Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Taky už nějakou dobu (od prvnich podobných připadů v metru a na nádražích v západní Evropě, tušim v Anglii) stojím při čekání na metro co nejdál od kolejiště, a misto knihy/tabletu/mobilu sleduju okolí. Je super, jak nás moderní společnost nenechává lenivět a bystří nám smysly.

Bohužel, kdyby se tenhle "nešvar" bezdůvodně (nebo na základě iracionálních důvodů jako je rasová nebo kulturní odlišnost) zabijet naprosto cizí lidi začal ještě vic rozmáhat, bude muset být člověk ve veřejném prostoru ve střehu neustále. Ono lze bez větší námahy zabíjet i sražením na frekventovaném přechodu pro chodce, na rozhlednách, skopnutím na schodech a eskalátorech, nebo již osvědčenými způsoby jako sražením osobním nebo nákladním autem. Dělo se to na základě nesmyslné nenávisti i dřív, viz Hepnarová, ale dnes je díky báječně rozmanité společnosti a s ní související vyšší míře tenze mezi skupinami obyvatel těchhle případů bohužel mnohem víc...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nám to připadá samozřejmě divné, když jsme jednou z nejbezpečnějších zemí na světě. Takové USA by mohlo vyprávět, jaké problémy mají ohledně masových vrahů na amerických školách. Promítá se do toho spousta faktorů, ale nejvíc je to dáno nastavením systému. Poměrně zásadní je zdravotní systém, který neumožňuje se zadarmo léčit s psychickou poruchou. Těch faktorů je samozřejmě daleko víc. Počet zbraní ve společnosti, velká chudoba a nebo velký blahobyt, naprostá benevolence ve výchově dětí, enormní tlak na možnost se prosadit, konzumní společnost atd atd. U nás se rozhodně nebojím, že by mě někdo strčil do kolejiště. To spíš zakopnu a spadnu tam sám:)

Odkaz ke komentáři

Vidím to stejně jako Stenly. Možná jsem naivní nebo mám kliku na málo negativních zkušeností, ale v našich končinách schíza ještě nezbytná není. A to jsem se prakticky celej svůj "pracovní" život setkával s lumpama... 

Odkaz ke komentáři

"Balík komplet" - nová služba České pošty.

Koupíte si balíček služeb - speciální balík, předplacené poštovné, on-line odbavení, případně i vyzvednutí. Tak jo, nemám vhodnou krabici, jdu do toho. Dá se to objednat na jejich "e-shopu". Jako že budu tři dny čekat, než mi to doručí? No to ani omylem, jdu na poštu. Baba netuší o čem mluvím, jde se poradit s kolegyní. Společně odejdou tak na pět minut do skladu, odkud dotáhnou obrovskou reklamní tabuli s nápisy "Balík komplet". Pak prej to je ono... Velikost S prosím? Jo jo, to je S. Říkám si ok, ta krabice v tom je rozložená, to pude. Dotáhnu to kanclu, vybalím, složím...ta krabice je velká jak past na hrocha! Jdu na on-line odbavení...zkuste si to na jejich webu najít, cha! Vyplňování kolonek cajk, znáte-li své číslo trenek a mail na tři příbuzné. Jo a chce to jméno a příjmení, nekopromisně...s posíláním na firmu se asi nepočítalo. No nějak jsem to ochcal, když už to mám zaplacený a zalepený to asi vrátit nepůjde. Za chvíli to jdu na poštu podat, jsem zvědav jak todle dopadne. Ale jedno vím jistě. To jsou DEMENTI, že by mě jeblo!

Odkaz ke komentáři

Podle toho co píše tak tam jezděj stylem "Tady je 90 tak já pojedu radši 70 a fšichni vostatní za mnou taky."

ja treba na 90 jedu tachometrovych 100, coz podle me je 92-94 realnych, a presto se mi "skveli ridici" lepi na naraznik.. mam se teda nechat vyprovokovat k porusovani pravidel? tak by to bylo správně?

Upraveno uživatelem montemar
Odkaz ke komentáři

"Balík komplet" - nová služba České pošty.

Tak jsem tam byl. Opět se na to sešly dvě, páč to ještě ani jedna nikdy neposílala. Chvíli něco ťukaly do počítače, pak mi řekly, že mi podací lístek přijde mailem a že jako hotovo. Jsem napjatej jak guma od trenek.

Odkaz ke komentáři

Tak 14 dní vybírám kameru do auta, čtu recenze, koukám na videa. Konečně se rozhodnu, hupky dupky na Isix, najdu, dám do košíku, ještě se potěším hláškou, že mám poštovné zdarma, už to chci odkliknout a ejhle - cena jo o 3 kila vyšší. Vracím se zpátky na hlavní stránku - a fakt, mezi tím, co jsem ji dával do košíku, ji zdražili o tři stovky. Ve vyhledávačích jsou ještě furt odkazy na Isix s tou původní cenou. Tak to mě teda principiálně nasralo a just si od nich nic nekoupím.

Odkaz ke komentáři

ja treba na 90 jedu tachometrovych 100, coz podle me je 92-94 realnych, a presto se mi "skveli ridici" lepi na naraznik.. mam se teda nechat vyprovokovat k porusovani pravidel? tak by to bylo správně?

Dej si kameru na zadní sklo tak, aby to každý viděl a máš po problému. Od té doby, co ji mám na zadním skle, jsem zaznamenal extrémní úbytek lepíčů, asi se toho bojí jak čert kříže:). 

Odkaz ke komentáři

Není třeba nechávat se vyprovokovat k čemukoli. Jezdi si dál podle svého, jak ti to vyhovuje, jen nebrblej, že se někomu chce jet rychleji, a nech ho předjet. Je-li volná silnice a přehledná situace, taky řidiče tvého typu předjíždím. Na zadní nárazník se však nikomu nelepím, sám to nesnáším.   :)

Odkaz ke komentáři

2montemar: Neber si to osobně, ale NIKDY předem nevíš proč ten "lepič" spěchá, i kdyby to byl uhrovatej soplák v autě z pizzerie - i v 90 ho můžeš na vhodném místě pustit a spokojení budete oba, na "školení" a odsuzování máme policii a soudy. Takhle si to říkám od doby před 13 lety, potom co manželka začala (trůníc na ajnclíku) rodit o měsíc dřív než jí felčaři naplánovali - a jen díky jízdě "jako vrah" jsem si prcka bezpečně vytáhnul ven o čtvrt hodiny dřív, než se uráčila dojet záchranka... 

PS: Na rozdíl od "tachometrových dodržovačů" mě dovedou vytočit spíš "bezohlední zdržovači", šourající se na silnici 1. třídy po dělící čáře 40-50 - jedno jestli kvůli stařecké demenci, katastrofálnímu technickému stavu (jako tuhle včera jeden "tvořič kolony", šourající se k Hradci s předním kolem vyvaleným snad o 45°), vyhlídce do krajiny (hipsteři na mopedech a jiných prdlavkách), předimenzované rezervě v autobusáckém jízdním řádu, nedostatečnému podřazení pod kopcem a nebo kvůli "důležitému telefonátu" bránícímu v přeřazení - a spolu s nimi troubové, co se za nima radši tupě táhnou v kilometrové koloně, než by na hňupa aspoň zatroubili a naznačili mu že má na nejbližším místě uhnout do pangejtu... Jeden si až říká jestli ty klaksony do tuzemska monopolně nedodává ROLEX, že se všichni sráči tak bojí aby se jim troubením neopotřebovaly...  :furious:

Odkaz ke komentáři

Mne je treba uplne jedno, ze me nekdo chce predjet, i kdyz sam jedu pres limit. Ale kdyz mi nekdo jede ve 100 km/h dva metry za kufrem, to me dokaze nastvat spolehlive.

Bodejť by ne. Stačí se teknout brzdy a je v tobě. Je to stejné omezování jízdy jako vybržďování. 

Odkaz ke komentáři

Není třeba nechávat se vyprovokovat k čemukoli. Jezdi si dál podle svého, jak ti to vyhovuje, jen nebrblej, že se někomu chce jet rychleji, a nech ho předjet. Je-li volná silnice a přehledná situace, taky řidiče tvého typu předjíždím. Na zadní nárazník se však nikomu nelepím, sám to nesnáším. :)

tomu moc nerozumim. ja nebrblam. jen z nekolika relevantnich duvodu, (treba jezdim velorexem, to uz necham na tve fantazii..) chci jezdit predpisove. a nemam nejmensi chut zastavovat na odpocivadlech, aby me vul, co potrebuje jet rychleji, mohl predjet... v nedeli za mnou lepič jel přisátej asi 30km, trasa strakonice - čb, kde je mraky prostoru k predjeti... vzal me na prejezdu, primo na kolejich (!)... ja 30, on odhadem 90... a takovych podobnych potkavam hafo...

Odkaz ke komentáři

Já bych i u těch "bezohledných zdržovačů" byl opatrný se soudy. Já jsem třeba takhle jednou vezl v podvečer po rozbité okresce v autě velké skleněné akvárko. Nechci to rozflákat tak prostě jedu pomalejc, pěkně blíž při kraji. Proč se za mnou vytvořila kolona aut, fakt netuším, místa pro předjetí všude dost. Mám já snad povinost pátrat proč se mě ti co jedou za mnou bojí předjet? Musím jim co kilometr uhybat někam stranou do pangejtu? Nemyslím si. Vychovávači a vytrubovači všech zemí spojte se a jděte do .....

Upraveno uživatelem Waya03
Odkaz ke komentáři

Nechci tady spekulovat, nebo někomu sahat do svědomí, ale pokud na tebe byl nalepenej, tak si nějak nedokážu představit, jak mohl na přejezdu zvýšit svou rychlost v okamžiku o 60 km/hod.

Já teda potkávám daleko více těch, co se táhnou jako smrad - většinou starší lidé a ženy, ženy navíc rády ještě telefonují po staru - bez handsfree - což z nich tvoří už opravdu jen překážku v provozu nebo naprosto nepředvídatelnej pohybující se předmět. Dnes jsem jel za jednou takovou asi kilometr rychlostí 16 km/hod, po kilometru zůstala stát v křižovatce a hodlala se na ní otočit do protisměru, což bylo bez blinkru či jiných náznaků na první dobrou dost blbě poznat. Když jsem si dovolil zatroubit, odpovědí mi byl prostředníček druhé ruky. Paní ovšem zapomněla, že když nedrží volant ani jednou rukou a jede, tak se volant vrátí do své středové polohy a málem skončila na autobusové zastávce mezi lidmi.

Nevzpomínám si, že bych jel někde na okresce kilo a někdo se na mě lepil. Asi se to někdy stalo, ale minimálně. Pokud někdo jede pilu, většinou velmi brzy předjede. Zato se mi stává často, že se pohybuji za vozem jedoucím na okresce 50 - 70 a v nepravidelných intervalech tuto rychlost mění. Takže se občas stává, že se na někoho nalepím, protože to prostě neumím odhadnout, kdy zrovna šlápne na plyn a kdy nohu sundá. Jinak si vždy držím odstup a na lidi jedoucí předpisově nikdy nedotírám. Pokud chci jet rychleji než předpisově, s odstupem vždy čekám na vhodnou chvíli k předjetí, u kterého vždy chci, aby bylo maximálně safe. Když to nejde, tak to nejde. Naopak někde to jde v pohodě a často se dočkám bliknutí nebo troubení předjížděného auta. Těmto bych chtěl prosím vzkázat, ať se staraj o sebe a daj mi svatej pokoj, nikomu nic nedělám.

Pokud vezu akvárko a jedu po okresce 50, pustím všechny 4 blinkry, aby dojíždějící pochopili, že to nedělám jen tak z nudy.

V poslední době mám pocit, že akvárko vozí v autě nejmíň polovina aut na silnici. Pak často vidím, jak někdo dojede traktor, Avii, něco co jede 30..nalepí se za něj a zůstane za ním, dokud neodbočí. Prostě nepředjede. Pro ty za ním už je to nad jejich síly, tak taky nepředjedou. A já pak musím buď čekat na dlouhý přehledný úsek, kde můžu předjet 10 aut najednou, jinak musím přistoupit na stejnou hru, což mě moc nebaví. Naposledy jsem takhle předjížděl dlouhou kolonu aut na asi kilometr dlouhém rovném přehledném úseku, neb nikdo jiný se k tomu neměl. Minimálně dvě auta v koloně na mě troubila. Proč? Další oblíbená kratochvíle většinou řidičů z menších měst je strategie - jedu 65 km/hod furt, vesnice okreska nonstop. Nicméně ze všeho nejvíc mě štvou mobily. Ve většině případů, když se přede mnou někdo chová jako dement, má následně při předjetí v ruce mobil.

Konec výlevu.

Odkaz ke komentáři

jel jsem 90, pres prejezd 30. on si vybral misto k predjeti primo tam. pro ilustraci (u obce malovičky) :

.. chapu, jak to myslis.. samozrejme nebyl prilepenej furt na 2m, asi si nechal trochu mista pred tim manevrem..

post-13121-0-21726600-1564494471_thumb.jpeg

post-13121-0-08081600-1564494484_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři

to musel tu rychlost ale někde nabrat, nebo tě začal předjíždět, než si začal brzdit před přejezdem

jinak jestli dobře vidím, je to přejezd se světly a tam se smí jet 50 ne?

silnice je to rovná a pokud viděl do předu, tak se podle mě nic strašného nestalo. alespoň si ho měl z krku a oba jste měli klid.

Odkaz ke komentáři

Lepiči na nárazník sú zlo. Človek sa potom musí v kuse obávať čo taký talent spraví.

Nepríjemní sú aj takí, čo má silou-mocou potrebujú predbehnúť lebo idem tempomat 100km/h aby potom v prvej zákrute spomalili na 80 aby sa nedajbože neprevrátili.

Ale momentálne má viac s*rie banda rusákov pri vedľajších lehátkach. Už majú celkom pod čapicou a hulákajú a rehocú sa viac než mi je príjemné.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...