Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Těžce mě nasralo, že sociální pracovnice v nemocnici, kde je hospitalizovanej tchán, zařídila zrušení výplaty jeho důchodu na účet a zařídila přeposílání do nemocnice a neobtěžovala se nám o tom říct. Zjistili jsme to až po čtvrt roce úplně náhodou.

To je nějaký divný, chápu např. když dotyčnému peníze doručuje peníze každý měsíc pošta, pak to přesměrování do nemocnice má logiku, protože na poště by několik měsíců ležely a  pak se, myslím, vrátily zpět, a nikomu jinému by důchod opravdu nevydali, ale účet? To by musela mít přístup k číslu účtu, respektive vůbec musela vědět o tom, že tchán nějaký účet má...když říkáš že se dokáže najíst jen lžící. Kromě toho vydat důchod je jedna věc a mít např. možnost přístupu k tchánově účtu věc druhá. Pokud tomu tak bylo, rozhodně bych vznesl dotaz jak na vedení nemocnice, aby ti předložili kopii plné moci k podobnému příkazu a zároveň vznesl dotaz na banku na základě čeho příkaz provedla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak trochu ozivim evergreen tohoto vlakna, parkovacie zony :D ... dnes cerstva skusenost,.... v podstate som ani platit nemusel,.... stal som len na vykladku nakladu mohol som postat na ceste ale chcel som si to z hecu skusit.

Automat katastrofa, kartou sa mi zpalatit nepodarilo potom sa zrestartoval. Zacal som googlit ze zaplatim mobilom a zistil som ze SMSkou co by clovek v dnesnej dobe ocakaval alebo aspon cez google play sa asi podla vsetkeho platit neda (ked tak ma opravte) Existuje nejaka webova apka, kde moze clovek nejakemu MPLA s.r.o. zadat cislo svojej kreditky a na to im s prepacenim seriem. Takze z caliho dnes vypalne nedostali, aj ked mal dobru volu.

Odkaz ke komentáři

Máme novou cyklostezku financovanou EU. Teda, ony jsou už 3, ale ty dvě další aspoň pokračují po polní cestě. Tak nějak to symbolizuje směr, kam kráčí EU.

Hele, zadnej flame, ale... jestli za to nemuzou spis mistni borci, co to navrhli a realizuji to. Ale jo, mozna to ma nejakou skrytou logiku, ukazovat prstem na nekoho, kdo uveri projektu a nasype do nej penize.

Odkaz ke komentáři

Máme novou cyklostezku financovanou EU. Teda, ony jsou už 3, ale ty dvě další aspoň pokračují po polní cestě. Tak nějak to symbolizuje směr, kam kráčí EU.

Přesně jak píše little_w, určitě kvůli cyklostezce v horní dolní v Bruselu zasedla Rada EU, Evropská komise a přinejmenším nějaký výbor komitologie a dohromady usoudili, že těm vidlákům na východě to bude končit v polích  :frusty: EU nemá s unijními projekty (kromě těch ultra velkých nad miliardy) nic společného, raději se zaměř na místního starostu / radu města.

Odkaz ke komentáři

U vás je to z dotací, ale já tu mám jednu lidovou tvořivost- "zpomalovací prahy" na cyklostezce z uválcovaný hlíny ( dvě stížnosti řidičů na orvanej spodek ), ale projet se to nedá ani na kole cca 30 km/h ( vyzkoušeno ). Já tady ted šaškuju a zjišťuju, kdo to nechal udělat a dělnasové okolo z toho mají hroznou srandu. Ty "prahy " jsou dva

post-12324-0-56109900-1474006417_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Hele, zadnej flame, ale... jestli za to nemuzou spis mistni borci, co to navrhli a realizuji to. Ale jo, mozna to ma nejakou skrytou logiku, ukazovat prstem na nekoho, kdo uveri projektu a nasype do nej penize.

Kazdopadne to je jasna ukazka, ze je to principialni pruser - takovej disconnect mezi poskytovatelem prostredku a realizatorem resp. prijemcem prostredku...
Odkaz ke komentáři

Ty cyklostezky za EU budou asi dobrej biznis..

U nás se postavila stezka z jedný vesnice do druhé, a doslova od hospody ke hřbitovu.

Taktéž symbolické..

Tak jsme u ní postavili pěkný singltrek, a konečně to má smysl ( http://www.singltreky.cz/kategorie/domaci-singltreky/cyklopar-myslocovice )

Odkaz ke komentáři

Vypada to na to. TSK jako spravce komunikace se k tomu nemaj. Snad se delnasove ustrnou a lopatu me pujcej. Zatim se tu jen tlemej ( je me jasny, ze to udusali bagrem, co tu maj na prikaz majitele te zahradky, ale bez svedku nenadelam nic ).

Odkaz ke komentáři

A při čekání na lopatu mě volá zázračně vyléčenej táta ( v pondělí jsem ho vezl do nemocnice, okamžitě kapačka a lůžko, včera mu doktor vytáhl 1,5 l vody z plic ), že je mu dneska už dobře a že ho jistě pustěj domů !!!! Já chápu, že musí bejt opruz ležet v cizím prostředí, ale do hajzlu, on si neuvědomuje, že mu pomáhaj a doma mu v tomhle nikdo nepomůže, jen bude všechny, včetně mamky prudit ? Zase se děsím, co tam těm doktorům řekl ( ve všech papírech má- problémovej pacient ).

No nic, ulevil jsem si a jdu si vykasat rukávy, bude to šichta :-)).

Odkaz ke komentáři

To je nějaký divný, chápu např. když dotyčnému peníze doručuje peníze každý měsíc pošta, pak to přesměrování do nemocnice má logiku, protože na poště by několik měsíců ležely a  pak se, myslím, vrátily zpět, a nikomu jinému by důchod opravdu nevydali, ale účet? To by musela mít přístup k číslu účtu, respektive vůbec musela vědět o tom, že tchán nějaký účet má...když říkáš že se dokáže najíst jen lžící. Kromě toho vydat důchod je jedna věc a mít např. možnost přístupu k tchánově účtu věc druhá. Pokud tomu tak bylo, rozhodně bych vznesl dotaz jak na vedení nemocnice, aby ti předložili kopii plné moci k podobnému příkazu a zároveň vznesl dotaz na banku na základě čeho příkaz provedla.

Lucide, banku do toho netahej, ta je v tom nevinně, max. v bance zažádat o prominutí penále/dlužného úroku, pokud se účet dostal do minusu.

Důchod posílá ČSSZ. Babě v nemocnici se nelíbilo, že na Klotzmanově tchánovi málo vydělávají (např. že mu nemohou vnucovat dvakrát předražené inkontinenční pomůcky, se kterými v nemocnici podniká další baba, naší baby kámoška) - zkrátka tahle klika potřebuje, aby u nemohoucích pacientů mohla hospodařit s jejich penězi. Tak si zajistí spolupráci ještě dalsí baby z ČSSZ (teď fabuluju, ale předpokládám nějaké regionální pracoviště a v něm někoho, kdo občas zajde do terénu) a obě si navzájem dosvědčí, že tchán souhlasně mrknul, když se jej ptaly, jestli nechce důchod přesměrovat do špitálu, když se o něj ta jeho krkavčí rodina "nestará a nedává mu dost peněz na jeho potřeby" (omlouvám se Klotzmanovi). Takže po formální straně OK (pána ještě nezbavili svéprávnosti) a zdůvodnění, proč tu změnu plateb zajišťovala, si k tomu baba dramaticky přibarví dle svých potřeb :-/ (Pokud se tohoto svinstva ČSSZ přímo neúčastní, tím lépe - ale baba si vše snadno zajistí jinak, např. svědectvím někoho z administrace nemocnice, jejich podpisy osvědčí někdo z radnice nebo od notáře...)

Bohužel, stáří je velký byznis a bohužel, někdy hodně neetický. Setkáš se s tím v některých domech s pečovatelskou službou a jak vidno, i v nemocnicích...

Klotzmane, držím palce, ať to s tchánem dobře dopadne, hlavně ať dokážete najít způsob, jak se o něj dobře postarat.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

...

OK, je mi jasný proč některá zařízení jednají podobným způsobem, i když třeba do naší nemocnice si žádný peníze nepošleš, protože to odmítají, nicméně i když domluva byla přímo s ČSSZ, stále platí to, aby vedení nemocnice předložilo písemný souhlas, respektive to chtít po ČSSZ sdělení, kdo jim podobný pokyn sdělil. Mrknutí oka či souhlas kolegyň není kvalifikován podklad, tím by snad byl jen notářský zápis osvědčující příslušnou vůli...

Odkaz ke komentáři

Bohužel pánové, je to tak, že na CSSZ stačí poslat podepsanou žádost o zrušení výplaty důchodu na účet. Tzn. - baba mu dala papír, on ho podepsal a bylo to hotový. To samý na poště. Jak to mají pak zařízený v té nemocnici, to nevím. Podle mě by jim to pošta neměla dávat a pochybuju, že ten pošťák jim to tam nosí na světnici a sází tisícovky na kavalec. Nejlepší je, že baba dává najevo jako že co nám je do toho, když on je svéprávnej. Několikrát jsem s ní mluvil v horizontu měsíce od chvíle, kdy podala tu žádost na CSSZ a vůbec se o tom nezmínila (to jsem ale zjistil až teď, po čtvrt roce, kdy to bylo na CSSZ podáno). My za ním chodíme o víkendu (páč jindy si krátíme čas chozením do práce), kdy tam je jeden doktor na pět oddělení a ten jen drží službu a nic neví a když jsme se ptali sester jestli je něco potřeba, tak vždycky řekli, že nic, že dobrý.

Odkaz ke komentáři

Na poště jim to dávají. Baba tam chodí osobně, má na to průkaz, který ji k tomu opravňuje. Bývalá přítelkyně dělala sociálku v nemocnici a věčně se třásla, když měla z pošty ty prachy pro celou nemocnici nosit. Bylo to sice jen cca 300 metrů, ale dál ten strach pokračoval, protože to v práci strčila do šuplíku ve starém dřevěném stole a druhý den roznášela. Až to měla za sebou, tak si dávala frťana.
Pokud z toho má baba byznys, tak si de facto může dělat téměř co chce. Stačí podepsaný papír od pacienta, na poště stačí seznam s razítkem nemocnice a funguje to jak po másle...

Odkaz ke komentáři

... osvědčí někdo z radnice nebo od notáře...)

Klotzmane, držím palce, ať to s tchánem dobře dopadne, hlavně ať dokážete najít způsob, jak se o něj dobře postarat.

Ani mi nemluv, už od ledna se snažíme najít nějakej ROZUMNEJ domov pro seniory, kde by s ním nezacházeli jako s kytkou. Polovina jich chce k tomu vyřizování plnou moc ověřenou od notáře - to nám ale v té nemocnici nedovolili udělat. Museli bychom ho nechat na revers propustit a pak ho tam zase nechat přijmout (to mi tehdy řekla TA sociální pracovnice). To jsme nechtěli podnikat, pro tchána je každý "jednání" trápení, on prostě nemůže přemýšlet, nechce - když dělali znalecký posudek kvůli svéprávnosti, tak, cituji "lomil rukama a prosil zabijte mě..." Když za ním přijdou, tak podepíše cokoliv aby měl pokoj... My jsme si tak oddechli, když ho vzali do špitálu, že tam na něj nikdo nebude moct, a teď tohle...

Odkaz ke komentáři

Ani mi nemluv, už od ledna se snažíme najít nějakej ROZUMNEJ domov pro seniory, kde by s ním nezacházeli jako s kytkou. Polovina jich chce k tomu vyřizování plnou moc ověřenou od notáře - to nám ale v té nemocnici nedovolili udělat. Museli bychom ho nechat na revers propustit a pak ho tam zase nechat přijmout (to mi tehdy řekla TA sociální pracovnice). To jsme nechtěli podnikat, pro tchána je každý "jednání" trápení, on prostě nemůže přemýšlet, nechce - když dělali znalecký posudek kvůli svéprávnosti, tak, cituji "lomil rukama a prosil zabijte mě..." Když za ním přijdou, tak podepíše cokoliv aby měl pokoj... My jsme si tak oddechli, když ho vzali do špitálu, že tam na něj nikdo nebude moct, a teď tohle...

Bába nemá právo překážet v práci notáři. Je to návštěva jako každá jiná. To musí být ale přesvědčivá paní, když jsi jí nalítnul...Vypadá to na vydírání a braní rukojmí- na to je kriminál a to bych zašel sdělit přímo řediteli nemocnice. Normálně vezmi notáře, zajděte za tatíkem na návštěvu, udělejte ověřený podpis a je vymalováno. Pokud by Vás za ním nechtěli v návštěvních hodinách pustit, zavolej na ně policajty. Nemocnice- i soukromá- je veřejný prostor a platí v ní stejná práva a svobody jako kdekoliv v Čechách (už jich sice zase tak moc není, ale stojí za to o ně bojovat - a vykuky je třeba neustále školit)...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...