chlapu. Jsa representovan Pepkem Vyskoc, necitim se vitezem.Coz ja, ja uz to nejak doklepu. Nechtel bych vsak dnes byt v botech tech, kteri si rikaji Tajvanci. Kdyz vidi na podiu sveta Bidena, pocitam, ze uz bali kufry, nebo siji a zehli pionyrske satky pro sve deti.Vi totiz, ze v Americe se pomoci nedovolaji.

Odkaz ke komentáři

Za Ruskou ekonomiku mluví celkem dobře čísla. HDP je srovnatelné s Španělskem nebo Itálií, ovšem při 3-4x nižším HDP na jednoho obyvatele.

Rusové se skutečně mají ve srovnání s minulostí asi celkem dobře, ale Putin na tom má pramalou zásluhu. Hlavními důvody jsou totiž stoupající cena ropy a plynu ve spojení s celkovým světovým růstem ekonomiky. Kdyby tam Putin nebyl, Rusko nevraždilo lidi za hranicemi, nevyhazovalo do vzduchu muniční sklady a nefalšovalo volby, nebyly by ani sankce a možná by to jednou dotáhli až k HDP třeba Francie

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...