martar Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 Imunita vyléčeného člena domácnosti je jedna věc, denně obnovovaná virová kontaminace jeho vlasů a oblečení je věc druhá. Záleži samozřejmě na tom, jak to mají doma nastavené - ale zvýšené riziko pro ostatní bych tam teda viděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 Ad doma: Já si nějak nedovedu představit, že když se to donese domu, že někteří členové společné domácnosti se tomu ubrání, vzhledem k tomu, jak je to infekční a jak funguje / musí fungovat domacnost A upřímně při tom, jak to vypadá třeba ve školách (zavedená"opatření" fakt komentovat nebudu), se bojím, že šance, že se to dostane domů, je poměrně velká. A mám obavu, že zrovna rodina bude jedním z článků, kde ten virus může setrvat relativně dlouhou dobu (společenské důsledky jsou pak nasnadě), než si tím postupně projdou všichni členové domácnosti. O následné imunitě jsem zatím také žádné přesvědčivé informace nenašel. Mám obavu, a to teda už od jara, že pokud se tomu nebudou snažit lidi sami nejít naproti, budou veškerá nucená nařízení v lepším případě jen polovičatá (to prosím neberte jako odhad procenta úspěšnosti opatření, ale pouze jako slovní obrat, který znamená, že část úspěchu závisí na zodpovědném a ohleduplném chování lidí). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 (upraveno) Kliiid hosi. Nikdo nevi, jak to funguje. Zazil jsem nedaleko lidi(skoro sousedy), co jim to dotahlo dite. Cela rodina karantena, ale pozitivni byl jen otec a dite(jedno ze dvou). Zadna separace se uvnitr rodiny nedela. A vysledek byl, jak uz jsem psal 2 pozitivni ze 4. A ted to nejlepsi. Po x-tem negativnim testu na covid udelali testy i na protilatky vyleceneho otce a ten vysel taky negativni. Takze 3 mesicni imunita je taky jak u koho a jak kdy. Silite tu naprosto zbytecne. Nikdo nevi, jak se to svinstvo presne chova a nekdy je nakazlive az hruza, jindy az podezrele ne. To same s prubehem nemoci. Dokud se pred tim budeme schovavat, nezbavime se toho. Upraveno 12. října 2020 uživatelem ggrand Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 Já nešílím, jen nahlas uvažuju. Nic víc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 Dám přímou zkušenost. Manželka si to přinesla ze školy. Bylo jí blbě přes víkend, ale vypadalo to na normální nachlazení. V pondělií jsem odjel do práce a ve středu mi volala, že ztratila čich a tak ji obvodní doktor poslal na testy a byla pozitivní. Hygiena mě stáhla domů do karantény. Fungujeme poměrně normálně s dodržováním základních hygienických postupů. Zatím nepociťuji nic a ona už funguje "normálně", jako po nachlazení. Na testy jdu ve středu a jsem zvědav, co z toho vypadne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 Kámoška (po dvou léčeních rakoviny) dostala covida, průběh hodnotila jako horší chřipku. Její manžel, od něhož to asi chytila a který není nejzdravější, skončil v nemocnici se zápalem plic, pobyl tam týden a už je doma. Oba jsou důchodci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 Myslím, že tyhle reálné informace jsou zajímavé, ať tak a nebo tak. Jinak mi teď žena povídá, že zas budou jednat o zavření základek. Uff. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 (upraveno) Uzavřením prvního stupně pošlou do režimu OČR hafo mamin včetně zdravotního personálu. Ale lockdown to neni. Hospody nezavřeme, ale zakážeme alkohol a přikážeme zavíračku v 6. Hotely nezavřeme, ale zakážeme cestovat mezi městy. Lockdown to neni, nic nahrazovat nebudeme. Upraveno 12. října 2020 uživatelem bandicoot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 no a vo tom to je..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Oplt Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 Přesně....hlavně nic nikomu platit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 Příkladné chování jak s občany vyje.at, vypadá to že osvč s dítkem na 1. stupni bude dva týdny bez příjmu. Na druhou stranu to znamená, že pokud mají čas v řádu dní přemýšlet nad tím jak běžné lidi ochcat, tak to není ani omylem tak dramatické jak se může zdát. K tomu absence kohokoliv kdo by vlezl před lidi normálně oblečenej, normálně se vyjadřující a vysvětlil zmateným lidem pár faktů a potažmo je uklidnil. Jedovatej dědek v roli prezidenta, premiér s minulostí že raději chodit kanálem, senátoři asi vymřeli, kandidáti na prezidenta z minula zalezlí, ministři jak loutky, umělecká scéna se proměnila v partičku instagramových fotografů bez názoru . . . vynechal jsem někoho? A když se najdou někteří z řad slušných lidí (kdokoli kdo nechce poblít korunovační klenoty) tak média ovládaná několika lidmi mu nedají šanci, naopak ho sejmou. Mimochodem, když už jsme na té hořce úsměvné vlně; vrátím se k těm klenotům a "viróze" . . . je vám jasné kdo je pacient nula? 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 Vidíte - a v médiích se blekotá jak si z první vlny nikdo nevzal ponaučení... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 před 19 minutami, Tom4 napsal: Příkladné chování jak s občany vyje.at, vypadá to že osvč s dítkem na 1. stupni bude dva týdny bez příjmu. Na druhou stranu to znamená, že pokud mají čas v řádu dní přemýšlet nad tím jak běžné lidi ochcat, tak to není ani omylem tak dramatické jak se může zdát. K tomu absence kohokoliv kdo by vlezl před lidi normálně oblečenej, normálně se vyjadřující a vysvětlil zmateným lidem pár faktů a potažmo je uklidnil. Jedovatej dědek v roli prezidenta, premiér s minulostí že raději chodit kanálem, senátoři asi vymřeli, kandidáti na prezidenta z minula zalezlí, ministři jak loutky, umělecká scéna se proměnila v partičku instagramových fotografů bez názoru . . . vynechal jsem někoho? A když se najdou někteří z řad slušných lidí (kdokoli kdo nechce poblít korunovační klenoty) tak média ovládaná několika lidmi mu nedají šanci, naopak ho sejmou. Mimochodem, když už jsme na té hořce úsměvné vlně; vrátím se k těm klenotům a "viróze" . . . je vám jasné kdo je pacient nula? Já mam hroznej strach, že takhle nějak to asi ve skutečnosti bude :-))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 Zase jako dobrý "reality chcek" pro nenapravitelné bláhové snilky jako jsem třeba já Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobi Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zrno Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 před 22 minutami, Tom4 napsal: Příkladné chování jak s občany vyje.at, vypadá to že osvč s dítkem na 1. stupni bude dva týdny bez příjmu. Na druhou stranu to znamená, že pokud mají čas v řádu dní přemýšlet nad tím jak běžné lidi ochcat, tak to není ani omylem tak dramatické jak se může zdát. K tomu absence kohokoliv kdo by vlezl před lidi normálně oblečenej, normálně se vyjadřující a vysvětlil zmateným lidem pár faktů a potažmo je uklidnil. Jedovatej dědek v roli prezidenta, premiér s minulostí že raději chodit kanálem, senátoři asi vymřeli, kandidáti na prezidenta z minula zalezlí, ministři jak loutky, umělecká scéna se proměnila v partičku instagramových fotografů bez názoru . . . vynechal jsem někoho? A když se najdou někteří z řad slušných lidí (kdokoli kdo nechce poblít korunovační klenoty) tak média ovládaná několika lidmi mu nedají šanci, naopak ho sejmou. Mimochodem, když už jsme na té hořce úsměvné vlně; vrátím se k těm klenotům a "viróze" . . . je vám jasné kdo je pacient nula? Pokud můžu mluvit za sebe z pohledu umělce/zvukaře , s jednou kapelou jsme letos odehráli jeden !!! koncert pro 500 rouškovejch zbylých 20 koncertů z tour po evropě přesunuto na leden/únor 2022. S druhou kapelou jsme odehráli cca 10 koncertů místo cca 40ti a to ještě za třetinu toho co jezdíme normálně, další koncerty do konce roku cca dalších 10 zrušeno, protože pořadatele nechtěj riskovat . Další akce na který jezdím pracovně prostě letos nebyly. Naštěstí mám druhou práci kůži, ale lidi se bojej pustit chlup do dražších věcí takže je to znát citelně i tam. Každopádně za technický obory v umělecký branži se snažíme jednat, ale znalosti o kultuře ministra Zaorálka sahaj nejdál k tomu, že existují divadla a kina a nějací muzikanti .. to že za tím vším stojí dalších 150 tis osvč už netuší ... takže tak ... Jako ministr kultury je uplně k hov nu, celý program covid kultura je nastavený tak že na něj dosáhnou jen ty pijavice co žijou jen z dotací ... Tahle slavná vláda jde od extrémů do extrémů přitom by občas stačilo použít trochu selského rozumu ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 @zrno, tak ona jakákoliv popdpora dosahne na ty viditelný. Zaměstnanec, kterýho firma vykopne, protože má kvůli covidu poloviční zisk, ale akcionář chce obvyklou dividendu, tudíž se sahne k tomu nejjednoduššímu a to jest snižování nákladů, tak takovej zaměstnanec nedostane vůbec nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 @zrno Nesledujem podrobne ceske printove media, takze neviem, v akom duchu sa nesu staznosti umelcov a nasledne reakce laickej verejnosti na problemy ludi pracujucich v kulture. U nas je to ale jeden hnus. Netusim, odkial sa v ludoch berie doslova hmatatelna nenavist k oborom, kde sa k praci nepouziva prave lopata a krompac. My doma sme taky standard (dufam), niekolkokrat do roka divadlo, muzikaly, kino, koncerty oblubenych skupin, dokonca sme absolvovali nejake vernisaze a pod....proste berieme kulturu vseobecne ako beznu sucast zivota. Ked sa opätovne pred niekolkymi tyzdnami objavili clanky o problemoch szčo spätych s kulturou, teda nielen hercov a "celebrit" ... to bolo zase nablito v kazdych novinach. Nech uz je spät normalny svet. Naposledy som prial vela zdravia Stingovi, na ktoreho mame uz 3/4 roka kupene listky, nech je zdravy a nech nam zahra pocas buducej jesene Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 @zrno víš že tak jsem ro nemyslel, jste stejně postižení jako třeba gastro, mířil jsem víš na které umělce Je to na houby a ojeb k tomu jako bonus. Škoda nejsme horkokrevnější národ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 12. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2020 Furt je tady dost lidí na úrovni Jakešova projevu z Červenýho Hrádku (paní Zagorová, milá holka...). A do vytvoření hejtu se hodí i ti viditelný pobírači dotací. Že je v týhle branži hromada neviditelných lidí, který to maj jako práci, platěj z ní daně, živěj blízký, to neni mediálně zajímavý, takže to zapadne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se