Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...

Doporučené příspěvky

No jestli on Orban jenom nevidí dal. Známa z New Yorku psala manželce: ráno poslala manžela nakupovat, asi ve 4 ráno a on přinesl jenom poslední AR-15, víc jich už neměli a ani nic jiného. Na dotaz proč tohle odpověděla, ze kdysi bydleli v New Orleansu a na další rabování chtějí být připraveni. Ze už k tomu koneckoncu v malé dochází.... jiná země, jiný priority :-)))

Hmmm... před nějakou dobou kolegyně spěchaly z práce "rychle nakoupit mouku a rýži, nejdeš s náma". Na odpověď "včera jsem už nakoupil xxxx ks Luger" nebyly mentálně připravené :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no to si to kluci šikovní pěkně vylepšili,nemám slov ...

Na pondělním jednání vláda nenápadně schválila změnu režimu karantény a uzavření obchodů. Místo krizového zákona použila zákon o ochraně veřejného zdraví. Kvůli malé změně ale podnikatelé přijdou o možnost náhrady škody.

Můžeš být bez obav, podnikatelé v praxi nemají šanci získat žádnou náhradu škody ani podle krizového zákona a je to tak logické. Za jejich ztráty nemůže stát, ale epidemie a za ni odpovědnost státu opravdu nevnutíš. 

PS k debatě s Foundrymanem: OK, takže nakonec jde pouze o terminologickou neshodu, ty považuješ inflaci za synonymum k peněžní zásobě, já k cenové hladině. S tím se dá žít, osobně budu ke studentům raději pořád mluvit v ustáleném výrazivu (viz třeba https://www.ecb.europa.eu/ecb/educational/hicp/html/index.cs.html:) 

Odkaz ke komentáři

no to si to kluci šikovní pěkně vylepšili,nemám slov ...

Na pondělním jednání vláda nenápadně schválila změnu režimu karantény a uzavření obchodů. Místo krizového zákona použila zákon o ochraně veřejného zdraví. Kvůli malé změně ale podnikatelé přijdou o možnost náhrady škody.

Můžeš být bez obav, podnikatelé v praxi nemají šanci získat žádnou náhradu škody ani podle krizového zákona a je to tak logické. Za jejich ztráty nemůže stát, ale epidemie a za ni odpovědnost státu opravdu nevnutíš. 

PS k debatě s Foundrymanem: OK, takže nakonec jde pouze o terminologickou neshodu, ty považuješ inflaci za synonymum k peněžní zásobě, já k cenové hladině. S tím se dá žít, osobně budu ke studentům raději pořád mluvit v ustáleném výrazivu (viz třeba https://www.ecb.europa.eu/ecb/educational/hicp/html/index.cs.html:)

Třeba tady jsou zákony a usnesení z poslední doby: https://www.zakonyprolidi.cz/cs/nove-predpisy

Odkaz ke komentáři

Ještě to tady nezaznelo, ale když může demokratická opozice (nebo jak se jim říká) tak proč ne já.

Podporuji kroky vlády ČR .

(doufám, že to není na banán, ale i kdyby, prodej hodinek jsem z důvodu pandemie pozastavil a nakupovat také nechci, tak to snad zvládnu. Trvalý ban by mě ovšem mrzel, rád si tady povídám s přáteli )

Upraveno uživatelem Dokusan
Odkaz ke komentáři

Dokusan: mohu se, prosím, bez jakékoli zášti zeptat, zda skutečně podporujete ten neskutečný a tajně udělaný ojeb, kterým se vláda pokusila vyvléct ze zákonné povinnosti nést škody způsobené vyhlášením nouzového stavu a souvisejících opatření? Jako že vážně? Podle mne je to teda svinstvo non plus ultra. Ostatně proč to asi vůbec nikde neprezentovali?

Takhle se přeci vláda nesmí chovat, extrémně to narušuje principy očekávatelnosti, důvěry atd. Je to prostě a jednoduše ojeb. A Vy fakt souhlasíte, že s Vámi a všemi ostatními vláda takhle vyjebala?

Odkaz ke komentáři

Ojeb jaxvina....už jsem nepočítal s žádnou kompenzací. V to jsem nevěřil, ale doufal jsem aspoň v to debilni OČR pro OSVČ, které 14dni omilali pořad dokola. No a na poslední chvíli kulový...

https://www.mpsv.cz/-/mimoradna-okamzita-pomoc a tady podmínky mimořádné pomoci podnikatelům. Takže nikomu nic...

Upraveno uživatelem Gustaf
Odkaz ke komentáři

No jo, jak je libo, blbnout jim hlavy nikdo nezakazuje. Pokud ovšem prohlásíš "inflace = růst cen" je to rovnocenné třeba prohlášení "přítomnost bakterií v těle = zvýšená teplota". Opravdu vřele doporučuji nesoustředit se pouze na mainstream poplatný vládním fiskálním politikám a přečíst si třeba něco z von Misese, von Hayeka, Rothbarda (který problematiku peněžní teorie rozebírá opravdu z gruntu a velmi čtivě).

Odkaz ke komentáři

Dokusan: mohu se, prosím, bez jakékoli zášti zeptat, zda skutečně podporujete ten neskutečný a tajně udělaný ojeb, kterým se vláda pokusila vyvléct ze zákonné povinnosti nést škody způsobené vyhlášením nouzového stavu a souvisejících opatření? Jako že vážně? Podle mne je to teda svinstvo non plus ultra. Ostatně proč to asi vůbec nikde neprezentovali?

Takhle se přeci vláda nesmí chovat, extrémně to narušuje principy očekávatelnosti, důvěry atd. Je to prostě a jednoduše ojeb. A Vy fakt souhlasíte, že s Vámi a všemi ostatními vláda takhle vyjebala?

Až mě někdo vojebe, tak to určitě poznám :) První kdo mě vojebe budou komerční pojišťovny
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...