Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Návštěvník tolja

Jo to mi povídej. Před Vánocema se začala srát stará, řikam žádnej problém, objednám na Alze novou, za pět stovek přivezou, vynesou, odvezou starou a bude...

Hm, představa hezká. Den D, běží asi sestihodinovy vokno na doručení, volá týpek, arogantní už od pozdravu. Vezem vám tu lednici, za 10 jsme tam, mám tady v papírech odvoz starý, máte to už venku? Říkám jak venku? ne, čeká v kuchyni. No tak to nepůjde, musíte ji hodit ven, máte objednanej odvoz ne stěhování. Ok, nasranej tu starou hažu do výtahu, kdybych si nechtěl nasrat před barák, hodím jí ven oknem, ať si to tam klidně posbíraj. No ok, výměna cajků v dodávce a jdeme na výnos nový, Alza inzerujte "na místo včetně zprovoznění". Problém první, lednice v přepravním obalu neprojde dveřma do kuchyně, to my nemůžeme rozbalit, za to nám neplatí. Ok, je mi to jedno, ale mám objednaný zprovoznění, tak mi ji aspoň zapojte tady na chodbě. Blázníte? Za šest hodin nejdřív, nazdar.

Tak jsem si ji rozbalil sám, obal sám ekologicky zlikvidoval ve sběrném dvoře, lednici nastěhoval, zapojil (v návodu samozřejmě nic o čekání po transportu nepíšou) a frčím.

Predstava že si to objednám na den, kdy budu v práci a doma někdo kdo nenese lednici na zádech...

lednice po transportu se musí nechat "odstát", nebo jak to napsat, to je stará vesta

za život jsem kupoval už několik lednic a všechny se musely nechat pár hodin po transportu a vybalení před prvním zapojením v klidu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nám při stěhování lednice spadla, když praskla kurtna, jedna police se vydala nejkratší cestou ven, takže udělala díru do vnitřního pláště lednice a jelikož jsme neměli náhradní plán, tak jsem lednici normálně zapojili a pustili, funguje dodnes. Pravda, je trochu pomačkaná, ale nemá to vliv na funkci zahradníka.

Edit: tím jsem jenom chtěl říct, že nejhorší smrt je z vyděšení.

Upraveno uživatelem shewcza
Odkaz ke komentáři

lednice po transportu se musí nechat "odstát", nebo jak to napsat, to je stará vesta

za život jsem kupoval už několik lednic a všechny se musely nechat pár hodin po transportu a vybalení před prvním zapojením v klidu

Stará vesta, co asi platí na staré chladničky. Řídím se návodem k výrobku, tam o nějakém "odstátí" není ani slovo. Pravděpodobně lineární kompresor nepotřebuje tolik mazat (možná vůbec), takže rozptýlené chladivo nevadí.
Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja

Pokud lednice pri transportu normalne stoji, tak to muzes zapnout rovnou. Nejake nakloneni pri ceste z auta do bytu tomu nevadi.

Liebherr to takhle nemá, čerstvá zkušenost z prosince

Stará vesta, co asi platí na staré chladničky. Řídím se návodem k výrobku, tam o nějakém "odstátí" není ani slovo. Pravděpodobně lineární kompresor nepotřebuje tolik mazat (možná vůbec), takže rozptýlené chladivo nevadí.

viz výše, se s tím smiř

Odkaz ke komentáři

Náhodně jsem otevřel manuál Liebherr k invertorovým C34/35/38/40, o nějaké prodlevě před zapnutím se tam nic nepíše, je tam teda, že se má vozit svisle...

Nicméně o to nejde, zapnul jsem jí hned a funguje, šlo mi o tu službu Alzy, potažmo týpka s dodávkou, co já vím, co má s Alzou zasmluvněný. Ale faktyl, že má výrobek zprovoznit, aniž by ho vybalil se mi nějak nezdál. Víc bych to v tomhle topicu nepitval.

Odkaz ke komentáři

:) tak já budu asi exot když to tak čtu :) přijede toptrans s lednicí, říkám moment jdu do sklepa pro rudlíka, vemu to do teplejch, nastěhuju, rozbalím a zapojím. Se starou sedačkou pomohl brácha, já zase potom jemu s dětskou postelí a tak. Rozvoj sociálních nevirtuálních vazeb, ušetřený prachy za nevrlý zavozníky, protažený záda, bezmezný obdiv paní domu . . . co jako víc bych moh chtít? ;)

Nejsi sám :) Bohužel se však z chlapů asi pomalu stávají ženské.

Odkaz ke komentáři

Náhodně jsem otevřel manuál Liebherr k invertorovým C34/35/38/40, o nějaké prodlevě před zapnutím se tam nic nepíše, je tam teda, že se má vozit svisle...

Nicméně o to nejde, zapnul jsem jí hned a funguje, šlo mi o tu službu Alzy, potažmo týpka s dodávkou, co já vím, co má s Alzou zasmluvněný. Ale faktyl, že má výrobek zprovoznit, aniž by ho vybalil se mi nějak nezdál. Víc bych to v tomhle topicu nepitval.

Liebherr mi nesmí do baráku,takový krám jsem ještě neměl....

Odkaz ke komentáři

Ad "stání elektrospotřebičů": Není to žádní "stará vesta", ale praktické doporučení kvůli kondenzaci vlhkosti teď v zimě (vymrzlá dodávka, bedna na mraze atd.), aby nadšení z nové hračky neskončilo po pár desítkách minut nečekaným zkratem někde uvnitř. Lednice navíc mívají ochranu proti zámraze, takže "rychlé nahození hned za dveřma" není úplně nejchytřejší nápad. Já jen abyste ze sebe před závozníkama nedělali ještě větší pitomce než jsou oni sami...  :smoke:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...