Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Máme Weber Q1400. Je super. Da se občas sehnat i z druhé ruky. Nemá se na tom co podelat. https://www.weber.com/CZ/cs/grily/elektrick%C3%A9-grily/elektrick%C3%BD-gril-q/elektrick%C3%BD-gril-weber-q-1400/52020079.html

Na roštech je keramický povlak. Řekl bych ze je přilnavej. Po grilování to ale přejedu ocelovým kartáčem a je to čisté. Velký mytí dělám až na konci sezóny.


Sent from my iPad using Tapatalk

Odesláno

Potvrzuju, lepší jsem zatím nepotkal. Rošt dávám normálně do myčky (je ze dvou polovin, nezabere moc místa). Dá se k němu dokoupit i grilovací deska (tál), rovněž s keramickým povrchem - potom může být třeba na polovině grilu rošt a na polovině tál. Občas se u něj podělá topná spirála, asi tak jednou jednou za mnoho let, dá se ale normálně koupit a vyměnit, je to ovšem investice v řádu cca 1500,-. O něco větší je potom Weber Q2400.

  • po měsících...
  • po měsících...
Odesláno

Přátelé, začíná grilovací sezóna. Vím, že pro skalní fandy v podstatě ani neskončila, ale přeci jenom teď Vás bude grilovat více a častěji. Vaší ctěné pozornosti proto doporučuji 2 vychytávky.

Větrák s teploměrem:

https://www.ebay.de/itm/394069888258

Teploměr:

https://www.ebay.de/itm/134211020070

Já sám se rozhodnu asi tak do týdne.

Pokud někdo (zvláště ten větrák) používáte, prosím o názor.

  • po 2 týdnech...
Odesláno

Ja mam doma Weber Smokey Mountain 47cm a použil jsem to jednou. Jako teploměr jsem použil multimetr s externím teplotním čidlem (do 300 stupnu). Kdysi jsem ho kupoval hlavně kvuli brisketu, ale potom co jsem u toho strávil 13 hodin mě to celkem přešlo. Teď koukam na youtube a tady to dal za 5h. Nezkoušel to někdo? Jo, vim že to neni gril, ale nechci zakládat další vlákno o uzení.

 

 

Odesláno

Ahoj, měli jsme OFYR v bývalé práci. Pro hosty efektní, kuchaři ale nadávali, že dlouho trvá, než se rozpálí. Údržba remcala, že to má velkou spotřebu dříví a že je to těžký jako kráva (muselo se přenášet). Doma si to rozpálit na 2 steaky bych nechtěl, to radši plyn/elektro. Nicméně na efekt je to krásný.

Odesláno

Jako solitér na terasu dobrý. Grilovat na tom ale nechceš. Udržet stabilní teplotu je prakticky nemožné. Vyžaduje naprosto suché dřevo jinak se v tom oheň dusí. Možná se dá naučit jak s ním pracovat ale víc jak měsíc jsem tomu odmítl obětovat. Šel z baráku.

Odesláno

Děkuji za info a za zkušenosti. Setkal jsem se s chválou, ale od někoho, kdo jej aktivní nepoužívá. Jako designový kousek OK, ale připadlo mi právě, že to moc funkční asi nebude, respektive že s tím asi budou problémy.  

Odesláno
  V 4. 5. 2022 v 13:48, Petr.S napsal:

Taky jsem to řešil u tohoto výrobce. Tak jsem pořídil menší bombu, myslím, že 5 kg. Ale nevím jakou tam teď máš, jestli to je 10 kg, tak bych to vyměnil za menší. Myslím, že i 8 kg by tam šla. 

Rozšířit  

Je to jak říkáte, v návodech se skutečně píše, že nemá stát uvnitř (na ležáka teda už fakt přepal :D ).... nicméně jsem viděl milion lidí co ji mají normál leta uvnitř. A když jsem grill vybíral samozřejmě jsem tím pádem už plánoval taky bombu uvnitř.. nechci aby mi tam stála hnusná bomba vedle..

Takže jsem to asi před třemi lety vyřešil 8kg červenou Tomegas bombou, krásně tam vejde a nemám problém. Tři roky to tak mám. Revizáka si na to fakt neobjednávám :) 

Odesláno

S těma bombama je to pokaždé jinak. Koupil jsem teď gril v Polsku a ve skříňce je přímo otvor/koš v podlaze na bombu. Stejné grily se prodávají u nás, ale toto nemají. Asi to bude dle nějaké certifikace pro jednotlivé země.

Odesláno

Ahoj, přemýšlím nad ohništěm a zaujal mě systém co je na fotce. Máte s tímto  někdo zkušenost? Zajímalo by mě, jak dlouho se to nahrává, jak to drží teplo, je důležitý materiál grilovací plochy?(ocel, litina). Diky

IMG_3971.png

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...