Duke650 Odesláno 25. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 No jestli on Orban jenom nevidí dal. Známa z New Yorku psala manželce: ráno poslala manžela nakupovat, asi ve 4 ráno a on přinesl jenom poslední AR-15, víc jich už neměli a ani nic jiného. Na dotaz proč tohle odpověděla, ze kdysi bydleli v New Orleansu a na další rabování chtějí být připraveni. Ze už k tomu koneckoncu v malé dochází.... jiná země, jiný priority :-)))Hmmm... před nějakou dobou kolegyně spěchaly z práce "rychle nakoupit mouku a rýži, nejdeš s náma". Na odpověď "včera jsem už nakoupil xxxx ks Luger" nebyly mentálně připravené :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
laskajefajn Odesláno 25. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 Coronavirus = umělé vytvořeny problem aby zničili ekonomiku lidstva na Zemi. Souhlasi s timto tvrzenim nekdo nebo si opravdu myslite že je to jinak? Ano či ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobisek Odesláno 25. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 no to si to kluci šikovní pěkně vylepšili,nemám slov ... Na pondělním jednání vláda nenápadně schválila změnu režimu karantény a uzavření obchodů. Místo krizového zákona použila zákon o ochraně veřejného zdraví. Kvůli malé změně ale podnikatelé přijdou o možnost náhrady škody. Můžeš být bez obav, podnikatelé v praxi nemají šanci získat žádnou náhradu škody ani podle krizového zákona a je to tak logické. Za jejich ztráty nemůže stát, ale epidemie a za ni odpovědnost státu opravdu nevnutíš. PS k debatě s Foundrymanem: OK, takže nakonec jde pouze o terminologickou neshodu, ty považuješ inflaci za synonymum k peněžní zásobě, já k cenové hladině. S tím se dá žít, osobně budu ke studentům raději pořád mluvit v ustáleném výrazivu (viz třeba https://www.ecb.europa.eu/ecb/educational/hicp/html/index.cs.html) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PrimFanatic Odesláno 25. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 (upraveno) 2 laskajefajn:progresivní názorkdo má zájem na zničení ekonomiky lidstva? (pokud možno i s nějakým jednoduchým vysvětlením, nic hlubšího bych asi nepobral) Upraveno 25. března 2020 uživatelem PrimFanatic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 25. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 progresivní názorkdo má zájem na zničení ekonomiky lidstva?Aštar Šeran, Vesmírní lidé, reptiliáni... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
laskajefajn Odesláno 25. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 Prim: bez poslouchat Burese k TV obrazovce... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 25. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 no to si to kluci šikovní pěkně vylepšili,nemám slov ... Na pondělním jednání vláda nenápadně schválila změnu režimu karantény a uzavření obchodů. Místo krizového zákona použila zákon o ochraně veřejného zdraví. Kvůli malé změně ale podnikatelé přijdou o možnost náhrady škody. Můžeš být bez obav, podnikatelé v praxi nemají šanci získat žádnou náhradu škody ani podle krizového zákona a je to tak logické. Za jejich ztráty nemůže stát, ale epidemie a za ni odpovědnost státu opravdu nevnutíš. PS k debatě s Foundrymanem: OK, takže nakonec jde pouze o terminologickou neshodu, ty považuješ inflaci za synonymum k peněžní zásobě, já k cenové hladině. S tím se dá žít, osobně budu ke studentům raději pořád mluvit v ustáleném výrazivu (viz třeba https://www.ecb.europa.eu/ecb/educational/hicp/html/index.cs.html) Třeba tady jsou zákony a usnesení z poslední doby: https://www.zakonyprolidi.cz/cs/nove-predpisy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 25. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 Aštar Šeran, Vesmírní lidé, reptiliáni... Zapomněls na Sorose. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dokusan Odesláno 25. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 (upraveno) Ještě to tady nezaznelo, ale když může demokratická opozice (nebo jak se jim říká) tak proč ne já. Podporuji kroky vlády ČR . (doufám, že to není na banán, ale i kdyby, prodej hodinek jsem z důvodu pandemie pozastavil a nakupovat také nechci, tak to snad zvládnu. Trvalý ban by mě ovšem mrzel, rád si tady povídám s přáteli ) Upraveno 25. března 2020 uživatelem Dokusan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 25. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 Zapomněls na Sorose.Do takovejch fantasmagorii, jako Soros, Kalousek a Židi, bych nešel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobisek Odesláno 25. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 Třeba tady jsou zákony a usnesení z poslední doby: https://www.zakonyprolidi.cz/cs/nove-predpisy Já samozřejmě dobře vím, co se přijalo. Nicméně to není pro náhradu škody zcela určující, ta se řídí § 36 krizového zákona. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 25. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 Prim: bez poslouchat Burese k TV obrazovce...Jinak zdráv. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek.prachar Odesláno 25. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 Dokusan: mohu se, prosím, bez jakékoli zášti zeptat, zda skutečně podporujete ten neskutečný a tajně udělaný ojeb, kterým se vláda pokusila vyvléct ze zákonné povinnosti nést škody způsobené vyhlášením nouzového stavu a souvisejících opatření? Jako že vážně? Podle mne je to teda svinstvo non plus ultra. Ostatně proč to asi vůbec nikde neprezentovali?Takhle se přeci vláda nesmí chovat, extrémně to narušuje principy očekávatelnosti, důvěry atd. Je to prostě a jednoduše ojeb. A Vy fakt souhlasíte, že s Vámi a všemi ostatními vláda takhle vyjebala? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
laskajefajn Odesláno 25. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 Konecne nekdo kdo ma vlastni názor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 25. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 (upraveno) Ojeb jaxvina....už jsem nepočítal s žádnou kompenzací. V to jsem nevěřil, ale doufal jsem aspoň v to debilni OČR pro OSVČ, které 14dni omilali pořad dokola. No a na poslední chvíli kulový... https://www.mpsv.cz/-/mimoradna-okamzita-pomoc a tady podmínky mimořádné pomoci podnikatelům. Takže nikomu nic... Upraveno 25. března 2020 uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 25. března 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 Konecne nekdo kdo ma vlastni názor.A s těmi co nesouhlasíš, nemají tedy vlastní názor? :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 25. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 PS k debatě s Foundrymanem: OK, takže nakonec jde pouze o terminologickou neshodu, ty považuješ inflaci za synonymum k peněžní zásobě, já k cenové hladině. S tím se dá žít, osobně budu ke studentům raději pořád mluvit v ustáleném výrazivu (viz třeba https://www.ecb.europa.eu/ecb/educational/hicp/html/index.cs.html) No jo, jak je libo, blbnout jim hlavy nikdo nezakazuje. Pokud ovšem prohlásíš "inflace = růst cen" je to rovnocenné třeba prohlášení "přítomnost bakterií v těle = zvýšená teplota". Opravdu vřele doporučuji nesoustředit se pouze na mainstream poplatný vládním fiskálním politikám a přečíst si třeba něco z von Misese, von Hayeka, Rothbarda (který problematiku peněžní teorie rozebírá opravdu z gruntu a velmi čtivě). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
svijanskymaz Odesláno 25. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 Ja som teda amater,ale dneska ta pani kyprych tvarov vyvracala,ze by vlada chcela zvysovat dane,hlavne dan z nemovitosti...Mozno blba otazka.Ale dan z nemovitosti nie je vecou obci? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 25. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 Zapomněls na Sorose.A kuřáky a pejskaře Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dokusan Odesláno 25. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2020 Dokusan: mohu se, prosím, bez jakékoli zášti zeptat, zda skutečně podporujete ten neskutečný a tajně udělaný ojeb, kterým se vláda pokusila vyvléct ze zákonné povinnosti nést škody způsobené vyhlášením nouzového stavu a souvisejících opatření? Jako že vážně? Podle mne je to teda svinstvo non plus ultra. Ostatně proč to asi vůbec nikde neprezentovali?Takhle se přeci vláda nesmí chovat, extrémně to narušuje principy očekávatelnosti, důvěry atd. Je to prostě a jednoduše ojeb. A Vy fakt souhlasíte, že s Vámi a všemi ostatními vláda takhle vyjebala?Až mě někdo vojebe, tak to určitě poznám První kdo mě vojebe budou komerční pojišťovny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se