Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)

Doporučené příspěvky

Slíbil jsem fotky střechy, tak tady jsou. Moc doufám, že příští sobotu bude další kolo už s oknama a štítama.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V první chvíli mne překvapil barevný odstín střechy (v kombinaci s dřevěnou částí stavby) ale když na to tak koukám, vlastně proč ne. Nevímproč jsem čekal hnědou nebo tmavě šedou krytinu :)

Odkaz ke komentáři

11x7,5 skoro jsi to trefil :-)

Já už jsem všem stavařům nahlásil, že do konce května se musím stěhovat. Tak su moc zvědavý... Zatím jsme na plánu.

Edit: ohledně barvy. Zděná část bude bílá. A nechtěl jsem hnědou střechu - Bo hnědé by se navzájem tloukly a s černou by byl ten barák moc tmavý. Okna budou všude bílé - dřevěné.

Upraveno uživatelem mAra_
Odkaz ke komentáři

Severní Morava, Slezsko, Śląsk i s přilehlými rybníky, nevíte kam nejlépe jít pro na míru udělané skleněné zástěny do sprchových koutů? Přijedou, změříme, domluvíme se na provedení, pekne pojezdy a panty, zavěšené mírně nad podlahou, zavětrované, žádné hliníkové hrůzy, lišty a podobně, odjedou, dvakrát proběhne Doktor Martin, přijedou, namontujou, nezkurví koupelnu, ja jim udělám kafe, zaplatím, a každej půjde svou cestou. Existuje tady u nás na dálném východě nějaká taková koupelnová/sklenářská firma, nebo jen v mých naivních představách?

Odkaz ke komentáři

Aktuálně řešíme dodavatele oken a dveří. Do finále jsme vybrali Vekru a Otherm což je v podstatě to stejné - Window holding. Dělají z německého profilu Salamander, je tu jedna věc s kterou bych potřeboval poradit. Chceme HS portál, není moc velký 2.5x2.2m (délkaxvýška) už jsem byl rozhodnutý pro hliník, jenže ve vzoru v kterém jsme vybrali okna (ořech) mi přivezou jen hnědě nalakovanou konstrukci - což bude strašně škaredé. Window holding nekašíruje na hliníkové profily a kdyby, tak to bude za nesmysl. Variantou by bylo ustoupit ze vzoru ořech a mít všechno v antracitu, to by se povedlo lakováním sjednotit. Nebo vzít ten HS portál v plastu jako všechny ostatní prvky a tím i sjednotit barvu ořechu, protože plast kašírují, takže bude hs portal stejný jako okna. Otázkou zůstává co bude dělat ten plast? Celkem se toho bojím, cenově to vychází o 20tis lépe pro plast, ale na tomhle fakt nechci šetřit. Výrobce nás ujišťuje, že v takovém malém rozměru nebude absolutní problém s plastem. HS portál směřuje na jih, ale bude zakrytý střechou nad terasou, takže by neměl být extrémně vystavený přímému slunečnímu záření. Mám se bát toho plastu? Zvolit raději hliník a slevit z barvy?

Upraveno uživatelem shewcza
Odkaz ke komentáři

Jo viděl na showroomu a včera i na stavbě. Za mě úplně v pohodě, vypadá to dobře. Šel bych klidně do balkonovek, ale ty dvěře by mi zavazely v prostoru a musel bych kvůli tomu překopat celou kuchyň. PSK je taky řešení, ale tomu nevěřím, přijde mi to strašně konstrukčně složitý = nemůže dlouhodobě bezproblémově fungovat.

Edit: máme obývák + kuchyň 8600x4500mm což není moc a ty dveře prostě budou vadit.

Upraveno uživatelem shewcza
Odkaz ke komentáři

Aktuálně řešíme dodavatele oken a dveří. Do finále jsme vybrali Vekru a Otherm což je v podstatě to stejné - Window holding. Dělají z německého profilu Salamander, je tu jedna věc s kterou bych potřeboval poradit. Chceme HS portál, není moc velký 2.5x2.2m (délkaxvýška) už jsem byl rozhodnutý pro hliník, jenže ve vzoru v kterém jsme vybrali okna (ořech) mi přivezou jen hnědě nalakovanou konstrukci - což bude strašně škaredé. Window holding nekašíruje na hliníkové profily a kdyby, tak to bude za nesmysl. Variantou by bylo ustoupit ze vzoru ořech a mít všechno v antracitu, to by se povedlo lakováním sjednotit. Nebo vzít ten HS portál v plastu jako všechny ostatní prvky a tím i sjednotit barvu ořechu, protože plast kašírují, takže bude hs portal stejný jako okna. Otázkou zůstává co bude dělat ten plast? Celkem se toho bojím, cenově to vychází o 20tis lépe pro plast, ale na tomhle fakt nechci šetřit. Výrobce nás ujišťuje, že v takovém malém rozměru nebude absolutní problém s plastem. HS portál směřuje na jih, ale bude zakrytý střechou nad terasou, takže by neměl být extrémně vystavený přímému slunečnímu záření. Mám se bát toho plastu? Zvolit raději hliník a slevit z barvy?

podívej na okna.eu, mám od nich hliníkové dveře s ořech dekorem, velice pěkné, HS portál dělají také

Odkaz ke komentáři

Mrknu na to, díky.

Volal jsem do Vekry a jeden z obchodních zástupců mi lže, protože dodavatel je stejný tedy Window holding a Vekra tvrdí, že to umí - kašírovat na hliník z obou stran a včera u Othermu mi pán tvrdil, že to nejde. Tak se v tom potom vyznej...

Ještě bych měl jeden dotaz. Chci objednat do příštího týdne střešní tašku + příslušenství na střechu. Pálená taška glazura. Máte někdo zkušenosti s Roben? Pro mluví cena, výrobní závod v Polsku, ale je to prý fungl nová hala s veškerými modernimi technologiemi. Co Vy na to? Ještě mám v záloze Creaton nebo Tondach . Ty jsou ale o dost dražší. Nechci šetřit na nespravém místě, ale ani nechci platit víc peněz za stejnou věc.

Odkaz ke komentáři

Mám HS portál podobných rozmerov 2400 x 2250 zo Salamandru Bluevolution z jednostrannou lamináciou 3 rok bez problémov na nezakrytej terase (zatiaľ) Orientácia juhovýchod (v lete do 14:00 pod slnkom)

Upraveno uživatelem tommi_d
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...