martar Odesláno 10. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2019 Nejsu blbý. Myslel jsem na všechno. Tam přijde ještě zakalené sklo...Taky mám za varnou desku zakalený sklo, a za dřezem nezakalený (mám cihelnej obklad, blbě by se to mylo). Sklo je dole posazený přímo na nerez liště a drží ho čtyři nerez broušený distanční "válečky". Funguje to fajn, jen jednou mi v létě nalitaly do kuchyně mouchy a to sklo zezadu po.raly. Sem tam ďubka, mně je to fuk, ale přitelkyně mě asi donutí to sundat a umejt... snad to nekřápnu, manipulovat s tou tabulí je opruz. Takze bacha na mouchy Jo a při vrtání diry pro jeden šroub držící sklo jsem ve zdi trefil kábl pro digestoř, no umělec. Dalši hodina práce navíc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alky Odesláno 10. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2019 Takže já jsem na tom takhle, zítra se dozdí příčka v garáži a pak se začne dělat věnec. V mezičase doděláme přípravu na desku na RD, a až jí vylejou a bude vysychat, doděláme podlahy a krovy na garáži. Tím bude stavební zázemí hotový a jde tam normálně pres léto bydlet. Krása. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 10. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2019 Takže moje okna: všechny 850, kromě toho u kuchyňské linky -to je 970 (linka je 94). A garáž zatím takhle: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 10. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2019 Doteď jsi měl všecho za jedna, ale celá linka v jedný vejšce není úplně nej nápad... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lloffass Odesláno 10. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2019 Doteď jsi měl všecho za jedna, ale celá linka v jedný vejšce není úplně nej nápad...To by mě teda zajímalo proč... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 10. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2019 To by mě teda zajímalo proč...Kvůli ergonomii. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lloffass Odesláno 10. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2019 Příliš stručné... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 10. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2019 OK, třeba já mám hlavní pracovní desku 92, varnou část 82 a mycí sekci 105. Hlavní desku bys měl mít podle vzrůstu, tedy když si k desce stoupneš a položíš dlaně na hranu, měly by být paže v lokti mírně ohnuté, rozhodně ne rovně napnuté, nedejbože se předklánět. Varná deska o cca 10 cm níž pro snadný přehled co se děje i v zadních vysokých hrncích. Mycí část pak o 10-15 cm výše než hlavní plocha, podle hloubky dřezu. Tam je podstatná konečná výška dna dřezu. Samozřejmě smysl toho všeho je předejít bolestem zad při delším a častějším vaření. Já mám 180 cm a tyhle výšky sedí mně, není to dogma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 10. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2019 (upraveno) Edit: tohle slyším poprvé , že měly být jiné výšky desky... A už to změnit úplně nemůžu. :-) Upraveno 10. dubna 2019 uživatelem mAra_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 10. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2019 Příliš stručné... :-) Rozdílně vysoké osoby v domácnosti.Např. ženy by měla dosáhnout tak akorát do dřezu.Muž by měl mít akorát prkýnko na krájení steaků. vtip, já mám o 42cm více než manželka, kuchyň je jedné výšky já teda samozřejmě vytahuju takový vysoký prkýnko když něco dělám a ženamá příruční malé stupátko . . . to už jako fakt, ale když mi se ty různě vysokýplochy prostě nelíbí, chuj s ergonomií, vypadat to musí a pro krásu se musí trpět! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 10. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2019 Mi se právě ty rozbitý roviny líběj, 6m v jedný rovině mi přišlo i nudný, krom toho že nezdravý. Barák dělám pro sebe, Ex je odejitá a až bude nová roba, bude si muset zvyknout. Nebo příští paní Americkou vybírat s metrem :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lloffass Odesláno 10. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2019 No ptám se... Všechny kuchyně co jsem kdy zažil byly v jedné výšce. A nikdy mi na tom nepřišlo nic divného. Až nedávno si nechala tchyně udělat novou kuchyni... Tam má právě varnou část sníženou proti zbytku. Kuchyňář jí to tak poradil. Mi to přijde úplně hrozné, žena řekla, že my tohle teda rozhodně mít nebudeme a tchýně všechny dotazy na tohle téma mlčky přechází. A moc to řešení teda neobhajuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 10. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2019 Já jsem s tím happy. Kdyby to bylo naprd, řekl bych Ti to. Nejsem zastánce přístupu, kdy každej chválí svý. Nadělal jsem při rekonstrukci dost chyb, tohle bych udělal znova stejně. Ale každýho volba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 10. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2019 díky za tip, až budeme ve fázi zadávání kuchyně, doufám, že si vzpomenu na debatu ergonomie vs. estetika ps. jedny známé co mají kuchyň ve dvou výškách máme. kdybyste to tu ale nezačali řešit, vůbec bych si neuvědomil, že je něco takového možné Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lloffass Odesláno 10. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2019 Však jo... Zajímal mě názor, proto jsem se tak zeptal. My řešili kuchyň před měsícem a tohle jsme právě taky zvažovali a právě po zkušenosti jsme dali všechno do roviny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 10. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2019 Dejtě někdo obrázek, jak to v reálu vypadá, se mi to nepodařilo ani vygooglit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alky Odesláno 10. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2019 Jojo, ergonomie pohybu. Až budete míchat 4 hodiny povidla v hrnci na plotně, tak to má logiku...pravila moje chytrá polovička Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 10. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2019 Dejtě někdo obrázek, jak to v reálu vypadá, se mi to nepodařilo ani vygooglit.Zadej si do googlu "snížené varné centrum". Známí exky to maj a moc se mi to nelíbilo. Ty boky navic jsou další plocha, kterou je třeba čistit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 11. dubna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2019 Já to takhle měl v minulé kuchyni a už nikdy více, díky. Kuchyň bude s rovnou pracovní plochou. Aspoň v něčem mám jasno. Máro, děkuji za ty rozměry. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kairos Odesláno 13. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2019 Rovnou pracovni desku mam 95cm, krajeci prkynko ma dalsi 4cm, pro me se 187cm idealni vyska. Vic urovni bych nechtel, do hrncu vidim. Moc spokojenej jsem se sirsim drezem a sirsi varnou deskou, ve standartni sirce bych neumyl tacy a pri vareni by se nevesly velky hrnce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se