ATOM Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 (upraveno) před 4 minutami, kamilb napsal: To asi raději ne Tez si myslim. Necht si kazdej dohleda sam, co byl Rychetsky zac, jakou po 90 roce zastaval funkci, za cim stali jeho rodice. Jsou fakta a souvislosti. Smutny na tom vsem je, ze jsme se ho zbavili az letos. Upraveno 9. listopadu 2023 uživatelem ATOM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamilb Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 (upraveno) To tady vystrkuje rohy formující se silná voličská základna pro blanické rytíře kteří v příštích volbách porazí válku, uprchlíky, energetickou krízu. Upraveno 9. listopadu 2023 uživatelem kamilb Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 před 26 minutami, skalis napsal: Afri, nenaskakuj na populismus, ze Fialova vlada pripravuje lidi o uspory. Na inflaci rozhicoval ekonomiku Babis - to neni ohrana pisnicka, ale fakt - v dobe rustu rozhazoval a strukturalne za svych vlad poskodil rozpocet do stavu, kdy neni ufinancovatelnej. Na Fialu to hovno spadlo a on mohl byt bud mekkej a nepopularnejsi nebo tvrdsi a jeste min popularni. Tezko z toho mohl vyjit pozitivne. Jeho volici jsou nastvany, ze je mekkej, jeho nevolici ho nikdy neprijmou. V tomhle máš pravdu. Bohužel ale díky tomu se nikam pořádně nehneme a dle mého si tím i prohrál další volby ( já vím, politika je o kompromisech ). Takže budeme na začátku- jinak bych použil tvůj slovní obrat z jiného příspěvku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamilb Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 před 2 minutami, ATOM napsal: Tez si myslim. Necht si kazdej dohleda sam, co byl Rychetsky zac, jakou po 90 roce zastaval funkci, za cim stali jeho rodice. Jsou fakta a souvislosti. Zlatý Kavan s Bartončíkem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 před 17 minutami, ragu napsal: Volové, buďte rádi že se máme tak nahovno. Takhle jsme jenom přechodová země do Německa a UK a vy se nemusíte bát nosit svoje Rolexky i jinde než v koupelně vlastního baráku. +1 Nic lepšího jsem tady nečetl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamilb Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 Já se teda plácám v existenčních sračkách v poslední době občas fest, všechno se sere, ale takové pičoviny co sou tu lidi schopni psat je teda masakr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miliusportos Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 S hodnocenim, jestli se chovam sproste, za co jsem ochotnej bojovat a jestli nemam hrdost na svuj narod, bez do prdele! Tecka.Ty woe, to byl humor a nadsázka, nečetl jsi snad že bych udělal to samé???Odesláno z mého SM-N986B pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 (upraveno) před 45 minutami, African napsal: Psal jsem že se průser vyvíjel po dobu několika vlád zpětně, to beru. Ale tato vláda absolutně nezvládla energetickou krizi, což má za následek inflaci, problémy v průmyslu a je s tím spojených hafo problémů našeho státu. A jak se říká, nikdy nevěř politikovi a já vidím ty obštrukce s Čezem, vládními stropy a dalšími popstupy, vidím v tom opravdu pouze jediné a to připravit lidi o úspory, proto jsem to zmínil. No nic, mají dva roky ještě, tak uvidíme, ale jak i ekšpérti předpovídají, myslím že konsolidační balíček kasu nezachrání....snad se pletu a blízká se nám na lepší zítřky A jak měla vláda zvládnout energetickou krizi? Udělala to nejhorší... začala elektřinu dotovat. Naše ekonomika musí projít ozdravným procesem a ty firmy, které neumí vyrábět efektivně, tak ať skončí. Protože i pokud přežili tuto krizi, kdy je stát podržel, tak nepřežijí další krize za rok za dva a celkový trend dražších energií. To je stejné, jako dluhové financování firem za 2% sazby z minulosti. Buď je firma životaschopná a nebo není. Růst při levných penězích umí kde kdo. Upraveno 9. listopadu 2023 uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 (upraveno) Já teda jenom dodám k tomu za co kdo muže: Jestli tady ještě furt někdo stále dokola vykřikuje, že za to, co zdědil Fiala, muže Babiš, pak je potřeba se opravdu kouknout dál do minulosti, jak tu správně někdo psal a připomenout si, kdo muže za to, že se k vládě ten Babiš dostal. Takže ne, nemá na tom, co se tu děje, podíl jen ten poslední nebo předposlední, opravdu ne. Edit: A mám bohužel obavu, že situace z minulých let se bude opakovat. Upraveno 9. listopadu 2023 uživatelem geometr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 před 9 minutami, safi napsal: A jak měla vláda zvládnout energetickou krizi? Udělala to nejhorší... začala elektřinu dotovat. Naše ekonomika musí projít ozdravným procesem a ty firmy, které neumí vyrábět efektivně, tak ať skončí. Protože i pokud přežili tuto krizi, kdy je stát podržel, tak nepřežijí další krize za rok za dva a celkový trend dražších energií. To je stejné, jako dluhové financování firem za 2% sazby z minulosti. Buď je firma životaschopná a nebo není. Růst při levných penězích umí kde kdo. Tak pokud máme jednu z nejdražší eletřiny v EU, tak musí dotovat, nic jiného jim nezbývá, ale tady je něco hodně blbě. Vždyť těch článků, jak to prochrápali a udělali hafo kopanců je všude nespočet.... Průmysl nám mizí před očima, vždyť třeba jenom naše firma jela ještě nedávno v automobilovém průmyslu výrobu dílů 90% v tuzemsku, zbytek v zahraničí a dnes? Přesně naopak, vždyť ten Rakušák nebo Němec dnes vyrobí cokoli ze železa levněji jak my, to je prostě krach. A není to jen o energiích samozřejmě, ale celkově o vedení státu a nastavení vhodného prostředí pro podnikání. Se mě všude ptají, co vy to tam u Vás blbnete? Jsem Němcům za rok 3x zvedl cenu produktu, až mi výrobu na konec nabídli celý udivený že jsou levnější oni sami...to se mi chce prostě bulet. Rád podpořím českou ekonomiku, rád bych kupoval české výrobky, ale finančně už to je neúnosné. Jsem aspoň teď dal přednost českému sedáku klukovi před americkým, když už nic Ale opravdu jdeme do zadele rychlým tempem.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 Ano, plny souhlas. Pokazilo se to pred 15-10 lety. Bohuzel nemuzeme projist rozpocet na dotace. Protoze z ceho se budou poskytovat, az bude elektrina 2x drazsi? Z ceho se vezmou penize? Ze skolstvi? Jak to vlastne vypada s tim rozdelenim Cez, ktere melo ceny energie vyresit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 9. listopadu 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 před 4 hodinami, miliusportos napsal: Nevím o tom nic, jen ....... Odesláno z mého SM-N986B pomocí Tapatalk Přátelé, tak jsem vzal jeden příspěvek našeho obecního trouby, a ponechal začátek a konec. Nechci se chlubit, ale myslím, že vše je řečeno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronař Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 Tak pokud máme jednu z nejdražší eletřiny v EU, tak musí dotovat, nic jiného jim nezbývá, ale tady je něco hodně blbě. Vždyť těch článků, jak to prochrápali a udělali hafo kopanců je všude nespočet.... Průmysl nám mizí před očima, vždyť třeba jenom naše firma jela ještě nedávno v automobilovém průmyslu výrobu dílů 90% v tuzemsku, zbytek v zahraničí a dnes? Přesně naopak, vždyť ten Rakušák nebo Němec dnes vyrobí cokoli ze železa levněji jak my, to je prostě krach. A není to jen o energiích samozřejmě, ale celkově o vedení státu a nastavení vhodného prostředí pro podnikání. Se mě všude ptají, co vy to tam u Vás blbnete? Jsem Němcům za rok 3x zvedl cenu produktu, až mi výrobu na konec nabídli celý udivený že jsou levnější oni sami...to se mi chce prostě bulet. Rád podpořím českou ekonomiku, rád bych kupoval české výrobky, ale finančně už to je neúnosné. Jsem aspoň teď dal přednost českému sedáku klukovi před americkým, když už nic Ale opravdu jdeme do zadele rychlým tempem....A Ty si myslíš, ze to měla šanci aktuální vláda změnit ? Za dva roky ?Tam je podle mne viníkem sociální demokracie s jejich investičními pobidkama dvě dekády zpět. Minimálně.Na energetiku sraly všechny vlády zpět, včetně toho Babiše. Koncepce Cez je stará a všechny vlády ji akceptovaly. Stejně tak infrastruktura.Fiala nemá moc možnosti a nevede si dobře.Ale vynést ten chliv posledních vlád nebude hned.Napsáno mobilem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 Už se těším, až přesně stejnou píseň uslyšíme od té příští a další a další vlády... Jakákoliv změna dříve než teď přijít nemůže. Pokud mi někdo říká, že současná vláda (kterákoliv) nic nezmůže, protože ti předtím... tak vůbec nemá chtít se tam nacpat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 před 6 minutami, Chronař napsal: A Ty si myslíš, ze to měla šanci aktuální vláda změnit ? Za dva roky ? Tam je podle mne viníkem sociální demokracie s jejich investičními pobidkama dvě dekády zpět. Minimálně. Na energetiku sraly všechny vlády zpět, včetně toho Babiše. Koncepce Cez je stará a všechny vlády ji akceptovaly. Stejně tak infrastruktura. Fiala nemá moc možnosti a nevede si dobře. Ale vynést ten chliv posledních vlád nebude hned. Napsáno mobilem S těmi předhozími vládami jsem to psal a souhlasím, a s tím že se nynější vládě nevede dobře také souhlasím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 Koreny jsou hlubsi bez debaty. Babis byl v komfortni situaci s tim neco delat, vysral se na to a jeste vic to pokrivil. Energetika vs. prumysl. Ze mame mzdy daleko za nemeckem a ze nas drti ceny energii ma stejnou pricinu. Prumysl po transformaci v devadesatkach a ranejch nulkach zustal stat a neposouval se dal. Zustali jsme ve velky casti prumyslu uvnitr dodavatelskyho retezce, bez posunu k vyssi pridany hodnote se z toho nevyhrabem. Nemuzeme stavet na levnych vstupech a pracovni sile. No a jsme u vzdelavani, ktery je pro vsechny vlady beze zbytku (a tady ANO vycniva mirne pozitivne) priorita jen na papire. Neboli monterky a hura k soustruhu, a az ten soustruh kvuli fakture za elektriku odpoji, tak hura na pracak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 Přátelé, tak jsem vzal jeden příspěvek našeho obecního trouby, a ponechal začátek a konec. Nechci se chlubit, ale myslím, že vše je řečeno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 (upraveno) @skalisma naprosto pravdu. Jsou potřeba hluboké strukturální změny v hospodářství, které a) budou trvat dlouho (i kdyby byla u vesla vláda s koulema) b) výsledek uvidíš až pár let po implementaci. Kdo ale z politických elit do toho půjde??? A ne, já si nemyslím, že jsou politici idioti. Prostě jen vidí, kdo je volí a podle toho se nabízejí. Ale těch bodů, kde musíš říznout hluboko je bohužel na tisíc a je to s každým volebním obdobím větší a větší průser Upraveno 9. listopadu 2023 uživatelem Ajaj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 (upraveno) Asi mě nejvíc sere že mám pocit že z nás dělají voly. Budeme křižovatkou Evropy, máme na to být mezi nejlepšími zeměmi světa, / obé prohlásil Fiala/ zrušená Nigerie není problém/ má polovinu obyvatel EU tuším že 220 milionů a je nejvlivnějším státem Afriky a v první desítce producentů ropy/,zrušená Saudská Arábie taky nevadí / s tou si to nechtějí rozházet ani USA pro ropu, po 11 září byla většina pachatelů občany této země/, jsou volby do EU a jak může být na jedné kandidátce Alexandr Vondra za ODS a Luděk Niedermayer za TOP 09, když celých pět let od minulých voleb publikují zcela, diametrálně odlišné názory na evropskou politiku. Nemáme konkrétní program, máme vize .A informace jsou nám předkládány ve stylu jako kdyby majitelka místního plátku referovala o závodech v kterých její Pepíček přiběhl z 50 dětí předposlední- Pepíček po napínavém souboji krásným finišem zdolal Karlíka. Upraveno 9. listopadu 2023 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronař Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 před 7 minutami, Ajaj napsal: @skalisma naprosto pravdu. Jsou potřeba hluboké strukturální změny v hospodářství, které a) budou trvat dlouho (i kdyby byla u vesla vláda s koulema) b) výsledek uvidíš až pár let po implementaci. Kdo ale z politických elit do toho půjde??? A ne, já si nemyslím, že jsou politici idioti. Prostě jen vidí, kdo je volí a podle toho se nabízejí. Ale těch bodů, kde musíš říznout hluboko je bohužel na tisíc a je to s každým volebním obdobím větší a větší průser Tak tak. Politikou už není překládat myšlenky a vize, s tím, že komu se to líbí, ať nás volí. Politikou je teď hon na voliče s podbízením se, hlavně, ať nás volí, vize nevize. A voliči při své volbě hledí na hlavně svůj osobní prospěch, kdy jsou snáze koupitelní, než na prospěch země - to je často v rozporu (viz důchody a mzdy státních zaměstnanců, minimální mzda atd.). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se