Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

V 10. 8. 2019 v 21:40, Americkej napsal:

Větší pocit volnosti a pohodlí, při couvání s přívěsem možnost se vyklonit z otevřených dveří, spolujezdkyně pak může pořešit ratolest na zadních sedačkách... Plus pocit, že můžu sám svobodně zvážit míru rizika se všemi důsledky. Ovšem nikomu nezakazuji se poutat, to je zásadní.

Pri couvani ridic byt pripoutany nemusi, viz § 6 odst. 2 písm. a) zákona č. 361/2000 Sb. To nepoutani v aute by ovsem mohlo byt legislativne nejak poreseno. Pokud se nepripoutam, nekdo za mnou nedobrzdi a ja si dam hlavou o okno, vazne zraneni pujde za nim (a s tim spojeny zakaz rizeni, naklady na lecbu) a to mi zas az tak okay neprijde, zvlast pokud ty naklady a materialni skody vyvazuju pocitem svobody. Podobne u ty helmy, kdyz ridic v protismeru prepali zatacku, motorkar spadne a diky tomu ze nema helmu si obrousi lebku o asfalt, bude to mit nasledky (legislativni nasledky) zejmena pro toho druheho.

Na jednu stranu verim ze snizeni tlaku na dodrzovani techto povinnosti (resp. zruseni tech povinnosti) by zvysilo odpovednost mezi ridici, ale nejsem si tak jisty obecnym prinosem. Predpokladal bych mnohem vyssi pocet nehod s vaznymi nasledky zejmena u mladych a nevyjezdenych ridicu (tak jak to vidime u nehod policajtu, kteri jezdi zasadne nepripoutani).

Upraveno uživatelem zceyee
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Plus pocit, že můžu sám svobodně zvážit míru rizika se všemi důsledky.

To sou slova nekoho kdo o ty problematice uvazuje, bohuzel vetsina ridicu neuvazuje ani o tom jak spravne projet zatacku. Chmg je z nejakyho duvodu plnej premyslivych lidi, ale jak psal (tusim) Radek, spoustu lidi je na tom intelektualne jak rodinka z polskyho odpocivadla.

Odkaz ke komentáři

Větší pocit volnosti a pohodlí, při couvání s přívěsem možnost se vyklonit z otevřených dveří, spolujezdkyně pak může pořešit ratolest na zadních sedačkách... Plus pocit, že můžu sám svobodně zvážit míru rizika se všemi důsledky. Ovšem nikomu nezakazuji se poutat, to je zásadní.

Tady podle mého jednoznačně platí princip, že hranice mojí svobody končí tam, kde začínají hranice svobody druhého. V tomto ohledu pak právě zmíněné následky nepřipoutání/nepoužití helmy pro ostatní účastníky provozu. Zkuste si někdy pustit nějaké video z crashtestů, při kterých je jeden panák nepřipoutaný a ostatní jo. Pokud jedou v autě dva a dostane to perdu z boku, tak ten nepřipoutaný tou kabinou může sem tam prolítnout jak klavír firemním krámem Thunu, s podobnými následky. A je jedno, že jede jenom padesát, když ho přímo na komoru vezme na světelné řádně přeložený náklaďák na červenou. Nebavím se tady o tom, jak pravděpodobná taková situace je, ale nakolik je takové moje rozhodnutí a jeho následky fér vůči tomu spolujezdci. Ona řada systémů funguje jenom v případě, že se do něj zapojí všichni, ale když začne jeden vymýšlet nějaké svoje šišoviny, tak to začne akutně haprovat (viz třeba očkování).

Upozorňuju, že nepeskuju žádného konkrétního soustruha, jen dávám do placu argument a materiál k zamyšlení.

Odkaz ke komentáři

Určitěě, i kdyby to mělo (možná někdy) zachránit jeden jedinej život, tak preventivně s okamžitou platností zbuzerujem všechny direktivně.

Bráno stejnou optikou by se mělo zavést povinné poutání a používání přileb v MHD. V Tebou popsaném příkladu by to zachránilo více lidí a přece takové opatření nebude mít nikdo problém dodržovat. Vždyť je to pro velký dobro všech!

Odkaz ke komentáři

Do sekcie "nože" dávam príspevok a rozumy.

Medzitým ženy v kuchyni a modelová situácia ako to NEROBIŤ.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem P11
Odkaz ke komentáři

Ja som sa teraz zhodou nahod dostal na nejaku dobu trochu viac na vychod nez normalne a veci ako helmy na motorke, pasy v aute a detske sedscky tu maju tiez, ale pristupuju k tomu teda o dost volnejsie nez u nas... nepriputana baba s deckom na kolenach nie je nic neobvykle ani v modeloch ktore by aspon to priputanie umoznovali... a policajt sa ani neotoci. Nejake vyhody to urcite ma, niektore deti vo vajicku moc dlho spokojne nevydrzia.

Odkaz ke komentáři

V 10. 8. 2019 v 20:12, zceyee napsal:

vozit se za autem bez razítka, za to by měli rovnou sekat ruce

to asi ne, ale ať chceš nebo nechceš je to porušení zákona o pozemních komunikacích a zmínka výše o degradaci dětí asi není na místě ..... spíš je to degradace dospělých (potažmo i rodičů jak jsem četl také výše) nedodržujících pravidla a zákony ........ jenom psychopat a demagog může takovýhle jednání obhajovat ..... zajímalo by mě co byste psali kdyby se něco stalo ..... některý pravidla a zákony stojí za hovno, s tím souhlasím, ale existujou .... no

§ 48

Přeprava osob

(5) V jiném přípojném vozidle, než které je určeno pro přepravu osob, je přeprava osob, s výjimkou případů podle § 51, zakázána.

Odkaz ke komentáři

Podruhé v životě (poprvé mi byly 4 roky, teď o 44 víc) jsem se projel rychlou s majáky a houkačkou.

Naštvalo mě, že nejsem nesmrtelný...

Když člověk skončí úplně bezmocný v nemocnici, tak má opravdu strach...

Naštěstí už jsem v pořádku doma, ale to už patří do vlákna "co mě dnes potěšilo"...

Odkaz ke komentáři

V 11. 8. 2019 v 10:08, JaRooN napsal:

Podruhé v životě (poprvé mi byly 4 roky, teď o 44 víc) jsem se projel rychlou s majáky a houkačkou.

Naštvalo mě, že nejsem nesmrtelný...

Když člověk skončí úplně bezmocný v nemocnici, tak má opravdu strach...

Naštěstí už jsem v pořádku doma, ale to už patří do vlákna "co mě dnes potěšilo"...

Tak snad budeš OK. Nějaká srdeční slabost?
Odkaz ke komentáři

Spadlo mi pod nohama lešení, které jsem právě rozebíral. Prostě odjelo od zdi. Zůstal jsem viset na pozednici 5 metrů vysoko. Nakonec jsem se dovolal pomoci a byl mi přistaven řebřík.

Chvilku jsem byl v pohodě a rozebíral jsem dál. Pak se dostavil šok a zkolaboval mi rovnovážný systém ve středním uchu. Tak zle mi fakt v životě nebylo...

Odkaz ke komentáři

V 11. 8. 2019 v 10:01, YPO napsal:

to asi ne, ale ať chceš nebo nechceš je to porušení zákona o pozemních komunikacích a zmínka výše o degradaci dětí asi není na místě ..... spíš je to degradace dospělých (potažmo i rodičů jak jsem četl také výše) nedodržujících pravidla a zákony ........ jenom psychopat a demagog může takovýhle jednání obhajovat ..... zajímalo by mě co byste psali kdyby se něco stalo ..... některý pravidla a zákony stojí za hovno, s tím souhlasím, ale existujou .... no

Tak porusenim zakona je i jet 131kmph na prazdny rovny dalnici, kdy sou po obou stranach svodidla. 51 pred znackou konec obce mezi lesy. A clovek muze bejt pripoutanej v aute s STK. Kdyz pojede 100 deti ve starym busu ve kterym nikdy nebyly pasy, autobus pred nejakou dobou stezi prolezl technickou, brzdi mu jedno kolo (lokalni praxe, vim od kamarada co s tim tady x let jezdil), muze bez problemu jet pres celou republiku. Ridit to muze klidne ukrajinec bez praxe co den predtim chlastal, hlavne kdyz bude mit v poradku kolecko. Pri kontrole no problem whatsoever. Ale par deti, pomalu, v privesu na kone a 1km, to mu hned vezmeme papiry a budeme argumentovat bezpecnosti.

Ja chapu ze ty zakony sou prisny, ze to na silnici opravdu nema co delat. Ale opravdu ten konkretni pripad byl tak nebezpecnej, aby zustal ridic bez papiru?

Odkaz ke komentáři

Asi jo, jestli mu ty papíry vzali, za určitý přestupky jsou daný konkrétní sankce (rozpětí sankcí) a policajt nemuže jinak, nevím odkud kam jsou tedy v tomhle konkrétním případě sankce, ale kdo chce si to najde.

A jinak to je furt dokola tady (a to občas i jinde než v automobilizmu) přesně vo tomhle: "..... některý pravidla a zákony stojí za hovno, s tím souhlasím, ale existujou ...." A jedinci, kteří dokážou přeci vždy a všude sami nejlíp vyhodnotit bezpečnost a nebezpečnost chování a situace to pořád nepobrali.

Odkaz ke komentáři

V 11. 8. 2019 v 10:42, zceyee napsal:

Ja chapu ze ty zakony sou prisny, ze to na silnici opravdu nema co delat. Ale opravdu ten konkretni pripad byl tak nebezpecnej, aby zustal ridic bez papiru?

já ale nediskutuju o nějakém trestu .... je mi úplně u prdele jestli ho někdo potrestá nebo nepotrestá ..... já jenom protáčím panenky a pleskám se do čela nad vaší argumentací ... v duchu "jó já za mlada" ..... "kdyby takhle nebo onak" ..... "kdyby" ..... a furt dokola 

frajer to posral .... a posral to nejenom v jednom bodě zákona .... posral to a chytli ho .... smůla

já když přijdu do práce nalitej a někdo mě chytí tak dostanu taky větší flastr než obyčejnej řidič z davu .... tak to chodí ..... von bude nakonec rád když nedostane obecný ohrožení

Odkaz ke komentáři

V 11. 8. 2019 v 10:41, JaRooN napsal:

Spadlo mi pod nohama lešení, které jsem právě rozebíral. Prostě odjelo od zdi. Zůstal jsem viset na pozednici 5 metrů vysoko. Nakonec jsem se dovolal pomoci a byl mi přistaven řebřík.

Chvilku jsem byl v pohodě a rozebíral jsem dál. Pak se dostavil šok a zkolaboval mi rovnovážný systém ve středním uchu. Tak zle mi fakt v životě nebylo...

Doufám,že brzo budeš v pořádku Jarku. Ten trojklanný nerv /doufám,že to říkám dobře/ je pěkný prevít,známá měla zánět toho nervu a dlouho nevěděli,co jí je ztráta stability,stavy na zvracení a bolesti hlavy.Děkuji ,nechci :-) 

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...