Murphy97 Odesláno 27. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2023 Před hodinou, Xenomorfus napsal: Diky, kluci. Jako stary pragmatik a chudas sem chtel neco jednoducheho, cisteho a levneho ;-). jses borec, Xeno! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 27. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2023 Muž mnoha talentů Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vasa_H Odesláno 27. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2023 před 19 hodinami, Xenomorfus napsal: Diky, kluci. Na to, jaky to byl oser to dopadlo nadprumerne dobre. A tim, ze je to malicka koupelka, muselo se najit kompromisni reseni pro spoustu veci. Nicmene je to udelane na 100 procent, takze mne to s rezervou prezije. Diky za indpiraci! Ja jsem ted v bode 0 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 27. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2023 Jak to vidim, beha mi mraz po zadech! ;-). Drzim palce a at to rychle a dobre dopadne! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vasa_H Odesláno 27. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2023 před 26 minutami, Xenomorfus napsal: Jak to vidim, beha mi mraz po zadech! ;-). Drzim palce a at to rychle a dobre dopadne! Dik, ja uz to ani neresim, nejak to dopadne. Hotovo melo byt v zari Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 2. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2023 Teď jsem dočetl článek o tepelném čerpadle. Jaký máte na to názor vy? Rozmýšlím se, jestli by pro 122m patrový dům nebylo lepší vynaložené prostředky na čerpadlo vložit do komplet solárního systému s bateriemi, podlahové vytápění bych tedy nechal elektrické. ”Instalace tepelného čerpadla do malého dobře zatepleného rodinného domu je ekonomický i logický nesmysl. Pokud bychom si měli opět pomoci příměrem z automobilismu, je to jako pořídit si dodávku s dieselovým dvoulitrem na pětiminutové cesty na nákupy do supermarketu a zpět.” Zdroj: https://www.drevostavitel.cz/clanek/problemy-tepelnych-cerpadel-ktere-prodejci-zamerne-nezminuji?utm_medium=sekce-z-internetu&utm_source=www.seznam.cz#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhpnative.box Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 2. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2023 (upraveno) No, mňa v tom článku zaujal iný citát Počítejme tedy s celkovou cenou 48 tisíc Kč za metr čtvereční. Pokud si dům pořizujete na hypotéku, musíte opět násobit dvěma a dostanete se tedy na reálnou cenu 84 tisíc Kč za metr čtvereční. Upraveno 2. prosince 2023 uživatelem wawrik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jackie Treehorn Odesláno 2. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2023 Všichni okolo mě pořídili na topení klimatizace. Jsou to nějaký lepší který jsou na topení přímo určený (asi nějak líp dimenzovaný). Je to vlastně taky tepelný čerpadlo vzduch vzduch, jen u instalace to máš jednodušší. Jedna jednotka venku, jedna uvnitř. A spotřeba údajně parádní. Ale to je co jsem pochytil u piva, určitě tu budou větší odborníci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leopold Odesláno 2. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2023 Tak tak mala klimatizácia a rekuperácia úplne stačí . Hlavne vie aj odvhlčovať . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner200 Odesláno 2. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2023 Vo firme kurim tiez klimatizaciami a som spokojny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommi_d Odesláno 3. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 Tiež vykurujem dom TČ vzduch-vzduch prostredníctvom rekuperácie Atrea. Bungalov 130 m2 drevostavba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 3. prosince 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 Nedělá to hluk? Protože klimatizace trochu jo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommi_d Odesláno 3. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 před 26 minutami, shewcza napsal: Nedělá to hluk? Protože klimatizace trochu jo. Ak sa pýtaš mňa tak odpoveď je nie... max. prietok mám v zimnej sezóne 450 m3/hod. rozdelený medzi všetky miestnosti... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 3. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 Před hodinou, tommi_d napsal: Tiež vykurujem dom TČ vzduch-vzduch prostredníctvom rekuperácie Atrea. Bungalov 130 m2 drevostavba. Vieš mi o tom systéme napísať viac, plíz? Pre mňa je novinka, že také niečo vôbec existuje a je to funkčné. Výhody, nevýhody... Dá sa tým regulovať každá miestnosť osobitne? Ako sa rieši udržiavanie vlhkosti? Máš aj odhad úspory prevádzkových nákladov trebárs voči systému s tepelným čerpadlom? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 3. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 Předpokládám ale, že na ohřev teplé vody musíš mít elektricky bojler + v každé místnosti je na stěně bedna s jednotkou, nebo se to dá nějak schovat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leopold Odesláno 3. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 Sú klimatizácie čo ohrievajú aj bojler. Pripadne bojler sa už vyrába ako tepelne čerpadlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommi_d Odesláno 3. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 před 2 hodinami, wawrik napsal: Vieš mi o tom systéme napísať viac, plíz? Pre mňa je novinka, že také niečo vôbec existuje a je to funkčné. Výhody, nevýhody... Dá sa tým regulovať každá miestnosť osobitne? Ako sa rieši udržiavanie vlhkosti? Máš aj odhad úspory prevádzkových nákladov trebárs voči systému s tepelným čerpadlom? Ide o jednotku Atrea rady R... u mňa RB5 (podstropný model). Na rozdiel od iných jednotiek táto má cirkulačný okruh, ktorý v režime Cirkulácia dokáže v lete chladiť a v zime vykurovať. Ako zdroj chladu i tepla je vonkajšia kondenzačná jednotka (klimatizácia). V jednotke je priamy výparník a ovládacie jednotka, ktorá pri potrebe chladenia, alebo kúrenia ovláda výkon tejto jednotky. Čiže na ovládači mám nastavenú teplotu a o ostatné sa stará táto jednotka. Vlhkosť momentálnu mám od 47 do 57 % podľa konkrétnej miestnosti. Reguláciu miestnosti je prietokom vzduchu v rozdeľovači. Prívod vzduchu v podlahe a odvod je centrálny na chodbe. Ako primárne vykurovanie mám elektrickú podlahovku (odporové káble), ktoré používam len v kúpelniach a v detskej izbe, nakoľko je na sever. Oproti vykurovanu iba elektrickou podlahovkou je úspora za minulý rok (ale to bola teplá zima) cca 3000 kWh. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 3. prosince 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 Díky za odpověď a kolik je teda celková spotřeba elektřiny v takovém domě za rok zaokrouhleně? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommi_d Odesláno 3. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 Před hodinou, shewcza napsal: Díky za odpověď a kolik je teda celková spotřeba elektřiny v takovém domě za rok zaokrouhleně? 9000 kWh... ale je to skreslené tým, že mám ešte 27 m3 bazén (bez ohrevu) ten mi spotrebuje za sezónu odhadom cca 1800 kWh. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 3. prosince 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2023 Díky, to mi přijde docela dost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se