Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...

Doporučené příspěvky

Informace, hlavně fundovanější nevaděj. Proč ti vadí, že někdo doplňuje i jiné vlákno než tohle, to je mi tedy trochu záhadou, ale neva.

Mně nevadí, že se o tom tady píše, naopak. Vadí mi některé příspěvky v duchu, že panikaříme a že to není tak strašný, že jsme na hodinkovém fóru, tak řešme jenom hodinky a tak. Holt je to první pandemie sledovaná online a v realtime, no...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak vojaci na to idu v maskach... no bolo otazkou casu nez to niekoho napadne, masiek je vsase dost gumarny zubri to v 90tkach sekali jak bata cvicky a ma to 40tkovy zavit takze do toho ide namontovat sj slusny filter.... ale moc dobre riesenie to nie je. Ta maska je gumova, na nosenie neprijemna, sama o sebe dost smrdi gumou a netrenovany jedinec si po chvili nosenia do masky bud hodi sablu alebo sa mu aspon neskor vyhodi exem ak to nahodou vydrzi nosit dlhsie.

Odkaz ke komentáři

Přemýšleli jste o tom, jak se za půl roku, za rok vyřeší otázka volného pohybu osob v EU a cestování vůbec, když existují dvě diametrálně odlišné strategie boje s COVID? Anglickej model promořený populace vs náš model minimalizace přenosu, karantén a trasování? Mi to přijde absolutně nekompatibilní, a pro země se zpomalovací strategií to vlastně znamená nutnost dlouhé izolace.

Odkaz ke komentáři

Jsem doktor v jedný menší rakouský nemocnici a situace je tu podobná jako v ČR: praktici a celkově doktoři v ordinacích jsou bez respirátorů a nejsou ani k sehnání, v nemocnici jich mají jen pár na interně, na pediatrii a na ARU, chybí tu organizace a jasná koncepce z hlediska vedení nemocnice. Co si neuděláme sami na oddělení, to nemáme. Jsme rozdělení do několika týmů, co se nebudou vubec v praci potkávat, aby v případě nákazy nevypadli všichni ze hry. Personál rozkrádá roušky a rukavice, mizí na chodbách dezinfekce, ve vedlejší nemocnici někdo ukradl 4000 rukavic, jsou zstaveny plánované operace, ambulance jen pro nejnutnější věci a úrazy. Kolegové si objednávají respirátory z toho co se ještě dá sehnat v Číně, protože se tu nedá na nikoho spolehnout.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Mně nevadí, že se o tom tady píše, naopak. Vadí mi některé příspěvky v duchu, že panikaříme a že to není tak strašný, že jsme na hodinkovém fóru, tak řešme jenom hodinky a tak. Holt je to první pandemie sledovaná online a v realtime, no...

Zase moje blbá interpretace. Myslím si, že pro odlehčení by měla běhat i jiná vlákna než tohle.

To, že je tohle průšvih, už snad ví každej, ale stejně by nám měl zbyt kus úniku. Snad každej to umí odlišit.

Odkaz ke komentáři

Přemýšleli jste o tom, jak se za půl roku, za rok vyřeší otázka volného pohybu osob v EU a cestování vůbec, když existují dvě diametrálně odlišné strategie boje s COVID? Anglickej model promořený populace vs náš model minimalizace přenosu, karantén a trasování? Mi to přijde absolutně nekompatibilní, a pro země se zpomalovací strategií to vlastně

znamená nutnost dlouhé izolace.

Každej už dávno kope za svoje. Volnej pohyb bude chvilku utopie.

Odkaz ke komentáři

Ja byť nejaký hlavný šéf od štátu, tak by som to riešil takto:

Počas dvoch týždňov karanténa, potom uvolniť, nech sa rozbehne ekonomika. Medzitým distribúcia prostriedkov medzi ľud.

Každému 3 rúška (masky) na týždeň + dezinfekčné prostriedky zdarma.

Vstup do verejných priestorov, dopravy, úradov, apod. s rúškom a po dezinfekcii rúk.

Takže niečo ako Taiwan.

Vírus by sa síce pomaličky šíril, ale zdravotníctvo a ekonomika by to zvládala.

Ak niekto prekročí naše hranice prikázať mu to samé.

Odkaz ke komentáři

Manželka trochu tunila, yes, Miele power :-) Ty nám dali ty čínský čuňata....

Jen bych rád poupravil : ten virus přišel z Kanady (kde byl vyroben), Čína je oběť.

No a takhle je to tady (nemyslím jen na foru) víc jak poloviny se vším. Jednoduché zkratky bez dohledání relevantních informací....následně katastrofické předpovědi, odsudky a samozřejmě falešná morálka aka hrdost na domnělou zodpovědnost.

Odkaz ke komentáři

Do tý Kanady to přivezli k výrobě z Ruska přes Aljašku. A u nich si to objednali přes prostředníky v Austrálii Severokorejci.

A tak je to s každou blbostí co vypustí nějakej troll na ty internety :D

Upraveno uživatelem Tom4
Odkaz ke komentáři

To je ale jen konspirační nesmysl s tou Kanadou, Ruskem a Koreou, je v?m to doufám jasný?

Proč by to asi Kanaďani, Rusové a Korejci dělali, když o žádným Divadle Na Jezerce nikdy neslyšeli?

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Mne se libi, jak nekteri to umi vkusne odlehcit. Palec hore martar. :clap:

Odkaz ke komentáři

Testování by evidentně šlo už před pár dny, jen by se to nesmělo řídit jako firma s vlastním prospěchem.

Tak doufejme v povolení testů a konec téhle politické komedie (kdopak ví proč mohou být otevřeny květinářství ;)? )

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/jeden-krok-a-laboratore-mohou-otestovat-za-par-dni-vsechny-tvrdi-lekarka-40316971?seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

Videls dnesni tiskovku? Ta ti urcite udela radost. Ve zkratce, jestli ma pani doktorka nejaky svuj test, at si ho necha certifikovat, jinak ma smulu...prof. Prymula ;)

Odkaz ke komentáři

Videls dnesni tiskovku? Ta ti urcite udela radost. Ve zkratce, jestli ma pani doktorka nejaky svuj test, at si ho necha certifikovat, jinak ma smulu...prof. Prymula ;)

Tak, už od začátku bylo jasné, že testy musí provádět jen certifikované laboratoře, aby se zabránilo falešně negativním výsledkům, které mají fatální dopad. Lepší být opatrný bez otestování než v klidu s falešně negativním testem

Odkaz ke komentáři

Tak vojaci na to idu v maskach... no bolo otazkou casu nez to niekoho napadne, masiek je vsase dost gumarny zubri to v 90tkach sekali jak bata cvicky a ma to 40tkovy zavit takze do toho ide namontovat sj slusny filter.... ale moc dobre riesenie to nie je. Ta maska je gumova, na nosenie neprijemna, sama o sebe dost smrdi gumou a netrenovany jedinec si po chvili nosenia do masky bud hodi sablu alebo sa mu aspon neskor vyhodi exem ak to nahodou vydrzi nosit dlhsie.

post-27658-0-39139800-1584461773_thumb.jpg

Připravena zítra na nákup :ph34r: V práci ji nosit nemusím, v kanclu jsem sám, kolega má homeoffice. Na sklad stačí rouška, pár jsem si jich sehnal, než jsme je koncem roku vyřadili ze sortimentu  :wallbash: Z vojny mám svoji původní M-10, ale tahle je pohodlnější. Lepší zorné pole, tolik nesmrdí, vyrážku nemám. Snad na mě v Kauflandu nezavolají policajty  :evil:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...