mAra_ Odesláno 4. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2020 (upraveno) Já mám též vše na elektřinu ( topení v podlaze), barák 7,5x11 patra dvě, jen sem tam jsme přitápěli v kamnech... A máme mimino = ob den se topí v obou koupelnách. Ale pravda barák dřevěný - a škvíry jsme zadělávali až minulý týden... A stejně se jich úplně nezbavíme. A spotřeba za první rok bydlení : 18 270 kWh Za mě dobrý, čekal jsem to horší. Jinak když už sem píšu : mám obložky oken! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 4. července 2020 uživatelem mAra_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lloffass Odesláno 4. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2020 Já vám děkuju... Vypadá, že to číslo je asi poměrně reálné. Aspoň jsem si udělal trochu rámcovou představu a uvidím, jak se to bude dál vyvíjet. Díky chlapci ještě jednou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 5. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2020 Kolik platíte na zálohách? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 5. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2020 5 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 5. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2020 No já mám stěhování do baráku koncem roku...ale topení bude plyn. Tak abych měl představu kolik měsíčně vyspulim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lloffass Odesláno 5. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2020 Já jsem platil 3.000,- a byl teď dost potažený obličej, když přišlo to vyúčtování... Budu muset zvednout na 5.000,- Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 5. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2020 Zděný starší RD 240m, z toho cca 90 garáž a tech. místnosti co mají v zimě 10, resp 18 stupňů, zatepleno grafitový eps, trojskla v oknech, kondenzační plynový kotel s integrovaným boilerem 50l, měsíčně zálohy plyn topení + ohřev TUV jsou 2170 korun a vychází to akorát. Teplota v zimě nastavená na 22. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 5. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2020 před 6 hodinami, Gustaf napsal: Kolik platíte na zálohách? My platíme 2500. Vše v elektřině, soláry na TUV, dřevostavba - 150m2 včetně garáže. Platívali jsme 2200, ale letos jsme poprvé dopláceli, tak jsem to zvednul. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 5. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2020 Nový já jsem zvědavěj...teď v bytě 78m platim elektriku 1500kc, plyn nic... topím v krbovkach s výměníkem. Teď bude 100m, kotel ekviterm plyn s ohřevem vody a na vytápění, elektrika zbytek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 5. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2020 Porotherm + polystyren, 250m2, z toho horní patro zatím neprovozuju a je odizolováno vatou od spodního (ale temperuju ho). Za aktuálně provozovaných 135m2 platím měsíční zálohy plyn 2500 + elektřina 1300. Poslední roky mi to vychází ročně: přeplatek elektřiny cca 5000 a přeplatek plyn cca 8000. V topný sezóně udržuju 22°C den/18°C noc. Když màm děti, tak 24°C/18. Asi bych ty zálohy mohl sundat níž, ale strašně mě nebaví to řešit. Takhle prostě vím, že jsem v plusu ( s rezervou). Odhaduju, že ačkoli se po zprovoznění druhýho podlaží zvětší podlahová plocha téměř dvojnásobně, stoupne spotřeba elektřiny a plynu jen cca o 40 - 45 procent. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 5. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2020 (upraveno) Tak kecám, těch 135m2 je zastavěná plocha. Tj podlahová plocha spodek 105m2, vršek 95m2 a těch zbývajících 50m2 je terasa včetně bazénu. Barák je jen 200m2. edit: sem chtěl trumfnout sibiře aspoň v metrech... a nepovedlo se Upraveno 5. července 2020 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malymarek Odesláno 5. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2020 Bungalow 182m2, tepelné čerpadlo a solary, bojler 508l. Vše elektřina 2150 Kč záloha, většinou mi vrací tak, že mi to zaplatí první dva měsíce roku. 2.barak 80. roky, sklep, tělocvična, bazén, cca 250m2 užitné plochy, tepelné čerpadlo, solary, aktuálně 4000 měsíčně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 5. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2020 Tak myslím, že dvojka za plyn a dvojka za elektřinu by mohla bejt ok....asi snad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommi_d Odesláno 6. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2020 Bungalov drevostavba bez plynu a komína...160 m2 úžitková plocha z toho 27 m2 garáž temperovaná na 12 st. C. Ostatok plochy 133 m2 vykurovaných na 24 st. C Primárne vykurovanie elektrické odporové káble v podlahe, v prechodnom období vykuruje rekuperácia. Teplá voda bojler - tepelné čerpadlo. Bazén od mája do októbra filtrácia v priemere 10 hodín denne 1,1 kwh. Spolu cca 12 MWh. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 22. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2020 Dnes jsem se nadřel Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 22. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2020 Těžní jáma? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 22. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2020 Nádrž na dešťovku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kairos Odesláno 22. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2020 Před hodinou, shewcza napsal: Dnes jsem se nadřel Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Krasna hlina, to je polabi? Ja mam od 30cm hnusnou zvetralou zulu a ve 2 metrech skalu:-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 23. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2020 Je to v Moravské Třebové. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 23. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2020 V Polabí by bylo horních 50 - 100 cm ne hnědejch, ale skoro černejch. Kolik bude mit ta retenčka výšku a objem, shewczo? Zatím to spíš vypadá jako začátek tunelu do Australie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se