Kotlick Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2020 Není to poprvé, kdy si říkám, jak on ty firmy řídí a že to jejich volební heslo "řídit stát jako firmu" je jalový a bez obsahu. Normální firma by zavřela krám při nejbližší roční závěrce.Tak on tam nic moc neřídil. Taky nic nevybudoval. Skoupil co se mu hodilo a na začátku měl ty správné informace jako většina pracovníků v zahraničním obchodu.Odesláno z mého F2 pomocí Tapatalk
geometr Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2020 Tak to, co předvedl teďka s tím rozpočtem, už je snad dost výmluvné. Tady už není o čem. Pěkně ho komunisti (jejichž pan předseda je mimochodem už prakticky bez mandátu své vlastní strany) drží za koule. A on zase nejspíš předsedu socanů.
Tom4 Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2020 před 15 hodinami, guzmic napsal: @Tom4 hele na běhání to ještě nevidím, počkám pár dní...do lesa půjdu a ty regály....jdu kolem, vezmu papír nebo sekeru a u pokladny zaplatím, když mi to neprodají....na pokladně nechám odložené Super a aspoň že tak
bandicoot Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2020 @kuncák7 @Kotlick nějak se furt těmto zkratkám typu dotace, inside nákupy bráním. Co jsem měl info, tak na jednání firmy chodil připravenej, názorově drtil svý odpovědný manažery, neměl rád prázdný bullshitting, všechno nejradši řídil sám. Ono těchhle týpků ze starý školy, který nejradši vše řídí sami je z té generace víc. Tím ho ale vůbec nehájím jak politika. Jen tomu prostě nerozumím.
kuncák7 Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2020 před 1 minutou, bandicoot napsal: @kuncák7 @Kotlick nějak se furt těmto zkratkám typu dotace, inside nákupy bráním. Co jsem měl info, tak na jednání firmy chodil připravenej, názorově drtil svý odpovědný manažery, neměl rád prázdný bullshitting, všechno nejradši řídil sám. Ono těchhle týpků ze starý školy, který nejradši vše řídí sami je z té generace víc. Tím ho ale vůbec nehájím jak politika. Jen tomu prostě nerozumím. Máš kontakty, máš informace, držíš trumfy. I dotace se ridej postupama-kdyz znáš slabiny, držíš někoho za koule, umíš v tom chodit, tak se ti to vyplatí víc než skutecne podnikat, bohužel.
Kotlick Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2020 Právě teď, bandicoot napsal: @kuncák7 @Kotlick nějak se furt těmto zkratkám typu dotace, inside nákupy bráním. Co jsem měl info, tak na jednání firmy chodil připravenej, názorově drtil svý odpovědný manažery, neměl rád prázdný bullshitting, všechno nejradši řídil sám. Ono těchhle týpků ze starý školy, který nejradši vše řídí sami je z té generace víc. Tím ho ale vůbec nehájím jak politika. Jen tomu prostě nerozumím. Jak píše @kuncák7, mám info spíše o takovýchto aktivitách, než skutečném podnikání v pravém slova smyslu. Něco opravdu budovat, řídit apod. Rád čtu Forbes a zejména příběhy skutečných podnikatelů, kteří něco vybudovali. To AB není. Nemám nic proti tomu, že něco skoupíš a provozuješ, ale ten jeho ojeb systém se mi nelíbí. Provázanost na politiky z celého spektra před nástupem do politiky apod. @bandicootTo, že přijdeš nabiflovaný na poradu a jebeš podřízené, je taky možnost, ale obvykle to končí tak, že tam zůstanou pracovat jen ti neschopní, kteří se budou držet zuby nehty a šéfovo slovo je pro ně slovo boží a plní ho na 100% a bezmyšlenkovitě. A nebo zůstanou ti chytří, kterým je to jedno, že je někdo soustavně jebe, berou za to dobrý plat a třeba už si našli cestu jak firmu podojit jinak (takto to fungovalo v několika agro podnicích pod Agrofertem a po tom co šel AB do politiky se to ještě zhoršilo a dojení zintenzivnilo. Kamarád radši odešel, neměl na to žaludek se nechat zavřít)
Kotlick Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2020 před 40 minutami, bandicoot napsal: všechno nejradši řídil sám. Ono těchhle týpků ze starý školy, který nejradši vše řídí sami je z té generace víc. A tohle je možná největší průser jeho politického působení. Všechno si řídit sám, ale to v politice asi nejde. V byznysu pokud jsi 100% vlastník tak si to můžeš takto dělat, prosazovat si svoje jak se ti zamane, jedeš za svoje peníze. Myslím si, že AB není schopen diskuze, resp. asi moc nedává kritiku, nebo oponentní názory. A to může být právě zvyk z byznysu, kdy si dělal co chtěl a jak chtěl.
skalis Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2020 Verim, ze je machr na byznys, ve kterym se pohybuje celej zivot, to muze byt. Ale to z nej dobryho manazera nedela. Fungovat to muze u maly firmy, kde se veci daji ridit na kratko. U vetsiho byznysu to dobry rozhodne neni a u statni spravy je to vyslovena tragedie. Dobrej manazer umi hrnout praci pod sebe a nechat rust svoje podrizeny. Pokud zustane nenahraditelny/nezastupitelny, tak to konci pruserem.
Irwinek Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2020 Tak já nevím, bacil z číny, roušky z číny, vakcína z číny - to smrdí samo o sobě. a co se vakcíny týče - jakýkoli lék probíhá leta testováním na všechno možné, na vedlejší účinky, na snášenlivost krevních skupin, různých genotypů a já nevím čeho všeho ještě a při prvních špatných příznacích, byť se jedná o jediný případ, se distribuce okamžitě pozastavuje do dalších testů, a tohle se najednou zrodí, otestuje a distribuuje během pár měsíců? mám problémy s jakýmkoli očkováním, i obyčejný tetanus snáším dost špatně - tělo se brání. Nikdy jsem neměl tak strašnou chřipku, jak tehdy, když jsem se nechal očkovat. Očkování proti encefalitidě - tři dny jsem byl vyřízený, nemohl jsem ani řídit auto. A to jsou všechno běžná očkování, prověřená na desetitisících lidí. Takže já osobně se nechám očkovat teprve až tehdy, až bude vakcína prokazatelně bez jakýchkoliv vedlejších účinků. No a ještě takový detail - čísla - definice epidemie i pandemie jsou dány čísly - každý stát je má kupodivu jiné a WHO používá taky jiná. Pro ČR jsou stále platná čísla stanovená ještě za komančů ( kupodivu, vše ostatní je špatné a čísla ne? ) Vztáhneme - li " česká " čísla na světová, pak by tady muselo být okolo 10 milionů mrtvých (1,6 - 1,7 % z počtu obyvatel - 7,7 miliard ) ale ono jich je " jen " 1,6 milionu ( já vím, to číslo je strašné, ale v porovnání s počtem obyvatel Země je to necelé procento (!), a to je potřeba si ještě uvědomit, že počet obyvatel ve státech jako je Indie a spol se jen odhaduje, takže nás bude patrně víc ). Taky nesmíme zapomenout na to, že za covid se schová kdeco, přímých mrtvých bude patrně podstatně méně. Takže se ptám - kde je ta pandemie? Závěr? Jasně, bacil tady je, nezmizí, bude tady s námi stále a my se s tím budeme muset naučit žít. Není ale potřeba se kvůli tomu zbláznit. Používat desinfekci - v pořádku, ale desinfikovat si ruce 100x za den ( kolegyně se extremně bojí a dělala si čárky - skoro to bylo ) -k čemu to povede? Dřív se říkalo, že dítě má sníst lopatku písku se vším všudy, aby si vytvořilo nějaké protilátky. Dnes maminky vytváří skoro antiseptické prostředí pro své děti a výsledek? Tolik alergií tady nikdy nebylo. V nemocnicích se odkládají operace, lidi se bojí jít k doktorovi s běžnou věcí a když už tam náhodou dorazí, tak je doktor pošle do pr…( napřed na testy ,..... ). A to třeba i zubař! Počítalo se s tím, že to bude pohroma v Africe - velká populace, většinou minimální hygiena a ejhle, nic se nekonalo, takže se podívejme, co v Africe je a jinde není - jediné, co mne napadá, je Slunce a jeho účinky už přeci umíme nějak nahradit. Určitě se na mne někdo teď vrhne a bude těch pár písmen cupovat na kousky, ale zkuste se na tím zamyslet - myslím, že nějakou pravdu určitě mám, a třeba taky tchýni na epidemiologii
skalis Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2020 Tohle by v idealnim pripade mohlo fungovat. Vsichni se s tim virem potkaji ve skolkovym veku, budou mit maximalne nudli u nosu a na zbytek zivota vytvorenou imunitu. Problem je, ze vir je novej a tak ho nemuzes nechat projit populaci, protoze v ni nemas jen ty skolkovy deti.
hodnypan Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2020 před 19 minutami, Irwinek napsal: No a ještě takový detail - čísla - definice epidemie i pandemie jsou dány čísly - každý stát je má kupodivu jiné a WHO používá taky jiná. Pro ČR jsou stále platná čísla stanovená ještě za komančů ( kupodivu, vše ostatní je špatné a čísla ne? ) Vztáhneme - li " česká " čísla na světová, pak by tady muselo být okolo 10 milionů mrtvých (1,6 - 1,7 % z počtu obyvatel - 7,7 miliard ) ale ono jich je " jen " 1,6 milionu ( já vím, to číslo je strašné, ale v porovnání s počtem obyvatel Země je to necelé procento (!), a to je potřeba si ještě uvědomit, že počet obyvatel ve státech jako je Indie a spol se jen odhaduje, takže nás bude patrně víc ). Taky nesmíme zapomenout na to, že za covid se schová kdeco, přímých mrtvých bude patrně podstatně méně. Takže se ptám - kde je ta pandemie? Myslím, že ti tady lehce nesedí matika. Možná je u těch procent jinak desetinná čárka, tzn. jsou to promile nebo tak, ale 1,6 % z 7,7mld je jiná raketa...
Kotlick Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2020 před 21 minutami, phailo napsal: Ale ono to (dlouhodobě) nejde ani ve větším businessu. Protože to dřív nebo později blbě dopadne. Větší nebo dokonce velká firma se takhle uřídit nedá. Akorát je to, pravda, za svoje a na svoje riziko. Přesně tak jsem to myslel. Zažil jsem to několikrát na vlastní kůži ve firmách, které vyrostly z malých do velkých, ale majitelé to řídili pořád jako malou firmu, sami a bez nich se nepřijala ani uklízečka, ale pak taky chtěli být na jachtě, cestovat apod. a firma zůstala stát, protože nikdo neměl odvahu něco rozhodnout. Na poradách pojeb, pojeb, pojeb.... nic se nevyřešilo a udělalo se to jak chtěl majitel. Pak se najednou změnil trh a všichni čuměli jak péra z divanu, že ty produkty nikdo nechce... atd. atp.
Irwinek Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2020 před 11 minutami, hodnypan napsal: Myslím, že ti tady lehce nesedí matika. Možná je u těch procent jinak desetinná čárka, tzn. jsou to promile nebo tak, ale 1,6 % z 7,7mld je jiná raketa... jo, to je možný, tady šlo o princip, že to těm číslům neodpovídá. 1% by bylo 77 , takže 1,6 cca 120 mega.
azeppelin Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2020 Tak nevím, ale přirovnávat covid k morové epidemii? To si někdo myslí že vymře polovina Prahy?
Irwinek Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2020 před 34 minutami, phailo napsal: Ne, tohle se nezrodilo "najednou". Základ se vyvinul už před lety na MERS. Navíc se jedná o úplně novou technologii očkování. Sezónní chřipka se taky dělá každý rok jako nové očkování. V tom případě se nenecháš očkovat nikdy, protože žádné očkování bez jakýchkoliv vedlejších účinků neexistuje a nikdy existovat nebude. Z Afriky jsem se vrátil nedávno. Ono to tam opravdu není. Ale je to (zřejmě) způsobeno několika faktory. Klima pomáhá, to je jasné. Dále populace má úplně jiný průměrný věk, než v Evropě - je mnohem mladší. Je normální umírat mnohem dříve. A spousta obyvatel nemá prakticky žádný přístup ke zdravotnictví. Když jim něco je, prostě zalezou a čekají, jestli to přežijí. Pokud ano, tak fajn, pokud ne, zase nějak zvlášť se z toho nestřílí. Vnímají to úplně jinak. No, o tomhle s Tebou nehodlám polemizovat, ocitl bych se na velmi tenkém ledě Tolik se do toho nekoukám, pro běžný život to nepotřebuji. Obávám se, že takových bude víc. A spousta jich nebude mít takové důvody jako já. A pak, existuje únosné riziko, které prostě podstoupíš, a pak takové, přes které vlak jede jen za určitých podmínek. Jo, s tímhle máš pravdu, těch faktorů je určitě podstatně víc. Cikáni tady na to taky nějak nehynou, a přitom hygiena většině nic neříká, a bezdomovci, mající jednu roušku od ledna, atd. Ten věk v tom určitě taky svojí roli má, Itálie a Florida - prostě soustředěná místa s vyšším věkem, ale na druhou stranu, Řecko má taky poměrně vysoký věkový průměr v některých lokalitách a čísla neodpovídají.
geometr Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2020 (upraveno) Tak ono obecně v populaci s vyšším věkem umírá více lidí, než v mladé populaci, ne? Na to neni potřeba korona, nebo se pletu? A sledujete někdo průběžně statistiku počtu úmrtí v ČR letos? Bude ten počet úmrtí za rok 2020 znatelně vyšší než průměr posledních let? Upraveno 21. prosince 2020 uživatelem geometr
Liqid Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2020 Sledovat se to dá velmi jednoduše Počet zemřelých (aktualizace týdenních časových řad) - časové řady | ČSÚ (czso.cz)
dykmore Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2020 Kecal jsem s kolegou o covidu (o čem jiném taky..) a neshodli jsme se na jedné věci - nevíte snad náhodou někdo odpověď: modelový příklad-chlap jde na test, je pozitivní. Cestou domů ho sejme auto. Zemře tedy s koronavirem, doslova. Je tedy ve statistikách veden jako oběť koronaviru?
neuromancer Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2020 před 17 minutami, geometr napsal: Tak ono obecně v populaci s vyšším věkem umírá více lidí, než v mladé populaci, ne? Na to neni potřeba korona, nebo se pletu? A sledujete někdo průběžně statistiku počtu úmrtí v ČR letos? Bude ten počet úmrtí za rok 2020 znatelně vyšší než průměr posledních let? Tady jsou aktuální statistiky až do 50. týdne z 26 evropských států, oproti rokům 2018 a 2019 jsou tam dva výkyvy v březnu a začátkem listopadu, teď to pomalu klesá k hodnotám z předchozích let. Je tam hodně zajímavých údajů i ohledně věkových skupin atd... https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps
neuromancer Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2020 před 5 minutami, dykmore napsal: Kecal jsem s kolegou o covidu (o čem jiném taky..) a neshodli jsme se na jedné věci - nevíte snad náhodou někdo odpověď: modelový příklad-chlap jde na test, je pozitivní. Cestou domů ho sejme auto. Zemře tedy s koronavirem, doslova. Je tedy ve statistikách veden jako oběť koronaviru? Podle Duška ano. Hlavně si tu statistiku každý stát dělá sám, my ji děláme až moc poctivě, viz níže. ČR ale, na rozdíl od některých jiných států, započítává do této statistiky všechny zemřelé, kteří byli v době smrti pozitivní na covid. Je to podle vás správná metoda? Takto byla metodika nastavena a odpovídá i pravidlům, která byla v dubnu stanovena mezinárodně. Zveřejňujeme celkovou mortalitu, která neznamená přímou souvislost s příčinami úmrtí. Jsou státy v Evropě, které tato data takto zveřejňují, a naopak jsou státy, které je takto vůbec nezveřejňují. Buď mortalitu zveřejňují s velkým odstupem, takže to dlouhou dobu vypadá, že se nic moc neděje, a pak to doplňují, nebo jsou státy, kde jsou zveřejňovány pouze vybrané případy, kdy byl covid zřejmě primární příčinou smrti. Tam by mě zajímalo, jak to v reálném čase posuzují, protože posouzení příčiny úmrtí vyžaduje zpětnou kontrolu zdravotnické dokumentace a není to jednoduchý proces. S tímhle nic neudělám a upřímně řečeno jsem z toho nešťastný, protože průběžná mezinárodní srovnání úmrtí s covidem jsou velmi zkreslená. Je vidět, že statistika se bude muset zpětně hodně revidovat, tady zřejmě zaspala i Světová zdravotnická organizace při nastavování pravidel. https://www.novinky.cz/domaci/clanek/dusek-jdeme-do-velmi-tezkeho-obdobi-nemocnice-se-uz-zahlcuji-40345732
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se